Bootje huren in Zwolle

Een bootje huren in Zwolle is een perfect plan! Deze Hanzestad is al prachtig wanneer je er doorheen wandelt, laat staan vanaf het water. Er zijn verschillende bootverhuren in Zwolle waardoor je dus gemakkelijk de historische grachten ontdekt. Ahoy, kapitein!

Bootje huren in Zwolle

Wil je een historische stad vanaf het water ontdekken? Ga dan een bootje huren in Zwolle! Vanaf het water beleef je deze Hanzestad namelijk heel anders. Geniet van de rust op de grachten, aanschouw de waanzinnige architectuur en maak een tussenstop voor een hapje of drankje. Je kunt er voor kiezen om het centrum en de omliggende wijken te ontdekken, maar je kunt eveneens een boot huren in Zwolle en een langere afstand varen. Zo liggen prachtige plekken zoals Dalfsen, Ommen en Hasselt ook in de directe omgeving van Zwolle.

Er zijn verschillende opties wanneer je een bootje gaat huren in Zwolle. Zo kun je op eigen initiatief de omgeving ontdekken, dit doe je gemakkelijk met een geprinte kaart of via bijvoorbeeld Google Maps. Je kunt namelijk alle kanten op in de stervormige gracht van Zwolle. Bovendien kun je een arrangement boeken bij een bootverhuur in Zwolle. Zo heb je compleet verzorgde BBQ-boten, bootverhuur met lunch en teambuilding op het water. Wacht niet langer en ga een bootje huren in Zwolle!

Hiawatha Actief Zwolle
Hiawatha Actief Zwolle

Verschillende bootverhuren in Zwolle

Er zijn diverse bootverhuren in Zwolle. Hiawatha Actief is een goed voorbeeld hiervan. Hier kun je bijvoorbeeld een sloep huren voor 8 personen. Een uniek uitje beleef je in een heuse ‘lounge-donut’. Deze is te huren voor maximaal 10 personen. Neem zelf lekkere hapjes en drankjes mee of laat je verwennen door Hiawatha Actief. Reserveer een lunch, high tea, BBQ of borrelhapjes tijdens jouw vaartocht! Kom alles over Zwolle te weten tijdens een ‘FotoFun- of Grachtenpuzzeltocht’. Een sloep huren in Zwolle kan hier uiteraard ook. Vaar zelf langs prachtige bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie, De Peperbus en de oude stadsmuur. Zin in meer actie? Ga dan een kano, kajak, waterfiets of sup-board huren bij Hiawatha Actief in Zwolle.

Bij bootverhuurbedrijf Boot Huren Zwolle beleef je ook een onvergetelijke dag. Deze bootverhuur in Zwolle biedt stille bootjes met brandstof voor een volle dag varen. Reserveer bij Boot Huren Zwolle een koelbox met ijs zodat jij de hele dag geniet van verfrissende drankjes! De opstaplocatie is voorzien van toiletten, een wachtboot en een afvalservice. De naastgelegen Botenverhuur-Schoone is geschikt om elektrische bootjes te huren. Vaar langs statige herenhuizen, mooie parken en historische gevels van Hanzestad Zwolle. Kies bijvoorbeeld voor een compleet arrangement, zoals een partyboot, barbecue, wijnproeverij of tapas buffet. Dat is genieten geblazen!

Sloep huren in Zwolle

Een sloep huren in Zwolle kan bijvoorbeeld bij Botenverhuur-Schoone. De elektrische sloepen zijn geschikt van 2 t/m 9 personen. Een groot voordeel van het huren van een sloep in Zwolle is dat je geen vaarbewijs nodig hebt. De bediening van een sloep is eenvoudig. Na een korte instructie is het tijd om de grachten op te gaan! Je kunt gemakkelijk een sloep huren door te bellen of online een reservering te plaatsen op de website van Botenverhuur Schoone. Kom je met de auto? Parkeer dan in de nabijgelegen parkeergarage Emmawijk. Het station van Zwolle en diverse bushaltes vind je eveneens op loopafstand. Hetzelfde geldt voor Hiawatha Actief. Deze centraal gelegen bootverhuur biedt luxe elektrische sloepen voor 8 personen. Je geniet comfortabel van de omgeving vanwege de zachte loungekussens. Je vindt Hiawatha Actief recht voor Museum de Fundatie, een perfecte startplek om te gaan varen in Zwolle.

De Thorbeckegracht in Zwolle
De Thorbeckegracht in Zwolle

Boot huren in Zwolle: waarheen varen?

Lijkt het je leuk om te gaan bootje varen in Zwolle? Dan mogen een aantal tips over de omgeving natuurlijk niet ontbreken! Je kunt ervoor kiezen om niet te ver te gaan varen. Dan zijn de grachten van de Zwolse binnenstad ideaal. Vaar een compleet rondje of snijd het Noordereiland af via de prachtige Thorbeckegracht met historische herenhuizen. Hier kun je tevens een tussenstop maken voor een drankje bij Cafe 't Beugeltje of voor een ijsje bij IJssalon Salute. Er zijn verschillende plekken in het centrum om tijdelijk aan te leggen. Let hierbij wel op dat je dit bij een openbare aanlegsteiger doet. Wanneer je door de omliggende wijken wilt varen is het Koelwaterkanaal een prima optie. Dit relatief korte kanaal brengt je langs unieke woonboten en Park de Wezenlanden. Voor een nóg langere tocht pak je vanaf het centrum de volgende afslag richting het Almelose Kanaal.

Wanneer je gaat varen in Zwolle kun je dus alle kanten op. Zo ook richting het Zwarte Water. Je bereikt deze mooie rivier door bij Brasserie De Hofvlietvilla en het Stadsstrand Zwolle de Hofvlietbrug te passeren. Je vaart dan langs nieuwere woonwijken, zoals Holtenbroek en Stadshagen. Het is helaas niet mogelijk om vanaf de binnenstad naar De IJssel te gaan varen. Desondanks zijn er volop mogelijkheden wanneer je een bootje of sloep gaat huren in Zwolle.

Varen in Zwolle

Stap in de rondvaartboot, huur een sloep, een kano of verken op een sup de grachten van Zwolle. Er zijn diverse bedrijven waar je een tochtje op het water kunt boeken. Er zijn allerlei mogelijkheden om te varen in Zwolle. Je kunt zelf een bootje huren in Zwolle, maar je kunt ook mee met een rondvaart. Wij vatten alle mogelijkheden kort voor je samen. Varen in Zwolle kan via de volgende verhuurbedrijven:

#Zwolle