Zwemmen in Zwolle

Neem een verfrissende duik

  • Leestijd 5
  • 6649 x Bekeken

Ben je toe aan een verfrissende duik? Ga dan zwemmen in Zwolle! Tijdens een warme dag kun je perfect zwemmen in het Openluchtbad Zwolle of in één van de zwemplassen. Ook een bezoekje aan een overdekt zwembad in Zwolle mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn dan ook verschillende opties!

Baantjes trekken in Zwolle

Ben je toe aan een beetje ontspanning en wil je graag baantjes trekken in Zwolle? Of wil je juist een dagje met de kinderen eropuit? Zwemmen in Zwolle is voor iedereen geschikt. Van baantjes trekken in het zwembad ‘On Campus’ van Windesheim tot roetsjen van de glijbaan in het Openluchtbad Zwolle, er zijn tal van zwembaden in Zwolle. Op een warme zomerse dag is er niks fijner dan relaxen op een strandje of ravotten in het koele water.

Er zijn drie verschillende zwemplassen in Zwolle: De Wijthmenerplas, De Agnietenplas en De Milligerplas. Dus er is altijd wel een plekje voor een verfrissende duik! Wanneer je in een hotel, Bed and Breakfast of camping in Zwolle verblijft, dan kun je gemakkelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar een zwembad of zwemplas in Zwolle.

Op zoek naar een zwembad in Zwolle?

Zwemmen in Zwolle kan in het zwembad ‘Bij Bubbels’ in de wijk Stadshagen. Bij Bubbels Zwolle beschikt over een verwarmd zwembad voor baantjes zwemmen. Uniek aan dit zwembad in Zwolle is dat je een eigen baan kunt reserveren voor het banenzwemmen. Ook voor het zwemmen met je baby ben je hier op de juiste plek. Onder het genot van muziek en spelletjes leert jouw baby andere volwassenen en baby's kennen.

Je kunt er tevens voor kiezen om te gaan zwemmen bij Hogeschool Windesheim. Het zwembad ‘On Campus’ is uitermate geschikt voor échte waterratten. Zo kun je er groepslessen volgen en individueel banenzwemmen. Daarnaast zijn er verschillende opties op het gebied van therapie-, zwangerschap- en babyzwemmen. De ruime kleedkamers en het therapiebad zijn toegankelijk voor mindervaliden. Dit zwembad in Zwolle heeft een diep en ondiep gedeelte en biedt een beweegbare vloer en tillift. Na een intensieve zwemactiviteit mag een welverdiend hapje en drankje natuurlijk niet ontbreken. Je bestelt deze in het vernieuwde sportcafé op de begane grond!

Vrolijkheid Zwolle

De Vrolijkheid Zwolle
De Vrolijkheid Zwolle

Zwemmen in Zwolle kan ook in het zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. De Vrolijkheid Zwolle biedt twee wedstrijdbaden, een recreatiebad en een peuterbad. Voor banenzwemmen kun je prima terecht in de wedstrijdbaden van dit zwembad in Zwolle. Het recreatiebad beschikt over tal van toffe extra's, zoals een glijbaan, whirlpools en duikplanken. Voor de kleintjes is het peuterbad ideaal vanwege de heerlijke watertemperatuur van 31°C.

Het Openluchtbad Zwolle

Het Openluchtbad Zwolle, ook wel bekend als Vereniging Openluchtbad Zwolle, is een buitenbad in de Zwolse wijk Wipstrik. Dit openluchtbad in Zwolle is alleen geopend in het zomerseizoen en is een tegenwoordig een heus Rijksmonument. Het bad werd namelijk al in de jaren 30 ontworpen en in gebruik genomen. Wanneer je wil zwemmen in dit buitenbad moet je rekening houden met een ledenbestand. Alleen leden kunnen namelijk naar binnen. Kom tot rust op een bedje in de grote ligweide, neem een duik van de duikplanken of bestel een ijsje bij de poolbar. Het Openluchtbad Zwolle is the place to be op een tropische dag. Hier houd je letterlijk je hoofd koel.

Openluchtbad Zwolle
Openluchtbad Zwolle

Zwemplassen in Zwolle

Gezellig genieten midden in de natuur kan bij een zwemplas in Zwolle! Iedere zomer komen er vele badgasten naar de Wijthmenerplas. Dit rustig gelegen recreatiegebied is het hele jaar geopend, maar vooral op warme dagen kun je er prima vertoeven. Plan een compleet dagje naar deze zwemplas in Zwolle. Er is een grote parkeerplaats, fietsenstalling, snackbar en er zijn speciale BBQ-plekken. Voor de waaghalzen is er een waterskibaan. Nadien bestel je een heerlijke cocktail bij Lakeside Zwolle. Dit is één van de vele terrassen voor een echt vakantiegevoel in Zwolle! Naast de Wijthmenerplas vind je Golfclub Zwolle met een 18-holes baan. Wanneer je 'rondje Zwolle' fietst, kom je langs de Wijthmenerplas en slinger je over de naastgelegen golfbaan.

Zwemmen in Zwolle kan eveneens bij de Agnietenplas. Deze zwemplas is gelegen in de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht. De grote plas beschikt over een zandstrand, toiletten, visplekken en watersportmogelijkheden. Een ondiep gedeelte van de zwemplas is speciaal aangelegd voor kinderen. De Agnietenplas ligt naast Camping en Restaurant de Agnietenberg.

De Agnietenplas in Zwolle
De Agnietenplas in Zwolle

De Milligerplas in Stadshagen is ook een optie voor een warme zomerse dag. Neem een duik in het verfrissende water en rust daarna uit op je strandlaken. Voor drinken en snacks kun je terecht op het grote terras van Grand Café Milligers. Er zijn tevens toiletten en voldoende parkeergelegenheid aanwezig bij de Milligerplas in Zwolle. De zwemplassen in Zwolle worden regelmatig door de provincie gecontroleerd, zodat jij en je kinderen hier veilig kunnen zwemmen en spelen. Dus, wanneer ga jij gezellig zwemmen in Zwolle?

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle