Kerstshoppen in Zwolle

Op zoek naar leuke winkels?

  • Leestijd 4
  • 3677 x Bekeken

Wil je een geslaagde kerst beleven? Daar heb je een aantal ingrediënten voor nodig. Zoals een kerstboom met versiering, benodigdheden voor een mooi gedekte tafel, een kerstoutfit, overheerlijke kerst hapjes en drankjes en ga zo maar door. Het is dus tijd om te gaan kerstshoppen! In Zwolle vind je een aantal fijne plekjes om de leukste kerst benodigdheden te scoren.

Kerstshoppen in Nederland: ontdek Zwolle!

Kerstshoppen betekent niet dat je alleen maar op zoek bent naar kerst items, maar ook de hele sfeer eromheen. Tijdens kerst zijn de dagen korter waardoor de winkelstraten gezellig verlicht zijn en er zijn prachtig ingerichte etalages. Trek een warme jas aan en geniet van al het moois.

De meest bekende winkelstraat in Zwolle is bij uitstek de Diezerstraat. Hier vind je alle populaire merken zoals Douglas, Hema, Zara en Costes. Grote kans dat het kerstshoppen hier wel moet lukken. Ben je naar iets exclusievers op zoek? Loop dan eens een van de zijstraatjes in van de Diezerstraat. Hier vind je unieke boetiekjes waar je bijzondere spulletjes vind. Of bewonder de mooiste sieraden en andere accessoires bij het knusse Moonloft in de Spoelstraat.

Winkel Moonloft in Zwolle
Winkel Moonloft in Zwolle

Kerst winkelen in Zwolle

Zwolle is een Hanzestad met historie. De binnenstad beschikt over een heel aantal prachtige, authentieke panden. Tijdens de periode van kerst worden hier lampjes opgehangen, op de Grote Markt staat een enorme kerstboom en er zijn genoeg plekjes waar je een warme chocolademelk kan halen. Op en top kerstsfeer in Zwolle!

Sassenstraat
Sassenstraat

De Diezerstraat is niet de enige straat in Zwolle waar je leuke winkels kan vinden. De Sassenstraat is misschien nog wel leuker, het heeft zelfs een keer onderdeel uitgemaakt van de 10 leukste winkelstraten van Nederland! De Sassenstraat is een fijne, rustige straat waar je op je gemak de unieke winkels kan bewonderen. Dat is eens wat anders dan grootschalige winkelcentra. Er zijn veel winkels in deze straat gevestigd die een bezoek waard zijn, zoals het leuke boetiekje Vay waar je de leukste kerst outfit scoort, Jojo & Millows waar je het ultieme kerstcadeau vindt en SpeelGoedZwolle dat een heel groot aanbod aan speelgoed artikelen verkoopt.

Bovendien ligt aan het begin van de Sassenstraat een van de hoogtepunten van Zwolle, namelijk de Sassenpoort. Deze bijzondere poort stamt uit de middeleeuwen en staat in de top 100 van de Nederlandse Unesco monumentenlijst.

Unieke kerstwinkels in Zwolle

Grote winkels die alleen maar gefocust zijn op kerst zijn er niet in Zwolle. Desalniettemin zijn er veel plekken waar wel schattige kerstspullen verkocht worden. Wil je slagen voor kerst? Dan moet je op zoek gaan in meerdere winkels. Zo maak je het van het kerstshoppen echt een uitje.

Hou je ervan om op zoek te gaan naar de meest unieke én ook nog eens goedkope kerstspullen? Bezoek dan eens de Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Veerallee. In deze winkel hebben ze een speciaal kerstwinkeltje gecreëerd met allerlei tweedehands kerstspullen. Langs deze weg krijgen de spullen een tweede leven: dat is nog eens een mooie kerstgedachte.

Kerstshoppen in Zwolle
Kerstshoppen in Zwolle

Winkelen in Zwolle

Zwolle groeit de laatste jaren steeds meer uit tot een moderne studentenstad. Hierbij horen uiteraard de hippe winkels en horecagelegenheden. Waar je dan ook naar op zoek bent: Zwolle heeft het. Bovendien is het iedere zondag, koopzondag in Zwolle!

Van der Velde in de Broeren Zwolle
Van der Velde in de Broeren Zwolle

Een winkelstraat die vaak over wordt geslagen is Het Eiland. Het is het iets modernere gedeelte naast de oude stadsmuur, maar ongetwijfeld de moeite waard. De knusse straatjes en het grote aanbod aan diverse winkels maken het zo aantrekkelijk om hier te komen shoppen of lunchen op deze locatie. De highlight van Het Eiland is de beroemde boekwinkel Van der Velde in de Broeren gevestigd in de monumentale Broerenkerk. Uit het hele land komen bezoekers om deze bijzondere winkel te bekijken. Andere leuke winkels die aan te raden zijn, zijn Muziekwinkel Plato of kledingwinkel Appel & Ei.

En last but not least de Luttekestraat. Niet iedereen heeft dezelfde kledingstijl, maar dat is juist zo mooi aan deze straat: iedereen kan hier iets vinden.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle