Stadswandeling in Zwolle

Ontdek de bruisende Hanzestad op jouw manier!

  • Leestijd 5
  • 61278 x Bekeken

Tijdens een stadswandeling in Zwolle ontdek je wat de Hanzestad allemaal te bieden heeft. Loop met vrienden een culinaire wandelroute en proef de lekkerste hapjes van de stad. Of volg een wandelroute via een app en kom langs de mooiste plekken van Zwolle. Welke stadswandeling je ook volgt, je leert de stad op een nieuwe manier kennen.

Stadswandeling door Hanzestad Zwolle

Stadswandeling Zwolle
Stadswandeling Zwolle

Op het internet vind je stadswandelingen in allerlei soorten en maten in verschillende steden. Zo ook in Zwolle. Tijdens een stadswandeling in Zwolle leer je Zwolle kennen op een manier die bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een stadswandeling langs bezienswaardigheden en leer alles over de Peperbus, Sassenpoort, de historische stadsmuren en meer.

Wandelroutes Zwolle

In Zwolle vind je tientallen uitgestippelde wandelroutes. Deze uitgestippelde wandelroutes lopen allemaal weer langs andere plekken. Kies bijvoorbeeld voor een stadswandeling in Zwolle waarbij je de historische binnenstad ontdekt. Deze wandelroute in Zwolle begint én eindigt op het station. Dat is ideaal als je met het openbaar vervoer naar de bruisende Hanzestad komt. Vervolgens wandel je langs de Grote of St. Michaëlskerk. Ook loopt de route door de winkelstraat van Zwolle en kom je langs de Sassenpoort, de Broerenkerk, de Thorbeckegracht en nog veel meer mooie plekken die je niet mag missen. Onderweg zijn er genoeg opties om ergens een lekker hapje te eten.

Stadswandeling met gids

Via de site Zwolle met gids vind je jouw ideale stadswandeling onderleiding van een gids. Van een literaire wandeling tot een vesting wandeling er is van alles mogelijk.

Stadswandeling Zwolle via een app

Tegenwoordig is bijna overal wel een online app voor. Zo ook voor de leukste wandelingen. Ideaal, want je download een app en er staat (tegen een kleine betaling) een wandeling voor je klaar. Een voorbeeld van zo’n app is Walk the City. Op deze app vind je een wandeling genaamd ‘Bolwerk Zwolle’. Tijdens deze wandeling leer je hoe Zwolle is ontstaan en kom je langs allerlei bouwwerken uit de 14e- en 15e eeuw. Denk hierbij aan oude stadspoorten- en muren en prachtige kerken. Deze wandeling brengt jou en je wandelgezelschap naar verborgen plekjes, waar je anders niet zo snel zou komen.

Stadswandeling langs de Thorbeckegracht
Stadswandeling langs de Thorbeckegracht

Een andere unieke stadswandeling in Zwolle via een app heet ‘(On)zichtbaar Zwolle’. Tijdens deze interactieve wandeling loop je een uitgestippelde route door de Zwolse binnenstad. Door middel van de bijbehorende app ontdek je via 360 graden foto’s en video’s de verhalen achter de verschillende locaties uit de binnenstad. Een unieke manier om alles te leren over Zwolle, want je ziet het onzichtbare tijdens de wandeling. Ben je benieuwd geworden? Neem dan alvast een kijkje op de website en bekijk een aantal video’s en 360 graden foto’s.

Maar nog veel meer andere apps bieden stadswandelingen door Zwolle aan. Zo vind je ook bij Routabel wandelroutes door de Hanzestad. Je kiest uit meerdere routes, afhankelijk van de lengte die jij wilt lopen. Kies bijvoorbeeld een route van 2 kilometer, 3 kilometer of meer. Iedere wandelroute komt weer langs andere plekken. Waarbij de ene route zich bijvoorbeeld meer focust op de historie van de stad, staat bij de andere route weer een ander onderwerp centraal. Bij Routabel ben je trouwens ook voor fietstochten in Zwolle op het juiste adres!

Audiotour door Zwolle

Festival Het Tussenland wil de cultuur en historie van Zwolle zichtbaar maken, de rijkdom laten zien, verhalen van internationale allure opdiepen uit die uiteenlopende en toch zo met elkaar verweven gebieden. Het erfgoed tonen aan ieder die zich verbonden wil voelen. Wandel, fiets of rijd met je route op je telefoon en je oortjes in en leer meer over de historie van Zwolle, van Thomas a Kempis tot Opgezwolle.

Stadswandeling door Zwolle van ANWB

De stadswandeling door Zwolle van ANWB is een populaire wandelroute om te lopen. Deze wandelroute volg je via de gratis ANWB Eropuit App. Onderweg zie je op de kaart precies waar je bent, dus verdwalen is geen optie. Je loopt door eeuwenoude straten en smalle steegjes. De geschiedenis van Zwolle is tijdens deze stadswandeling goed terug te zien. Maar ook de hedendaagse levendigheid van de stad zie je terug. Je loopt namelijk langs bruisende terrassen en je komt langs allerlei leuke winkels. Onderweg kun je een tussenstop maken bij Museum de Fundatie, waar je een collectie beeldende kunst bewondert. Is het lekker weer? Proef dan onderweg een ijsje bij een van de lekkerste ijssalons van Zwolle: IJssalon Salute. Maar ook bij minder lekker weer is dit ijs het proeven waard.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

WijnSpijs wandeling door Zwolle

Ontdek culinaire schatten in Zwolle tijdens de WijnSpijs wandeling! Tijdens deze gastronomische wandeling word je verwend met heerlijke gerechten en bijpassende wijnen bij de beste restaurants van Zwolle. Van hartige lekkernijen tot zoete verleidingen, elke stop onthult een nieuw smaakavontuur. Laat je verrassen door de rijke smaken die deze stad te bieden heeft, terwijl je geniet van de gezellige sfeer en gastvrijheid.

Reserveer hier je WijnSpijs wandeling

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle