Suppen in Zwolle

Ontdek de Hanzestad vanaf het water

  • Leestijd 4
  • 3385 x Bekeken

Op zoek naar een leuke activiteit in Zwolle op een warme zomerdag? Ga suppen in Zwolle. De Zwolse grachten lijken er wel voor gemaakt! Maak een rondje om het centrum heen en beleef de gezelligheid van de Hanzestad of zoek de rust op door iets van het centrum af te suppen.

Suppen in de grachten van Zwolle

Sup staat voor Stand Up Paddle. Je staat op een board, wat lijkt op een surfboard, en je verplaatst je door gebruik te maken van een peddel. ‘s Zomers zie je veel mensen suppen in Zwolle. Het is dan ook een super leuke activiteit om samen met je vrienden, familie of collega’s te doen. Of gewoon lekker alleen!

Tijdens het suppen in de grachten van Zwolle zie je veel mooie dingen. Zo kom je over de Thorbeckegracht. Aan land zie je onder andere de historische Wijndragerstoren waar Café ‘t Beugeltje in zit gevestigd. Als je geluk hebt, kun je hier even aanmeren voor een verkoelend drankje.

Tijdens het suppen in Zwolle zul je ook langs Blue Bayou komen. Dit is hét stadsstrand van Zwolle. Op een warme zomerdag is het hier gezellig druk en bruisend. Sommige bootjes zullen hier aanmeren om mee te genieten van deze gezelligheid. Wellicht kan jij hier na het suppen in Zwolle ook nog een drankje doen met jouw gezelschap.

Ook bewonder je tijdens het suppen in de grachten van Zwolle allerlei historische pakhuizen. Droom lekker weg en fantaseer dat jij in zo’n huis aan de gracht woont. Welk huis is jouw favoriet?

In ongeveer 1,5 uur maak je een rondje over de grachten. Kijk goed om je heen en wie weet spot jij Museum de Fundatie! Opvallend en echt kenmerkend aan dit gebouw is het bijzondere dak. Ook zie je nog veel meer mooie gebouwen. En vergeet vooral geen plezier te beleven terwijl je Zwolle vanaf het water ontdekt.

Suppen in de grachten van Zwolle
Suppen in de grachten van Zwolle

Sup huren

Een sup huren kan op verschillende plekken in Zwolle. Kies zelf uit waar je dit graag huurt. Misschien heb je wel een voorkeur voor een startpunt of wil je bijvoorbeeld aan een evenement meedoen.

Een sup huren kan bij Hiawatha Actief voor 1,5 of 2,5 uur lang. Aan de voet van Museum de Fundatie heeft Hiawatha een steiger in het water liggen. Hier huur je sloepen, een BBQ-boot, kano’s, waterfietsen en ook supboarden. De steiger bevindt zich al in het centrum van Zwolle, dus je kan meteen beginnen met suppen in Zwolle!

Ook huur je een sup-board bij het Blue Bayou Zwolle. Blue Bayou Zwolle organiseert regelmatig activiteiten zoals een Friday Night SUP, waarbij je met een groep mensen op vrijdagavond de tijdens het suppen in Zwolle de Zwolse grachten verkend.

Suppen in omgeving Zwolle

Wil je juist graag de bruisende stad verlaten om de rust van omgeving Zwolle op te zoeken? Dat kan natuurlijk ook. Je kan een sup-board huren bij een van de verhuurpunten in Zwolle en dan het centrum verlaten om de rustige omgeving van Zwolle te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld het Zwarte Water op of richting het Almelose Kanaal gaan. Suppen in Zwolle is heel veelzijdig waardoor je alle kanten op kan.

Ook kun je er voor kiezen om een sup-board in de omgeving van Zwolle te huren en buiten het centrum van Zwolle te beginnen. Hiawatha Actief heeft niet alleen een verhuurpunt voor sup-boarden in Zwolle, maar ook in Dalfsen. Dus zoek je het meer in een landelijke omgeving? Dan kun je terecht bij het buitenactiviteitencentrum aan de Vecht.

Suppen in omgeving Zwolle
Suppen in omgeving Zwolle

Buitensport Zwolle: suppen

Buitensport Zwolle is een buitensport bedrijf dat sinds het jaar 2012 actieve groepsuitjes en events organiseert voor groepen en individuen. Tussen mei en oktober verhuurt Buitensport Zwolle sup-boarden.

Kortom: suppen in Zwolle kan via meerdere organisaties. Kies zelf uit waar je wilt suppen en waar je je sup-board huurt. Maar, vergeet niet te geniten. Alvast veel plezier!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle