Bevrijdingsfestival Overijssel

Park de Wezenlanden Zwolle

Ieder jaar op 5 mei wordt Park de Wezenlanden in Zwolle omgetoverd tot een waar feestdecor van Bevrijdingsfestival Overijssel. Dit is het grootste bevrijdingsfestival van Nederland, waar top artiesten uit binnen- en buitenland op het podium staan. De vrijheid vieren doe je bij Bevrijdingsfestival Overijssel!

Het Bevrijdingsfestival Overijssel telt jaarlijks zo'n 130.000 bezoekers en is mega populair. Elk jaar doen ook meer dan 750 vrijwilligers hun uiterste best om het evenement soepel en feestelijk te laten verlopen. Het muziekfestival in Zwolle telt verschillende podia, er worden meer dan vijftig optredens gegeven en ook voor kinderen is er van alles te beleven. Bovendien is het Bevrijdingsfestival Overijssel gratis toegankelijk. Kortom: dit bevrijdingsfestival Zwolle is dé plek waar je samen met je vrienden de vrijheid kunt vieren.

Bevrijdingsfestival Overijssel 2022

In 2020 en 2021 heeft het Bevrijdingsfestival Overijssel niet kunnen plaatsvinden, zoals we dat de voorgaande jaren hebben gezien. Dit jaar is het dan echt weer zover en is het de dertigste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel! Deze extra speciale editie is gevuld met grote namen en bijzondere projecten. Er zijn ook al een aantal artiesten bekend gemaakt, namelijk: Meau, Snelle, Typhoon, Kraantje Pappie en Donnie. De buitenlandse gast die dit jaar op het bevrijdingsfestival te horen is, is de Belgische zangeres Selah Sue.

Niet getreurd als deze artiesten niet helemaal binnen jouw muzieksmaak vallen, want Bevrijdingsfestival Overijssel heeft voor ieder wat wils. Naast het hoofdpodium kun je ook een kijkje nemen bij Podium Abbott en Sena Performers Stage. Disco, hiphop, electro, indie pop of echte dansnummertjes: je vindt het hier allemaal! Nieuw dit jaar is Kweekvijver, een speciale area voor jongeren binnen Bevrijdingsfestival Overijssel. Van spetterende optredens, photobooths en dance battles: bezoek de Kweekvijver van het bevrijdingsfestival!

Bevrijdingsfestival Overijssel
Bevrijdingsfestival Overijssel

Dans & activiteiten bij Bevrijdingsfestival Overijssel

Wist je dat het Bevrijdingsfestival Overijssel veel meer is dan alleen muziek? Bij het wereldpaviljoen worden er ook workshops, lezingen en gesprekken georganiseerd. Zo zoom je samen met andere bezoekers op een creatieve manier in op maatschappelijke thema's. Tip: ook voorafgaand aan het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei worden er activiteiten, zoals lezingen georganiseerd. Check daarom ook vooral het programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel

Familieweide Bevrijdingsfestival Overijssel

Ook families met kinderen kunnen op 5 mei een bezoekje brengen aan Park de Wezenlanden. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft namelijk een speciale 'Familieweide', waarbij 'Ontdek de wereld van Morgen' dit jaar centraal staat. Dit thema komt onder andere terug in theater, workshops, muziek en cursus. De Familieweide is van 12:00 tot 19:00 geopend. Tot dan!

#Zwolle