navigatie overslaan
Kerstevents in Zwolle

Wat te doen met kerst in Zwolle

  • 3 minuten leestijd
  • 4752 x bekeken

"It’s the most wonderful time of the year"... Of je nou net zo dol bent op kerst als wij of niet, deze kerstevents in Zwolle maken jouw decembermaand helemaal compleet. Maak een winterse wandeling door de Hanzestad met een van de audiotours, bezoek de ijsbeelden en proef de kerstsferen! Er is genoeg te doen met kerst in Zwolle!

Ontdek Zwolle met kerst

Een bezoek brengen aan Zwolle is het hele jaar door een goed idee. Maar als wij je even mogen tippen, is december de maand dat je een bezoekje aan Zwolle écht in je agenda moet zetten. De historische stad zelf, in combinatie met de verlichte winkelstraten, bijzondere lichtbeelden en kerstmuziek maken Zwolle een waar kerstparadijs. Naast de historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals de Sassenpoort, worden er tal van evenementen en activiteiten georganiseerd in de kerstperiode. In de agenda zie je wat er allemaal te doen is met kerst in Zwolle. Ontdek de leukste kerstevents in Zwolle en maak een 'warme' en gezellige tijd van deze koude kerstperiode! Onze favoriete kerstevents in Zwolle zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Audiotours door Zwolle

Audiotours in Zwolle
Audiotours in Zwolle

Dat Zwolle sfeervol is versierd, kun je niet omheen. De winkelstraten en steegjes van Zwolle tellen wel duizenden lichtjes en ook aan kerstbomen geen gebrek. De stad is omgetoverd tot een romantisch kerst decor! Je kunt al dit moois ontdekken tijdens een van de audiotours in Zwolle. Aan de hand van de audioroutes wandel je door Zwolle en leer je van alles over de cultuur en historie van Zwolle. Er bestaan verschillende audioroutes, voor verschillende leeftijden en met variërende onderwerpen. Dit kerstevent in Zwolle zorgt ervoor dat je de Hanzestad vanuit een heel nieuw perspectief bekijkt.

Een leuke audiotour door Zwolle voor kinderen is ‘Het meisje zonder handen’. Deze sprookjeswandeling is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Tijdens deze spannende wandeling moeten er raadsels opgelost worden. Maar je weet hoe het gaat met sprookjes: eind goed, al goed. De Midwinterspooktocht is een huiveringwekkende tour voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. Je wordt meegenomen door donkere steegjes en opgeschrikt door onverwachte geluiden. Angsthazen kunnen deze spannende audiotour door Zwolle beter overslaan!

Audiotours in Zwolle
Audiotours in Zwolle

Ook als je een audiotour wilt volgen zonder griezelige taferelen, bestaan er leuke routes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tour ‘Vrijuit in Zwolle’. Wandel langs alle bijzondere plekken in Hanzestad Zwolle die te maken hebben met vrijheid en toegankelijkheid. Heel interessant en een prachtige route!

IJsbeeldenfestival

Bezoek het grootste ijssculpturenfestival van Europa van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar de IJsselhallen in Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?