Kerstvakantie tips!

Activiteiten in de Hanzestad

  • Leestijd 4
  • 4580 x Bekeken

Ben je op zoek naar een bijzondere activiteit voor in de Kerstvakantie? In Hanzestad Zwolle kun je bijvoorbeeld de Lichtbeeldenroute ontdekken, naar het IJsbeeldenfestival of een audiotour doen. Check hier veel leuke kerstvakantie tips!

Wat te doen in de kerstvakantie?

Een paar weken lang de kids vermaken tijdens hun kerstvakantie kan best een uitdaging zijn. Ondanks de kerstdagen en het oud & nieuw feest, zijn er nog een aantal dagen op te vullen. Er zijn veel activiteiten in Zwolle waarbij de kids een gat in de lucht springen. Zo heb jij zelf ook nog een beetje vakantie.

Audiotours

Zwolle biedt een aantal leuke audiotours, zeker interessant om eens te doen. Het festival platform Zwolle Unlimited heeft zich toegespitst op het creëren van theatrale storytelling tours die je kan lopen via je smartphone. Je kan hiervoor de app ‘voicemap’ downloaden en op pad gaan! Er is bijvoorbeeld voor de jongere doelgroep: ‘de dennenboom die groot wilde zijn’ of ‘Nemia - het meisje zonder handen’. Maar ook voor de oudere leeftijden zijn er een aantal om uit te kiezen, zoals ‘De Witte Wieven Spooktocht’ of ‘De Bloedende Zwaan’.

Kerst in Zwolle
Kerst in Zwolle

IJsbeeldenfestival

Foto: Klaas Jelmer Sixma
Foto: Klaas Jelmer Sixma

Bezoek het grootste ijssculpturenfestival van Europa van 16 december 2023 t/m 25 februari 2024. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar de IJsselhallen in Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Kerst in de stad

Tijdens de kerstperiode zijn de dagen korter en de temperaturen lager. Je blijft dan misschien sneller thuis dan in de zomer. Toch is het verstandig om zo nu en dan even een frisse neus te halen en op pad te gaan. Grote kans dat je heel veel leuke bezienswaardigheden in Zwolle tegen komt! Uiteraard is er genoeg te zien in deze stad met historie, los van de kerstversiering. Bekijk eens de Sassenpoort: een stadspoort die valt te beschouwen als voornaamste overblijfsel van de middeleeuwse ommuring van Zwolle. Of breng een bezoek aan het bijzondere museum de Fundatie.

Bij kerst kan een kerstboom met lichtjes niet ontbreken. Die is dan ook niet te missen in de binnenstad van Zwolle. Er wordt (letterlijk) groots uitgepakt met een verlichte boom van maar liefst achttien meter hoog op de Grote Markt. Dit brengt een gemoedelijke sfeer in het eeuwenoude centrum van de Hanzestad

Theater de Spiegel

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

Een route waar je ook lichtjes kan bewonderen is via de Thorbeckegracht naar Theater De Spiegel. Je wandelt langs de oude stadsmuur en gezellig versierde boten. Steek het Pelserbrugje over en je bent binnen een paar minuutjes bij het theater! Theater de Spiegel is prachtig verlicht en dat is niet zo maar. Er zitten een mooie gedachte achter. Zo luidt het motto er bij: op een lichtere toekomst voor de stad, met elkaar. Uiteraard op een verantwoorde manier met duurzame LED verlichting.

Panorama Hanze

Panorama Hanze
Panorama Hanze

Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk.

Lichtbeeldenroute

Een leuke activiteit is de Lichtbeeldenroute in Zwolle. Van 7 december tot en met 6 januari 2023 kan je de route afleggen. Er zijn twee verschillende routes te volgen. Route één begint de Grote Kerk, de tweede route start bij De Librije. De naam zegt het eigenlijk al: beide routes bevatten allerlei lichtbeelden. En niet zomaar lichtbeelden, maar echte eyecatchers. Bijvoorbeeld de Magic Colouring Balls of Little Golden Teddy.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle