Health Cluster

De gezondheidszorg is een krachtige sector in de regio. Het Isala ziekenhuis is met vijf locaties een belangrijke werkgever en tegelijkertijd is het ziekenhuis een innovator. Isala is bijvoorbeeld de grootste partner van het Health Innovation Park (HIP). Hier werken regionale zorg- en kennisinstellingen, bedrijven en zorgverzekaars gezamenlijk aan innovaties.

De zorg staat voor een enorme uitdaging. Er is een tekort aan personeel, er is sprake van vergrijzing en de betaalbaarheid van de zorg staat onder druk. Ontwikkelingen die pijnlijk duidelijk en versterkt worden door de coronapandemie. Zwolle blijft daarom vernieuwen en innoveren als het gaat om het leveren van zorg. Met als doel: de zorg eenvoudiger, prettiger en effectiever te maken, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Een voorbeeld van zo'n medische innovatie is de droge-verbinding tussen Meppel en Zwolle voor medische spoedtransporten, omdat deze manier van transport sneller, veiliger en schoner is dan vervoer over de weg. Een ander vooruitstrevend project is het inzetten van virtual reality (VR) voor stress-, angst-, en pijnvermindering.

#Zwolle