Winkelen in Zwolle

Van authentieke winkeltjes tot hippe concept-stores en van trendy juice-bars tot luxe boetiekjes. In Zwolle kun je naar hartenlust shoppen.

In welke straatjes kun je het beste winkelen in Zwolle?

De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat; de Luttekestraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt. En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

In Zwolle zit een Zara in de voormalige bibliotheek en verderop in de binnenstad vind je het Canadese Hudson’s Bay. Ga ook naar de Grote Markt, waar onder meer Primark zit. Blijf vooral struinen! Rondom deze grote namen vind je nog vele andere leuke winkels zoals hippe stores als Moonloft en Kootur of conceptstores als Pistache en Soort van Winkel. En vergeet ook niet Librije’s Winkel, je vindt er vast iets lekkers! En natuurlijk de mooiste boekhandel van Nederland: Waanders in de Broeren, gevestigd in een middeleeuwse kerk waar je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in de brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

Koopzondag in Zwolle

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen open zijn op de eerste zondag van de maand. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Supermarkten en levensmiddelenwinkels in Zwolle mogen op zondag open van 14.00 tot 18.00 uur. De keuze of ze ook daadwerkelijk open zijn, is aan de desbetreffende ondernemers zelf.

Leuk om te weten

In 2017 veroverde Zwolle een top 7-notering in de Top 150 van 'beste binnensteden in Nederland'. Vergeet na een dagje shoppen ook niet een ijsje te halen bij Salute! En voor nog meer zoete trek ga je naar het Zwolse Balletjeshuis.

Eerstvolgende koopzondag