Tips Zwolle

Doe-tips

 • Leestijd 4
 • 2630 x Bekeken

Staat er een dagje of weekendje Zwolle op de planning? Dan hebben wij een paar tips in Zwolle voor jou! Zoek de tips uit die bij jouw interesses aansluiten en ontdek alle facetten van de bruisende Hanzestad. Veel plezier alvast!

 1. 10

  Stadswandeling door de historische binnenstad

  Een van onze beste tips voor een dagje Zwolle is: begin jouw bezoekje met een stadswandeling. Hierdoor ontdek je meteen wat de Hanzestad te bieden heeft. Volg bijvoorbeeld een wandelroute via een app om langs de mooiste plekken van Zwolle te komen. En het fijne is: door ‘s morgens zo’n stadswandeling te doen, kun je ‘s middags weer terug naar plekjes die je heel leuk vond!

 2. 9

  Unieke Zwolse winkels bezoeken

  Unieke kledingstukken met een Scandinavische touch, een bonbonnerie met de lekkerste bonbons uit de omgeving, een feestwinkel waar je alles haalt voor jouw verkleedfeestje, conceptstores, noem het maar op of je vindt het in Zwolle. Een van onze tips voor Zwolle is dan ook: plan zeker wat tijd in om deze unieke winkels te bezoeken tijdens jouw bezoekje aan Zwolle.

 3. 8

  Lunchen bij de Gillende Keukenmeiden

  De Gillende Keukenmeiden vind je nét binnen de grachten. De sfeervolle en kleurrijke tuin maakt je meteen vrolijk. En dan hebben we het nog niet eens over het vriendelijke personeel en de verse broodjes gehad. De ingrediënten zijn seizoensgebonden en voornamelijk lokaal ingekocht. Hierdoor verandert de menukaart af en toe, maar dat is een extra reden om nog eens langs te komen en weer wat nieuws te proberen.

 4. 7

  Patatje eten met het Swolsch Friethuys

  De meeste Zwollenaren kennen het wel: het Swolsch Friethuys. Zodra je de Diezerstraat in- of uitloopt, zie je meestal hier wel mensen in de rij staan voor een lekker frietje. En terecht, want de verse frieten smaken heerlijk. Daarnaast bestel je de lekkerste snacks en complete plates. Een goede tip voor als je in Zwolle bent als je het aan ons vraag!

 5. 6

  Drankje op het stadsstrand of een duik in Wythmenerplas

  Een Zwolle tip voor de warme zomerdagen: zoek het water op! Aan de prachtige gracht van Zwolle vind je Blue Bayou, het stadsstrand van Zwolle. Een heerlijk plekje waar je meteen een vakantiegevoel hebt. Zwolle heeft nog veel meer dan haar mooie grachten. Aan de rand van Zwolle vind je namelijk de Wijthmenerplas, een geliefde recreatieplas onder veel Zwollenaren. Maar ook mensen die niet in Zwolle wonen, bezoeken de Wijthmenerplas graag. Op een warme zomerdag is het de perfecte plek om even af te koelen. Leg je handdoekje neer in het zand of op het gras en pak er een lekker boekje bij.

 6. 5

  Koop je favoriete boek bij Van der Velde in de Broeren

  Boekenwurmen opgelet: Van der Velde in de Broeren is een unieke boekhandel. Ook als je geen boekenwurm bent, kijk je je ogen uit in Van der Velde in de Broeren want er is nog veel meer dan alleen boeken. De boekhandel is gevestigd in een 15e-eeuwse kerk, genaamd de Broerenkerk. Naast boeken, koop je hier ook artikelen die bij de boeken passen. Denk hierbij aan reisaccessoires die tussen de reisboeken liggen. Een tip in Zwolle die niet mag ontbreken!

 7. 4

  Museum de Fundatie

  Ben jij een kunstliefhebber in hart en nieren? Sla dan het unieke Museum de Fundatie niet over. Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie van beeldende kunst. Tijdens de wandeling van het station naar het centrum wandel je langs het museum, die aan de Blijmarkt ligt. Door ‘de Wolk’ op het dak van het historische gebouw, trekt het museum meteen je aandacht. Vanuit deze Wolk op het gebouw, heb je een prachtig uitzicht op de binnenstad van Zwolle.

 8. 3

  Uiteten bij JaffaJaffa

  JaffaJaffa opende afgelopen jaar haar deuren in Zwolle in het pand waar eerst De Librije zat. Een historisch gebouw op een mooie plek in Zwolle. Ondanks dat het restaurants pas sinds kort geopend is, is het nu al een hit. Je proeft hier stunning streetfood en je vindt dan ook niet snel iets vergelijkbaars met JaffaJaffa. Niet alleen het eten is een succes, maar ook het personeel is ontzettend vriendelijk en het is prachtig ingericht waardoor het voelt alsof je een culinaire wereldreis maakt. En dat gewoon in Zwolle!

 9. 2

  Beklim de Peperbus

  De Peperbus Zwolle vormt een belangrijk onderdeel in de skyline van Zwolle. Met een hoogte van 75 meter steekt de Peperbus ver boven de skyline van Zwolle uit. Heb jij altijd al eens de Peperbus willen beklimmen? Dat kan! De stadstoren is te beklimmen tot de eerste omvang. Deze bevindt zich op een hoogte van 51 meter, wat gelijk staat aan 236 traptreden. Beklim de Peperbus tijdens de openstelling van de Basiliek. Durf jij het aan?

 10. 1

  Voetjes van de vloer in Hedon

  Bij Hedon Zwolle kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events. Met jaarlijks ruim 400 events in de meest uiteenlopende soorten en maten is er voor iedereen iets te beleven. Of het nu pop, rock, jazz, blues, metal of techno is wat je voorkeur geniet, in Hedon Zwolle vind je altijd wel een event wat erbij aansluit.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle