Lokale markten in Zwolle

Proef onze streekproducten

  • Leestijd 4
  • 1508 x Bekeken

Proef de streekproducten van omgeving Zwolle door je boodschappen te doen in lokale markten en boerderijwinkels. Goed voor de wereld én voor de lokale ondernemers. We vertellen je alles over de lokale markten in Zwolle en waar je ze kan vinden.

Markten in Zwolle

Maar liefst vijf dagen in de week kun je terecht op een van de zes markten in Zwolle. Deze zes markten zijn op diverse plekken in Zwolle te vinden. De ene markt is nog uitgebreider dan de ander. Struin lekker rond op de markt of ga gericht op zoek naar jouw favoriete streekproduct. Hoe dan ook: de enthousiaste kooplieden verwelkomen jou graag bij hun marktkraam.

Iedere vrijdagochtend en zaterdag stallen marktkooplieden hun producten uit in het centrum van Zwolle. Je vindt er van alles: vers gebakken brood, lokale groenten, een gebakken visje, de lekkerste lekkernijen voor bij de borrel en nog veel meer. Tip: op vrijdag vind je hier ook een biologische markt.

Op dinsdagmiddag staat de markt voor je klaar bij de Dobbe in de Aa-landen. De hele middag kun je hier terecht voor lokale boodschappen. Op woensdagochtend stallen marktlieden hun koopwaar voor je uit in de Capellenstraat in Zwolle Zuid. Donderdags vind je een markt in Stadshagen, tussen 14:00 uur en 20:00 uur. Maak er een wekelijks uitje van en scoor verse groenten, brood, kaas en meer op de markt.

Markt in Zwolle
Markt in Zwolle

Een overzicht van de markten

Dinsdag
⏰ Van 12:00 uur - 17:00 uur | Markt in de AA-landen, de Dobbe

Woensdag
⏰ Van 08:30 uur - 12:30 uur | Markt in Zwolle Zuid

Donderdag
⏰ Van 13:00 uur - 20:00 uur | Markt in Stadshagen

Vrijdag
⏰ Van 09:00 uur - 18:00 uur | Markt Petuniaplein
⏰ Van 08:00 uur - 13:00 uur | Markt in Zwolle centrum

Zaterdag
⏰ Van 08:30 uur - 17:00 uur | Markt in Zwolle centrum

Streekwinkels in Zwolle

Ken je Uw Stadsboer al? Uw Stadsboer maakt een duurzame levensstijl een stuk makkelijker dankzij het aanbod van duurzame en biologische kwaliteitsproducten. Met een winkel in hartje Zwolle wordt duurzaam boodschappen doen ook voor jou een stuk makkelijker. De winkel vind je aan de Thomas à Kempisstraat 45. Woon je niet in de stad, maar wel in regio Zwolle? Dan brengt Uw Stadsboer de boodschappen gewoon bij jou thuis.

Ook bij de Zwolse Stadslanderijen kun je terecht voor streekproducten. Zwolse Stadslanderijen is namelijk een samenwerking tussen biologische boeren in de stadsrand van Zwolle. Voor groenten, fruit, vlees, melk, kaas, eieren en bloemen ben je hier aan het juiste adres. Je weet precies waar jouw gekochte product vandaan komt. Neem een kijkje op de erven of bezoek een van de boerderijwinkels. Streekproducten kopen is nog nooit zo leuk geweest.

Niks smaakt beter dan verse melk van de koe. Bij Erve Slendebroek haal je verse melk van gezonde, grasgevoerde koeien. Puur natuur en hartstikke vers. In Zwolle koop je dit bij Jumbo Assendorp of gewoon bij hun eigen boerderijwinkel aan de Kanaalweg 20. Ook voor een goed stuk kaas, boter, yoghurt, vla en nog veel meer kan je hier terecht.

In de buurt van Zwolle, namelijk in Hattem, vind je Ijscowd. Het hele jaar kun je hier terecht voor overheerlijk roomijs gemaakt van de verse melk van de koeien op hun boerderij. Ook voor ambachtelijke streekproducten ben je hier aan het juiste adres. Tip: combineer een bezoekje aan Ijscowd met een fietstocht. Ijscowd is namelijk een officieel Rustpunt.

Markt
Markt

Nog meer leuke winkels met lokale producten

  • Landwinkel de Huppe, in hun landwinkel verkopen ze eigen biologische kazen. Daarnaast zijn er ook verscheidene streekproducten van lokale ondernemers te vinden zoals wijn, bier en mosterd.
  • De buurman verkoopt verse en lokale producten en merken van lokale ondernemers waar zij vierkant achter staan.
  • Het rode huis, is een zelfvoorziende winkel waar je onder andere een melktap, eieren en kaas kan vinden.
  • De Vreugdehoeve, naast hun restaurant vind je hier ook yoghurt, kefir, kazen en meer in hun winkel.
  • De Warmoezerij, verkoopt haar eigen geoogste groenten direct aan de consument. De soorten groenten zijn seizoensverbonden.
  • De Kas van Kaat, probeer de zelfgemaakte jams of theeën die ze onder andere verkopen in hun winkel.
  • Jager & Boer, voor allerlei lokaal vlees ben je hier op de juiste plek. Het bedrijf haalt het vlees van kleinschalige boeren rondom Zwolle.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle