Zwolle: een stad vol met kledingwinkels

De historische binnenstad kent veel verborgen parels als het gaat om unieke winkels. Naast unieke winkels als Waanders in de Broeren en Librije’s Winkel is Zwolle ook een stad vol met unieke kledingwinkels. Veel mensen uit de omgeving komen dan ook graag naar de stad om zich eens een dagje goed uit te leven in alle kledingwinkels in Zwolle. Naast unieke boetiekjes vind je in Zwolle ook veel bekende winkelketens, zoals de H&M, Sissy Boy, Vero Moda en nog veel meer.

Waanders in de Broeren
Waanders in de Broeren

Leuke kledingwinkels in Zwolle

Zwolle heeft een aantal straten die je niet over mag slaan als je op zoek bent naar leuke kledingwinkels in Zwolle. De bekendste winkelstraat in Zwolle is misschien wel de Diezerstraat. In de Diezerstraat vind je voornamelijk bekende merken en winkels zoals de Zara, H&M, Snipes, Levi’s en HEMA.

Vlak bij de Diezerstraat vind je Het Eiland. Hier vind je allerlei verschillende winkels, zoals kledingwinkels, interieurwinkels en cadeauwinkels. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Dille & Kamille of Speeleiland voor een leuk cadeau. Muziekliefhebbers kunnen hier LP’s kopen bij Plato. Voor de vetste sportoutfits kun je terecht bij Perry Sport of Bever. Toe aan een pauze tussen al het winkelen door? Breng dan een bezoekje aan Waanders in de Broeren: een boekenwinkel gevestigd in een kerk, maar nog veel meer dan alleen dat. Je vindt er namelijk ook een brasserie.

Unieke winkels in Zwolle

Als je op zoek bent naar leuke boetiekjes in Zwolle, moet je eens naar de Sassenstraat en Luttekestraat. In deze straten vind je namelijk veel unieke kledingwinkels. De Sassenstraat is zelfs uitgeroepen tot een van de 10 beste winkelstraten van Nederland. Ook rondom de Oude Vismarkt, Nieuwe Markt en rond het Grote Kerkplein vind je allerlei unieke winkels.

Een unieke kledingwinkel in Zwolle is Spøtted. Je shopt hier merken als Co Couture, By-Bar, Modstrom en Minus. De collectie wisselt regelmatig, waardoor de allernieuwste trends in de winkel hangen. Ook voor kledingadvies zit je hier op de juiste plek. De medewerkers helpen je graag aan jouw perfecte outfit, inclusief schoenen en sieraden. Een stukje verderop vind je Sassy. Deze winkel is vergelijkbaar met Spøtted. De collecties in beide winkels worden geïnspireerd door Scandinavische stijlen.

En nu je er toch bent… In de Sassenstraat vind je ook Villa Mooi, hèt adres voor mooie, vrolijke en stijlvolle dameskleding. De kleding is ‘fair wear’, dat wil zeggen dat alles verantwoord en duurzaam wordt geproduceerd. De kleding bij Villa Mooi is net iets anders dan bij andere winkels. Unieke èn eerlijke outfits gegarandeerd! De winkel verkoopt ook speelgoed, boeken en nog meer hebbedingen. Dit maakt dat het gezellig shoppen is in Villa Mooi.

Ook in de Assendorperstraat zitten een aantal unieke kledingwinkels, zoals Echt Sjaan. Alle kleding die je vindt bij Echt Sjaan is biologisch en/of fairtrade. Echt Sjaan verkoopt alleen merken die een duidelijke visie hebben op duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden bieden. Ook is een deel van de kleding bij Echt Sjaan handgemaakt.

Sassenstraat (Foto door PerfectlyTall)
Sassenstraat (Foto door PerfectlyTall)

De leukste vintage winkels in Zwolle

Parelzoekers zitten goed in Zwolle. Met meerdere vintage-winkels en kringlopen kun je hier lekker rondsnuffelen voor de verborgen parels. Finders Keepers Vintage & Retro verzamelt alle pareltjes al voor jou waardoor het nòg leuker winkelen wordt. Voor een kleine sfeerimpressie kun je alvast op hun Instagram kijken onder de naam @finderskeeperszwolle.

Houd je van luxe, maar ook van vintage? Combineer deze twee dingen bij De Overijsselse Diva. De Overijsselse Diva staat voor kwaliteit, wat betekent dat er alleen tweedehands dameskleding uit het hogere segment en designer merken worden verkocht. Door de strenge inname van kleding, wordt dit ook gewaarborgd.

Op Het Eiland, in de buurt van de Diezerstraat vind je Appel & Ei. Een tweedehands kledingzaak waar je tweedehands van kwaliteit scoort. Alles wat binnenkomt wordt namelijk goed gecheckt, en is het niet geschikt om te verkopen in Appel & Ei? Dan kan de eigenaar van de kleding ervoor kiezen om het te doneren aan een goed doel.

#Zwolle