Ontdek Street Art in Zwolle

Verken kleurrijke muurschilderingen door de straten van Zwolle

 • Leestijd 3
 • 2207 x Bekeken

Naar Berlijn of Lissabon voor de meest indrukwekkende streetart? Wel nee! Zwolle zit vol met stadskunst. Van enorme, kleurrijke muurschilderingen tot piepkleine, gedetailleerde illustraties en alles daar tussenin.

Onze hoofdstad blijft dus zeker niet achter. Ga op een kunstzinnige ontdekkingstocht en bekijk onze mooiste streetart en muurschilderingen. Wij hebben alvast wat pareltjes voor je opgezocht. Kijk je mee?

 1. 1

  De postzegel van Henk

  Deze Hellendoornse kunstenaar is van kinds af aan al creatief. Henk Nijenhuis tekende erop los tijdens zijn lerarenopleiding ‘Tekenen & Handvaardigheid’, hier op het Windesheim. Zijn lijfspreuk? Een kunstwerk is nooit echt af. Nou, deze postzegel vinden wij zeker wel af.
  Locatie: Op de hoek van de Schoolstraat en de Berkumstraat

 2. 2

  Ode aan de gierzwaluwen

  De eigenaren van deze woning zijn dol op de gierzwaluwen die hier schreeuwend om het huis fladderen. Vandaar deze ode! Een muurschildering van Joost VijfB. Leuk om te weten: terwijl hij bezig was met zijn spuitbussen vlogen er telkens groepjes gierzwaluwen langs.
  Locatie: Van Karnebeekstraat

 3. 3

  Tegel… eh, bloemenmuur!

  9800 tegels zijn omgetoverd tot deze kleurrijke muurschildering. Met als doel? Het Lübeckplein aangenamer maken en verlevendigen. En of dat is gelukt! De bewoners dachten mee en kozen voor een artist. Aan Lonneke van Zutphen de eer! Samen met de Rotterdamse Thijs toverde ze deze tegelmuur om in dit kleurrijke plaatje.
  Locatie: Lübeckplein

 4. 4

  Influencers van toen en nu

  Wist je dat Thomas a Kempis in zijn tijd al een ware influencer was? Hij was een meester in het kopiëren van manuscripten tijdens zijn studies. In 2021, 550 jaar na het overlijden van deze iconische Zwollenaar, creëerde kunstenaar Donovan Spaanstra een prachtig portret van Thomas. Locatie: Goudsteeg

 5. 5

  Creatieve broedplaats en hotspot

  Hier bij de Creatieve Coöperatie delen kunstenaars, studenten en ondernemers hun kennis. Een creatieve broedplaats! Ook wordt er aan innovatie gewerkt. De ondernemers kwamen met allerlei ideeën voor dit kunstwerk en Roy Schreuder en Joram Roukers voerden uit. Of het een creatieve broedplaats is? Dat mag jij bepalen. Aan het uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen!
  Locatie: Esdoornstraat

 6. 6

  Vuur met vuur bestrijden

  Graffiti. De creatieve oplossing van Stefan Alberts tegen illegale graffiti. En het werkt! Deze muur was helaas vaak het doelwit. Met deze vijf zwart-witfoto’s is dat gelukkig verleden tijd. Je ziet hier de verschillende delen en tijden van de Schilderswijk terug. En het lijkt net alsof de foto’s met plakband zijn bevestigd. Zie je?
  Locatie: van Ostadestraat

 7. 7

  Wandel en ontdek Street Art in Zwolle

  Pak je mobiel en loop één van onze gloednieuwe kunstroutes en ontdek de pareltjes van Zwolle in real life. En vergeet je camera niet, voor de mooiste #streetartselfies.

 8. 8

  Fiets de Street Art Tour

  De Grote Zwolse Street Art Tour voor de ultieme liefhebbers. Deze route van bijna 30 km lang gaat langs maar liefst 47 muurschilderingen. Ideaal voor op de fiets of (deel)scooter.

  Let op: gebruik je telefoon alleen handsfree tijdens het volgen van de routes. Dat is wel zo veilig en voorkomt boetes!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle