Wandelen met een gids

Populaire stadswandelingen en meer

  • Leestijd 4
  • 805 x Bekeken

Wandelen met een gids is zoveel meer dan zomaar een wandeling maken. Het is een reis door de tijd, een duik in de geschiedenis en een kans om verhalen te horen die je niet zomaar in een boekje leest. Terwijl je door de straten van een (nieuwe) stad struint, hoor je van de gids dingen die je anders misschien zou missen.

Stadswandeling met gids

Een stadswandeling met gids is dé manier om een stad écht te leren kennen. In plaats van zomaar wat rond te lopen en gebouwen en monumenten te bekijken zonder context, vertelt een gids je over de rijke geschiedenis en de meeslepende verhalen die een stad uniek maken.

Stel je voor: je loopt door een straat en ziet een oud gebouw. Je vraagt je af wat het precies is. De gids die naast je loopt, vertelt je er alles over. Wie heeft er gewoond? Wat is er gebeurd? Wat betekent dit gebouw voor de stad en haar inwoners? Een stadswandeling met gids verandert je perspectief en maakt je bezoek aan een stad zoveel rijker.

Stadsgids in Zwolle

Peperbus
Peperbus

Zwolle heeft een historische binnenstad, kronkelende grachten en prachtige gevels. De stad kun je perfect wandelend ontdekken. En met een stadsgids aan je zijde, kom je op plekken waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt. De stadsgidsen van Zwolle zijn deskundig én gepassioneerd over hun stad. Ze delen met plezier de verhalen en legendes die de stad Zwolle zijn karakter geven.

Of je nou geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Hanze, de architectuur van de Peperbus of de culinaire tradities van deze Overijsselse stad, een stadsgids in Zwolle geeft jou een kijkje achter de schermen.

Stadswandeling in Zwolle met gids

Zwolle heeft verschillende stadswandelingen die je kunt doen, elk met een eigen thema of focus. Enkele stadswandelingen in Zwolle zijn:

  • Tour de Hanze
  • Literaire wandeling
  • Zwolle ‘uit de kunst’
  • Vrouwenwandeling

We lichten een aantal stadswandelingen in Zwolle met gids toe.

Tour de Hanze

Als je alles over de Hanzestad wil leren, is de Tour de Hanze perfect voor jou. De Tour de Hanze is namelijk de wandeling waar álles in zit. Laat je verrassen door de historie, monumenten, prachtige panden, kunst, kleine steegjes, sfeervolle doorkijkjes en smalle straatjes. Verwonder je over de prachtige en spannende verhalen die te vertellen zijn over Zwolle. De gids vertelt je er alles over!

Literaire wandeling

Maak tijdens de literaire wandeling kennis met alle literaire geheimen van Zwolle. De gids vertelt je alles over schrijvers, boeken en verhalen over Zwolle. Van vroeger en van nu. Je leert welke schrijvers in Zwolle leefden en wat ze schreven.

Onderweg kom je verrassend veel bekende, maar ook minder bekende namen tegen. Ze schreven allemaal over of ín de stad Zwolle. Van E.J. Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis en Willem Bartjens tot Kader Abdolah, Herman Brood en OpgeZwolle.

Zwolle ‘uit de kunst’

Word jij blij van beeldende kunst en geschiedenis? Dan is Zwolle ‘uit de kunst’ een leuke wandeling voor jou. Tijdens deze wandeling met gids leer je Zwolle kennen aan de hand van de beelden in de stad. Je bekijkt de stad door de ogen van de kunstenaar. De geschiedenis van Zwolle beleef je aan de hand van de kunstwerken in de stad.

Vrouwenwandeling

De vrouwenwandeling klinkt misschien als een wandeling speciaal voor vrouwen, maar niets is minder waar. Iedereen is welkom om de wandeling te doen. De vrouwenwandeling is opgebouwd rondom een aantal bijzondere Zwolse Vrouwen. Je hoort het verhaal over een schilderes uit de Gouden Eeuw, een veroordeelde moordenares en over een soldaat die eigenlijk vrouw was.

Meer wandelingen met gids in Zwolle

Er zijn nog veel meer wandelingen met gids in Zwolle. Een aantal wandelingen zijn: Moderne Devotie, Oorlog in Zwolle en een wandeling door Joods Zwolle. Bekijk alle wandelingen met gids in Zwolle en ontdek welke jou leuk lijkt!

Alle wandelingen met gids in Zwolle

Wil jij ook wandelen met gids in Zwolle?

Fundatie
Fundatie

Ben je een local die de verborgen schatten van je eigen stad wilt ontdekken of is dit jouw eerste keer in Zwolle en ontdek je graag de diepten van de stad? Hoe dan ook: wandelen met een gids is de sleutel tot een onvergetelijke ervaring. Trek je wandelschoenen aan en duik in de verhalen die achter elke hoek schuilen!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle