We maken er het beste van

Wat te doen met kerst in coronatijd?

  • 4 minuten leestijd
  • 343 x bekeken

Door de huidige corona maatregelen blijven er niet veel activiteiten over voor de kerstdagen. Desondanks proberen we het beste ervan te maken. Maak bijvoorbeeld een mooie kerstwandeling en laat een kerstdiner aan huis bezorgen.

Trek je wandelschoenen aan

Kerstwandeling Zwolle
Kerstwandeling Zwolle

Wat te doen met kerst in coronatijd? Een gezellig uitje is het maken van een kerstwandeling door Zwolle. De binnenstad is bij uitstek geschikt als locatie voor jouw volgende wandeling. Dankzij de vele lichtjes en prachtig versierde kerstbomen ben je helemaal in kerstsferen. Wandel bijvoorbeeld door de Diezerstraat, de Luttekestraat en de Papenstraat. Daarnaast mag je ook zeker de Grote Markt niet overslaan. Hier vind je namelijk een 16 meter hoge kerstboom met lichtjes. Loop vervolgens door naar de Thorbeckegracht, waar je prachtig verlichte boten zult vinden. Ook Theater De Spiegel is mooi verlicht. Het doel hiervan is om te dienen als een baken voor de stad en hierdoor moed en levenslust uit te stralen. Vergeet De Spiegel dus niet tijdens je wandeling!

Naast de historische binnenstad, beschikt Zwolle ook over tal van mooie parken en natuurgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld mooi wandelen in Park het Engelse Werk, gelegen aan de IJssel. Dit diverse park beschikt over bossen, grasvelden en waterpartijen. Restaurant Het Engelse Werk biedt een prachtig uitzicht over de IJssel. Iets dichter bij het centrum vind je Park de Wezenlanden. In dit park vind je een kinderboerderij met speeltuin, basketbalveld, pannakooi, skatebaan en vele wandelroutes door de natuur. Het is eveneens mogelijk om een heuse strandwandeling te maken in Zwolle. Dit doe je op de stranden van de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. Andere natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn: het Vegtlusterbos, Park Aa-landen en de Vreugderijkerwaard.

Bewonder de Lichtbeeldenroute

Lichtbeeldenroute
Lichtbeeldenroute

Een andere activiteit voor de kerst is het bewandelen van de Lichtbeeldenroute. Net als vorig jaar staan er weer tal van prachtige lichtbeelden verspreid door de historische binnenstad. Ga gezellig samen een van de routes ontdekken! De eerste route begint bij de Grote Kerk. De tweede route start bij De Librije en eindigt bij de Sassenpoort. Op deze plattegrond zie je beide routes uitgestippeld. Of haal de gedrukte versie van de plattegrond bij Het Zwolse Balletjeshuis, Waanders In de Broeren en Bilderberg Grand Hotel Wientjes.

Bekijk Lichtbeeldenroutes

Tijdens de Lichtbeeldenroute kom je maar liefst 15 verschillende lichtbeelden tegen. Spot bijvoorbeeld ‘Santa’s Arreslee’ op het Grote Kerkplein en ‘Little Golden Teddy’ bij Waanders in de Broeren. Het is eveneens mogelijk om de Lichtbeeldenroute te combineren met een audiotour. De lichtjesroutes is in deze tijden dé kerstactiviteit om samen te ondernemen.

Spot historische bezienswaardigheden

Wanneer je door het centrum van Zwolle slentert, zul je versteld staan van de prachtige gebouwen. Een populaire bezienswaardigheid is de Sassenpoort. De Sassenpoort was vroeger naast een toegangspoort ook een belangrijk verdedigingswerk. Verder vind je nog drie torens in Zwolle, die onderdeel van de oude stadsmuur waren: de Wijndragers-, Pelser- en Zwanetoren. Je komt ze allemaal tegen tijdens een stadswandeling. Ook kun je niet om de Peperbustoren heen. Deze toren van de bijbehorende basiliek is maar liefst 75 meter hoog.

De Peperbustoren in Zwolle
De Peperbustoren in Zwolle

Andere bezienswaardigheden in Zwolle zijn de Broerenkerk, de Grote of St. Michaëlskerk en De Librije. Dit restaurant is namelijk gevestigd in de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle. Naast De Librije vind je Theater De Spiegel. Dit moderne gebouw is, naast alle historische bezienswaardigheden, ook het aanschouwen waard.

Eten afhalen of aan huis laten bezorgen

Een manier om toch te genieten van een culinair kerstdiner van je favoriete restaurant, is het afhalen of laten bezorgen van een maaltijd. Zo steun je de lokale ondernemers en tegelijkertijd heb jij een heerlijk diner op tafel staan. Er zijn verschillende restaurants in Zwolle waar je een kerstbrunch of kerstdiner kunt afhalen. Zo maak je toch nog het beste van deze bijzondere kerstdagen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?