Activiteiten in de Hanzestad

Kerstvakantie tips!

  • 4 minuten leestijd
  • 1099 x bekeken

Ben je, ondanks alle maatregelen, toch nog op zoek naar een bijzondere activiteit voor Kerst? In Hanzestad Zwolle kun je bijvoorbeeld de Lichtbeeldenroute ontdekken of een audiotour doen. Check hier veel leuke kerstvakantie tips!

Wat te doen in de kerstvakantie?

Een paar weken lang de kids vermaken tijdens hun kerstvakantie kan best een uitdaging zijn. Ondanks de kerstdagen en het oud & nieuw feest, zijn er nog een aantal dagen op te vullen. Er zijn veel activiteiten in Zwolle waarbij de kids een gat in de lucht springen. Zo heb jij zelf ook nog een beetje vakantie.

Zwolle biedt een aantal leuke audiotours, zeker interessant om eens te doen. Het festival platform Zwolle Unlimited heeft zich, zeker in de corona periode, toegespitst op het creëren van theatrale storytelling tours die je kan lopen via je smartphone. Je kan hiervoor de app ‘voicemap’ downloaden en op pad gaan! Er is bijvoorbeeld voor de jongere doelgroep: ‘de dennenboom die groot wilde zijn’ of ‘Nemia - het meisje zonder handen’. Maar ook voor de oudere leeftijden zijn er een aantal om uit te kiezen, zoals ‘De Witte Wieven Spooktocht’ of ‘De Bloedende Zwaan’.

Kerst in Zwolle
Kerst in Zwolle

Helaas is het in deze tijd niet mogelijk om bij een restaurant te lunchen of te dineren. Desalniettemin is de horeca na alle persconferenties, maatregelen en lockdowns ongelooflijk flexibel en roeien zij met de riemen die ze hebben. Bij veel restaurants in Zwolle is het dan ook mogelijk om een uitgebreide kerstlunch of culinair kerstdiner af te halen. Langs deze weg steun je de horeca in deze gekke tijden en heb je toch nog een klein feestje thuis. Haal bijvoorbeeld het kerstdiner bij Bij Broeders of bij Humphrey's Zwolle.

Dagje uit met kerst

Tijdens de kerstperiode zijn de dagen korter en de temperaturen lager. Je blijft dan misschien sneller thuis dan in de zomer. Toch is het verstandig om zo nu en dan even een frisse neus te halen en op pad te gaan. Grote kans dat je heel veel leuke bezienswaardigheden in Zwolle tegen komt! Uiteraard is er genoeg te zien in deze stad met historie, los van de kerstversiering. Bekijk eens de Sassenpoort: een stadspoort die valt te beschouwen als voornaamste overblijfsel van de middeleeuwse ommuring van Zwolle. Of loop langs het bijzondere museum de Fundatie. Het museum is helaas gesloten vanwege de maatregelen, maar het pand waar het museum in gevestigd is, is alleen al de moeite waard.

Bij kerst kan een kerstboom met lichtjes niet ontbreken. Die is dan ook niet te missen in de binnenstad van Zwolle. Er wordt (letterlijk) groots uitgepakt met een verlichte boom van maar liefst achttien meter hoog op de Grote Markt. Dit brengt een gemoedelijke sfeer in het eeuwenoude centrum van de Hanzestad tijdens je wandeling of shopdag.

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

Een route waar je ook lichtjes kan bewonderen is via de Thorbeckegracht naar Theater De Spiegel. Je wandelt langs de oude stadsmuur en gezellig versierde boten. Steek het Pelserbrugje over en je bent binnen een paar minuutjes bij het theater! Theater de Spiegel is prachtig verlicht en dat is niet zo maar. Er zitten een mooie gedachte achter. Zo luidt het motto er bij: op een lichtere toekomst voor de stad, met elkaar. Uiteraard op een verantwoorde manier met duurzame LED verlichting.

Waar naar toe in Zwolle met kerst?

Hedendaags zitten we al veel meer thuis dan dat we voorheen deden. Het voelt dan misschien niet meer echt als vakantie. Toch mag je jezelf tijdens de kerstperiode best eens even verwennen. Laat al je taken even voor wat ze zijn en ga gezellig samen op stap.

Een fijne coronaproof activiteit is de Lichtbeeldenroute in Zwolle. Van 13 december tot en met 30 januari 2022 kan je de route afleggen. Er zijn twee verschillende routes te volgen. Route één begint de Grote Kerk, de tweede route start bij De Librije. De naam zegt het eigenlijk al: beide routes bevatten allerlei lichtbeelden. En niet zomaar lichtbeelden, maar echte eyecatchers. Bijvoorbeeld de Magic Colouring Balls of Little Golden Teddy. De plattegrond is hier online te vinden, maar mocht je fijn vinden de route op papier te bekijken dan zijn die op te halen bij het Zwolse Balletjeshuis, Waanders in de Broeren en Bilderberg Grand Hotel Wientjes.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?