De leukste plekken

Verkoeling zoeken in Zwolle

  • 5 minuten leestijd
  • 218 x bekeken

De temperaturen stijgen, de zon schijnt vaker en het is ‘s avonds langer licht. Veel mensen zijn dol op de zomer en dat is goed te begrijpen. Maar op sommige dagen willen we niets anders dan verkoeling zoeken in Zwolle. We hebben de leukste plekjes uitgezocht waar je lekker kan afkoelen tijdens een hete zomerdag.

Afkoelen in de Wijthmenerplas

Aan de rand van Zwolle vind je een heerlijke plek om af te koelen tijdens een warme dag, namelijk de Wijthmenerplas. De Wijthmenerplas is, zoals de naam al doet vermoeden, een grote recreatieplas. Het hele jaar door is het een geliefde plek voor wandelaars. Zodra de temperaturen stijgen, wordt er gezwommen en relaxen mensen samen in de zon. Ook kun je in deze plas duiken en liggen er speciaal voor deze duikers, in het midden van de plas, twee auto’s, een scheepswrak en een oefenplatform in het water. Sinds 2015 is de recreatieplas uitgebreid met Beachclub Lakeside, waar je kunt wakeboarden en waterskiën en ook nog eens een lekker hapje en drankje nuttigt.

Ijs
Ijs

Italiaanse ijsjes bij Salute

Als je aan Zwollenaren vraagt waar je een lekker ijsje haalt, hoor je IJssalon Salute opvallend vaak voorbij komen. En dat is niet gek, want dagelijks kies je uit maar liefst 40 smaken vers ijs! Het ijs wordt bereid met Italiaanse ingrediënten, waardoor het heerlijk smaakt. Er is aan veel gedacht, zo is er namelijk ook lactose- en glutenvrij ijs en ook diabetici kunnen hier terecht. De IJssalon zit op een van de mooiste plekjes in Zwolle: binnen de stadsgrachten van de stad. Neem plaats aan het water en proef het overheerlijke ijs.

In de schaduw in Ter Pelkwijkpark

Midden in het centrum van Zwolle vind je het Ter Pelkwijkpark. In de zomer zie je hier aan het einde van de dag veel mensen met elkaar eten en relaxen. Haal zelf bijvoorbeeld een hapje te eten to go bij een eettentje in de buurt en neem het lekker mee naar het Ter Pelkwijkpark. Door de vele bomen, is er genoeg schaduw. Wil je toch lekker bakken in de zon? Zoek dan een zonnig plekje op, want die zijn er ook voor de liefhebbers.

IJskoffies drinken bij de Gillende Keukenmeiden

De Gillende Keukenmeiden heeft een sfeervolle en gezellige tuin waar het personeel jou met open armen ontvangt. Neem plaats op een van de lekkere banken in de schaduw of zoek het zonnetje op. Geniet van een goede ijskoffie terwijl je met je blote voetjes in het gras zit. Als je zin hebt, bestel je er wat lekkers te eten bij. Na het relaxen, kun je nog een wandeling maken langs de prachtige Thorbeckegracht.

Gillende Keukenmeiden
Gillende Keukenmeiden

Milligerplas in Stadshagen

Iets buiten het centrum van Zwolle, namelijk in de wijk Stadshagen, vind je de Milligerplas. Op een warme zomerdag is het heerlijk om op het strand neer te ploffen en een duik te nemen in het water. Doordat de recreatieplas in een jonge woonwijk ligt, vind je hier veel gezinnen en kinderen die zich uitleven bij het water. Ook bestaat de kans dat je zeilers tegenkomt, want aan de plas ligt een zeilschool. Dorst of trek gekregen? Neem plaats bij het grand café aan het water: Milligers.

Zwembad de Vrolijkheid

Ook binnen kun je de verkoeling zoeken in Zwolle. Bij Zwembad De Vrolijkheid beleef je ongetwijfeld een leuke middag. Spring van de duikplanken, doe een wedstrijdje wie het hardst kan zwemmen of glijd van de glijbaan! Daarnaast ligt in het bad speelgoed waar de kinderen zich mee vermaken. Voor de jarige kids is er ruimte om een verjaardagsfeestje te vieren. Wat dachten jullie van een zeemeerminfeestje?! Wil je even relaxen? Stap in de whirlpool en kom helemaal tot rust. Er zijn tal van opties om te zwemmen in Zwolle.

IJssalon Lutteke

Ice, ice baby! In de zomer kun je nooit te veel ijsjes eten. Daarom delen we gewoon nog een ijssalon in Zwolle. Bij IJssalon Lutteke vind je 100% biologisch ijs. Geen Italiaans ijs, want het ijs wordt in samenwerking met een lokale boer gemaakt. Maar zeker niet minder lekker. Ook vegans zijn hier aan het juiste adres, want Lutteke biedt een aantal vegan ijssmaken aan en zelfs de hoorntjes zijn vegan. Voor een bezoekje ben je welkom in de Luttekestraat in hartje Zwolle. Save the world, eat biological ice cream. Goede reden om een ijsje te halen, toch? ;)

De Agnietenberg
De Agnietenberg

De Agnietenberg

De Agnietenberg heeft een heerlijke tuin waar je plaats kan nemen op een warme zomerdag. Hoewel het De Wintertuin heet, zit je hier ook in de zomer goed. Terwijl je in de tuin zit, kijk je uit over het prachtige gazon van de Agnietenberg. Bestel een goede lunch of geniet van een borrel. Of ga samen voor een lekkere high tea! Ook ‘s avonds als het koeler wordt, zit je hier nog goed. De heaters zorgen er namelijk voor dat je het ‘s avonds niet koud krijgt.