Picknicken in Zwolle

De leukste plekjes voor een tussenstop!

 • Leestijd 4
 • 2260 x Bekeken

Picknicken in Zwolle is een perfecte activiteit. Haal een lekker hapje & drankje in de stad, neem een spelletje mee en ga genieten! Hieronder vind je acht tips over de leukste plekjes om te picknicken.

 1. 8

  Vreugderijkerwaard

  De Vreugderijkerwaard is een prachtig rivierenlandschap vol bijzondere planten en vogels. In het gebied kan je mooie wandel- en fietstochten maken, bewandel bijvoorbeeld eens het Laarzenpad. Daarnaast is de Vreugderijkerwaard zo ingericht dat je er veel vogels kunt spotten. Er is een vogelkijkhut waar vanuit je bijzondere vogels kan bewonderen, maar om de kwetsbare soorten te beschermen is niet het hele gebied vrij toegankelijk. Hiervoor kan je mee op een excursie met een van de boswachters. De speciale picknickplek in dit natuurgebied biedt een prachtig uitzicht over de IJssel.

 2. 7

  Het Engelse Werk

  Het Spoolderbos en het Engelse werk zijn een van de parken in Zwolle. In de 16e eeuw diende dit gebied als een verdedigingslinie, het heette toen Het Nieuwe Werk. In 1828 werd het park verbouwd als wandelplaats, die toen eveneens de naam Het Engelse Werk kreeg vanwege de toepassing van de Engelse landschapsstijl. Sinds een aantal jaar is er een bewoonde beverburcht en voor de liefhebbers is er een vogelkijkhut. Bovendien is er een restaurant gebouwd in het gebied, waar je overheerlijke, gevulde picknickmanden kunt halen!

 3. 6

  Het Westerveldse Bos

  Het Westerveldse Bos is een recreatiegebied met volop wandelroutes en mountainbike-paden. Door de inspanning van de mens is een gevarieerd natuurgebied ontstaan. Een aantal jaar geleden heeft het bos nog een opknapbeurt gehad. Op de plek waar het Zwarte Water en de Vecht samenvloeien is een nieuw uitkijkpunt gekomen en er is een aantal nieuwe wandelpaden aangelegd. Een fijne plek om eens een picknick te houden!

 4. 5

  Park Eekhout

  Park Eekhout was oorspronkelijk de riante tuin van Villa Eekhout. Al in 1911 is de Villa aangekocht door de gemeente die het park rondom de villa voor iedereen vrij toegankelijk hebben gemaakt. In het park is van alles te doen: er is een dierenweide, een fontein en je kan er diverse kunstwerken bewonderen. Ieder jaar, op Koningsdag, wordt er het sfeervolle kinder- en familiefeest Oranjepret georganiseerd. Er zijn dan allerlei activiteiten voor kinderen zoals theater, muziek, dans en meer. Ook is er een theeschenkerij waar je geniet van allerlei lekkernijen of een fijne borrel. Het park ligt aan de rand van de Zwolse binnenstad, waardoor het populair is onder de Zwollenaren.

 5. 4

  De Potgietersingel

  De potgietersingel staat op plek drie van drukst bezochte parken van Zwolle. Op warme dagen is de kans dan ook groot dat het park vol is met mensen die willen genieten van het zonnetje aan het water. Ook dit park ligt middenin het centrum, het wordt dan ook niet voor niets wel eens het groene stadshart van Zwolle genoemd.

 6. 3

  Nooterhof

  Het park Nooterhof is al jaren een plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Het is een ideale plek om een dagje met kinderen door te brengen. Het park beschikt over een waterspeeltuin, een bijenstal, ecologisch beheerde tuinen en meer. Bovendien heeft het park een educatief karakter dat in het teken staat van natuur, milieu en duurzaamheid. Zo is er bij de Nooterhof een zelfwerk-leskist bodemdieren te verkrijgen waarin je van alles leert over deze verstopte beestjes. Op het park is ook het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship te bewonderen, dit gebouw voorziet zichzelf volledig wat betreft water en energie.

 7. 2

  Ter Pelkwijkpark

  Net zoals Park Eekhout ligt Ter Pelkwijkpark in het centrum van Zwolle, vernoemd naar de Overijsselse politicus Johannes ter Pelkwijk. Ter Pelkwijkpark bestaat uit een groot grasveld met een aantal bomen, een herdenkingsmonument van de de Tweede Wereldoorlog en een pad langs het water. Haal lekkere hapjes en drankjes in de stad en geniet op dit mooie plekje.

 8. 1

  Park de Wezenlanden

  Park de Wezenlanden is het grootste park van Zwolle. Het is een plek waar (bijna) alles mogelijk is. Het is een fijne plek om te sporten, een drankje te doen of om gewoon even te ontspannen. Er is voor de liefhebbers een kinderboerderij met speeltuin, een skatebaan, een basketbalveld, het panna voetbalveld en vele wandelpaden met een groene omgeving. Daarnaast worden er in dit park grote evenementen georganiseerd. Er wordt hier ieder jaar de vrijheid gevierd tijdens het Bevrijdingsfestival, maar het dient ook regelmatig als de start van een hardloopwedstrijd. Heb je de hele dag gerelaxt op het park, en heb je zin om iets te eten en/of te drinken? Bij Park de Wezenlanden vind je het mooie Parkpaviljoen de Wezenlanden: een fijne plek om te genieten van een borrel met een Spaanse twist van de chef.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle