Wat te doen op regenachtige dagen in Zwolle?

Overdekte activiteiten

  • Leestijd 5
  • 7363 x Bekeken

In Nederland kan het zomerse weer zomaar omslaan in onweer en regenbuien. Gelukkig vind je allerlei overdekte activiteiten in Zwolle waardoor jij alsnog een onvergetelijke dag beleeft en geen last hebt van de regen. Sterker nog: zelfs als het niet regent wil je deze activiteiten niet overslaan.

Pathé
Pathé

3D kijken in een 4DX-zaal bij Pathé

4DX creëert een filmervaring hoe je het nog nooit hebt beleefd. Pathé Zwolle heeft een 4DX-zaal waardoor jij het gevoel krijgt alsof je zelf deel van de film uitmaakt. De speciale zaal heeft maar liefst 20 effecten die synchroon lopen met de film. Denk hierbij aan bewegende stoelen, weer simulaties en zelfs geuren die je ruikt. Het verhaal van de film beleef je door deze speciale effecten nog intenser. En dan hebben we het nog niet eens over 3D gehad. 4DX in combinatie van 3D zorgt voor het gevoel dat je zelf een rol speelt in de film. Naar welke 4DX film in 3D ga jij?

The Great Escape

Bij The Great Escape in Zwolle lopen de spanningen hoog op en moet jij samen met je team een missie weten op te lossen. Kies uit maar liefst drie verschillende overdekte escape rooms. Is het toch nog lekker weer? Dan kun je ook nog drie andere escape rooms kiezen die (gedeeltelijk) buiten plaatsvinden. Bij sommige ‘rooms’ spelen er zelfs acteurs mee, waardoor het niet meer voelt als een spel, maar lijkt alsof je in een bizar verhaal bent beland. De escape rooms variëren in toegestane leeftijden en het aantal personen. Hierdoor is voor ieder gezelschap wel een geschikte escape room te vinden. Weet jij samen met je team de missie op te lossen?

Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel

In Zwolle vind je maar liefst 2 theaters: Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Neem plaats in een van de prachtige, authentieke zalen met rode pluchen stoelen en laat je inspireren en amuseren door een van de vele programma’s die Odeon en De Spiegel aanbieden. Toneel, cabaret, muziek of dans: je bent in Zwolle op het juiste adres. Boek voor de complete ervaring een diner arrangement voordat je voorstelling begint. Of praat nog even na onder het genot van een drankje.

Schouwburg Odeon
Schouwburg Odeon

Museum de Fundatie

Als je in Zwolle bent, mag je Museum de Fundatie eigenlijk niet overslaan. Alleen de buitenkant is al een bezoekje waard. Het opvallende gebouw bevindt zich in de binnenstad van Zwolle. Op het dak van het gebouw ligt een ‘wolk’ en is een echte eye-catcher. Vanuit deze ‘wolk’ heb je prachtig uitzicht over de stad. Museum de Fundatie beheert een collectie beeldende kunst die de bezoekers mogen bewonderen. Daarnaast bezoek je in het museum verschillende tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Museum de Fundatie worden eens in de zoveel tijd vervangen voor weer nieuwe tentoonstellingen. Bespaartip: op iedere zaterdagavond in 2021 bezoek je het museum in Zwolle helemaal gratis!

FunZone Zwolle

Laat je op een regenachtige dag even helemaal gaan bij FunZone in Zwolle. Iedereen vanaf twee jaar is welkom bij FunZone. De jongsten kunnen terecht bij een speciaal ‘Kids Jump programma’. Maar ook de oudere jumpers zijn op de goede plek bij FunZone Zwolle. Spring zo hoog als je kan op de trampolines en laat de coolste trucs aan elkaar zien. Naast vrij springen, biedt FunZone Zwolle zelfs workouts aan voor de sportievelingen onder ons.

Glow Minigolf

Ga op een regenachtige dag in Zwolle een potje minigolfen. En niet zomaar minigolfen, maar op een glow-in-the-dark minigolfbaan! Tijdens het minigolfen maak je een reis rond de wereld, want deze overdekte golfbaan bevindt zich tussen de jungles en zeeën. Hier horen natuurlijk ook excotische dieren en vissen bij. De bijzondere golfbanen bevatten uitdagende hindernissen, waardoor jij hard moet werken om een hole-in-one te slaan. Zet voor de optimale ervaring een 3D bril op en waan je in een andere wereld.

Glow golf
Glow golf

Ontspannen bij Sauna Swoll

Echt ontspannen doe je bij Sauna Swoll. Ontsnap even aan de drukke realiteit en rijd naar de sauna, midden in de natuur in de buurt van Zwolle. Neem plaats in een van de sauna’s of neem een rustgevende duik in een van de zwembaden of whirlpools. In de ligweide staan comfortabele bedjes klaar om even uit te rusten. Boek voor de complete ervaring een behandeling, zoals een massage of een luxe schoonheidsbehandeling. Sauna Swoll biedt alles voor een ontspannende dag waar jij je batterij weer helemaal oplaadt.

Sauna Swoll
Sauna Swoll

Een avond uit in Hedon

Muziekliefhebbers opgelet: bij Hedon vind je wekelijks concerten en events in allerlei genres. Bezoek bijvoorbeeld een concert van een nationaal bekende artiest of ontdek een opkomende band. En wat dacht je van het bekende Singlefeestje? Vraag jouw favoriete single aan en ga samen los op de muziek terwijl je herinneringen ophaalt van vroeger. Of je nou van pop, klassiek, jazz, blues, techno of metal houdt, bij Hedon vind je altijd wel een evenement wat bij jouw wensen aansluit.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle