Winkelen in Zwolle

Van authentieke winkeltjes tot hippe concept-stores en van trendy juice-bars tot luxe boetiekjes. In Zwolle kun je naar hartenlust shoppen.

In welke straatjes kun je het beste winkelen in Zwolle?

De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat; de Luttekestraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt. En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

In Zwolle zit een Zara in de voormalige bibliotheek en verderop in de binnenstad vind je Levi's. Ga ook naar de Melkmarkt, waar onder meer Søstrene Grene zit. Blijf vooral struinen! Rondom deze grote namen vind je nog vele andere leuke winkels zoals hippe stores als Moonloft en Kootuur of conceptstores als Foodboutique en Soort van Winkel. En vergeet ook niet Librije’s Winkel, je vindt er vast iets lekkers! En natuurlijk de mooiste boekhandel van Nederland: Waanders in de Broeren, gevestigd in een middeleeuwse kerk waar je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in de brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

Iedere zondag: koopzondag!

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag open gaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Leuk om te weten

Na Amsterdam heeft Zwolle de beste binnenstad van het land. Dat stelde weekblad Elsevier in haar onderzoek dat is uitgevoerd met Bureau Louter, in juli 2018.

  1. Koopzondag

    De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat …