Paasplezier in Zwolle

Tips voor paasweekend 2024 in Zwolle

  • Leestijd 4
  • 3750 x Bekeken

Nog even en dan schuiven we alweer aan voor het paasontbijt. Wil jij weten wat er allemaal te doen is met Pasen in Zwolle? Wij vertellen je alles over de leukste activiteiten. Fijne Pasen!

Paasactiviteiten in Zwolle

Het paasweekend 2024 breekt bijna aan! Pasen valt dit jaar op zondag 31 maart en maandag 1 april. Lekker lang weekend dus! Tijdens het paasweekend hoef je niet stil te zitten. In Zwolle is er, zoals altijd, van alles te beleven. Van lekker eten en actief bezig zijn tot ultieme quality time met je vrienden en familie. Wij geven je de leukste tips om te doen tijdens Pasen in Zwolle.

Paasbrunch Zwolle

Pasen en brunchen: een onafscheidelijk duo! Een tafel gevuld met versgebakken broodjes, verse sappen en natuurlijk, gekookte eieren en de klassieke paasstol… Jam! Heb je geen zin om zelf uren in de keuken te staan? Er zijn verschillende adresjes in Zwolle die een uitgebreide paasbrunch verzorgen.

Een locatie die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, is de Paasbrunch van Van der Valk Zwolle. Dit iconische hotel staat bekend om zijn gastvrijheid en culinaire hoogstandjes. Tijdens Pasen pakken ze extra uit. Het paasbuffet maakt de hele familie blij. Van roerei en bacon tot aan zoete broodjes en salades: de keuze is reuze! De paasbrunch bij Van der Valk Zwolle is erg gewild, dus reserveer vroegtijdig jouw tafeltje voor eerste of tweede paasdag!

Voor wie eens iets anders wil: Zwolle kent talloze knusse cafeetjes en restaurants waar je terecht kunt voor een smakelijke brunch. Pasen in Zwolle vier je bijvoorbeeld bij Bistro de Stadshoeve, de Agnietenberg en Bilderberg Grand Hotel Wientjes.

Paaseieren zoeken

Ei, ei, ei, ook de paashaas is er weer bij! Paaseieren zoeken is een activiteit die niet kan ontbreken. Ook dit jaar heeft de paashaas Zwolle weer een bezoekje gebracht. Kinderen (en stiekem ook volwassenen) kunnen weer hun speurneuzen opzetten en zo veel mogelijk paaseieren zoeken.Verstop de paaseieren in je achtertuin, door het huis of in een van de parken van Zwolle. Het blijft een tijdloze traditie en de perfecte manier om samen het paasfeest te vieren. Mandjes klaar? Zoeken maar!

Lentekriebels in het Wezenlandenpark

Met Pasen is het Wezenlandenpark in hartje Zwolle dé plek om de lente te vieren. Neem een goedgevulde picknickmand mee, leg je picknickkleed neer en geniet van een uitgebreide paaslunch met je vrienden of familie. Heb je zin in actie? Haal die voetbal uit de schuur en daag je paasgezelschap uit voor een vriendschappelijk potje voetbal.

Ook voor de wandelaars onder ons is het Wezenlandenpark een fijne plek. De kronkelende paden leiden je langs prachtige flora en fauna. En voor de kleintjes is er nog een extra verrassing: de kinderboerderij Wezenlanden. Hier knuffel je met konijnen, geitjes en andere boerderijdieren. De perfecte afsluiter van een heerlijke paasdag in Zwolle!

Picknicken in het park
Picknicken in het park

Doe mee aan het eiergooikampioenschap

Een keer iets anders doen dan eieren zoeken? Ga eieren gooien! Traditiegetrouw organiseert voetbalvereniging WVF een kampioenschap eieren gooien tijdens het paasweekend. Deze felle competitie vindt tweede paasdag plaats op sportpark de Weide Steen. Je gooit een ei zo ver mogelijk, waarna je teamgenoot deze moet vangen. Diegenen die de eieren het verst gooien, winnen een prijs. Durf jij het aan of ga je veilig schuilen aan de zijlijn?

Maak een wandel- of fietstocht

Fietstocht Zwolle
Fietstocht Zwolle

Wanneer de lentezon zich laat zien, is het tijd om naar buiten te gaan! Pomp de fietsbanden op, haal je wandelschoenen uit de kast of trek je sportkleding aan en ga lekker actief bezig. Maak bijvoorbeeld een fietstocht met je familie. Er zijn zoveel fietsroutes in Zwolle, je raakt niet uit getrapt! Liever te voet op avontuur? Ook dan heb je een ruime keuze uit routes. Wandel door het bos, langs het water of door de historische binnenstad.

Wat te doen met Pasen in Zwolle op een regenachtige dag?

Is de weersverwachting minder positief dan gehoopt? Niet getreurd, ook op regenachtige dagen straalt Zwolle! Ga bijvoorbeeld naar Museum de Fundatie. Of pak een filmpje bij Filmtheater Fraterhuis of Pathé Zwolle.

Wil je de lentesferen ook naar huis brengen? Ga dan winkelen op woonboulevard Zwolle. Hier scoor je accessoires in pastelkleuren, een nieuwe tuinset voor de zomermaanden of misschien wel frisse meubels!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle