Squashen in Zwolle

Artikel

  • Leestijd 4
  • 1192 x Bekeken

Ben je het zat om eindeloos rondjes te rennen, steeds weer diezelfde bal weg te trappen of altijd maar diezelfde fietsroutes te volgen? Probeer eens een nieuwe sport en ga squashen in Zwolle! Wij vertellen je wat het is én waar je moet zijn.

Squash Zwolle

Zwolle, de stad waar het oude en het nieuwe elkaar ontmoeten, van historische gevels tot aan moderne sportfaciliteiten. En tussen dat alles vind je… Squash. Inderdaad, de snelle racketsport waar iedereen het over heeft.

Waar speel ik squash in Zwolle?

Zin om je squash skills in de praktijk te brengen of misschien wel te leren? Ga op onderstaande adresjes squashen in Zwolle!

Squash & Padel Centrum Zwolle

Zin in een potje squash in Zwolle? Dan zit je goed bij Squash & Padel Centrum Zwolle in het sportgebouw Victorium. Met maar liefst 10 squashbanen, waaronder een waanzinnig Glass Court, en 4 outdoor padelbanen is er ruimte zat voor alle sportievelingen. De medewerkers van Squash en Padel Zwolle staan klaar om je helemaal in het spel te krijgen. Met een aantal handige tips and tricks

Je slaat al een balletje vanaf € 3,50 tot € 6,25 per kwartier, afhankelijk van de dag en tijd waarop je wilt squashen in Zwolle. Als je de smaak te pakken hebt, is het voordeliger om een 40 kwartierenkaart aan te schaffen. Geen racket of schoenen? Geen probleem, die huur je hier gewoon. Wie daag jij uit om hier de squashbaan te betreden?

  • Boerendanserdijk 47, 8024 AJ Zwolle
Squashen Zwolle
Squashen Zwolle

Een slagje verder: Squashcentrum Flevopark

Mocht je denken dat Zwolle de enige plek in de buurt is om te squashen, dan heb je het mis. Even buiten Zwolle, vind je Squashcentrum Flevopark in FunZone Dronten aan de Educalaan. Het is weliswaar een klein ritje in de auto, maar zeker de moeite waard. Voor slechts € 13,50 sla je al een half uurtje de sterren van de hemel op de squashbaan. Dus, als je zin hebt in een uitstapje en tegelijkertijd je squashskills wilt verbeteren, weet je waar je moet zijn!

  • Educalaan 37, 8251 GC Dronten

Squash spelen nabij Zwolle

Ook bij Squash Apeldoorn kun je je energie kwijt op de squashbaan. Met negen beschikbare banen is er altijd een plekje voor jou, of je nu wilt spelen of een les volgen. Ben je een fanatiekeling? Bij Squash & Padel Apeldoorn speel je elke dag van de week. Of je nu gaat voor het onbeperkte squashabonnement vanaf € 15,50 per maand, of ongelimiteerd padel voor € 25,- per maand, er is voor elk wat wils.

Toch liever geen vaste verplichtingen? Ga dan voor de banenkaart: een digitale strippenkaart waarmee je 10 keer speelplezier hebt, helemaal op jouw tempo. En voor de echte leerlustigen? Bij Squash Apeldoorn volg je diverse lessen, van persoonlijke trainingen tot clinics en jeugdlessen.

  • Schoonbroeksweg 1, 7323 AN Apeldoorn
Squash spelen in Zwolle
Squash spelen in Zwolle

Wat is squashen?

Voor degenen die denken dat squash iets is wat je eet - nee, nee, nee! Squash is een snelle racketsport. Bij squash strijden twee spelers tegen elkaar in een vierkante, afgesloten ruimte. Ze slaan een kleine, rubberen bal op zo'n manier tegen de muur dat de tegenstander hem niet kan terugslaan. Het afgesloten speelveld maakt het spel bijzonder, omdat de bal alle kanten op kan vliegen. Omhoog, omlaag, zijwaarts, jij moet proberen om de bal weer terug te meppen!

Spelregels squash

De spelregels zijn eenvoudig: na jouw slag moet de bal de voorste muur raken zonder eerst de grond te raken. De bal mag de zij- of achterwanden raken, maar moet altijd eerst de voorwand raken. Na het raken van de voorste muur mag de bal maximaal één keer stuiteren voordat de tegenstander hem terugslaat.

Squashracket
Squashracket

Punten worden gescoord wanneer jouw tegenspeler een slag mist, de bal tweemaal laat stuiten of een slag produceert die jij niet kan retourneren. Een spel gaat tot 11 punten, maar moet met twee punten verschil worden gewonnen. De speler die als eerste de benodigde punten behaalt, wint het spel. Het is een sport van snelheid, tactiek, uithoudingsvermogen en natuurlijk een flinke dosis behendigheid.

Voordelen van squashen

Vraag je jezelf nog af waarom je eigenlijk zou gaan squashen in Zwolle? Nou, squash heeft niet alleen het voordeel van plezier en competitie, maar ook tal van gezondheidsvoordelen. Hier volgen een paar voordelen van squashen:

  • Calorieën verbranden? Check! Met een uurtje squash verbrand je tot wel 700 calorieën.
  • Je verbetert je behendigheid en reflexen
  • Ontmoet nieuwe mensen, maak nieuwe vrienden en wie weet… Misschien een nieuwe squashpartner?

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle