De leukste herfstvakantie uitjes in Zwolle

Doe-tips

  • Leestijd 4
  • 8046 x Bekeken

Na een warme zomer is het weer tijd om de hoge temperaturen in te ruilen voor straten bedolven onder felgekleurde bladeren, regenachtig weer en lange avonden. Maar niet getreurd, want wij hebben de leukste herfstvakantie uitjes in Zwolle voor je op een rijtje gezet. Regenlaarzen aan en ontdek de magie van de herfst!

Ga de natuur in!

Het wisselvallige weer dat de herfst met zich meebrengt, verleidt je misschien om in je warme huiskamer te blijven zitten. Maar ga ook vooral even naar buiten toe! De bossen en natuurrijke omgeving van Zwolle vormen een waar herfstdecor, zodra de blaadjes beginnen te vallen. En een niet te missen herfstvakantie uitje in Zwolle is natuurlijk het maken van een herfstwandeling. Even een frisse neus halen, de druppels trotseren en door de bergen bladeren heen stampen… Dit is zóveel leuker dan een middag knutselen, Neflix bingen of bankhangen!

In Zwolle heb je keuze genoeg uit mooie plekjes. Wandel bijvoorbeeld door het Spoolderbos, Westerveldse Bos of Agnietenbos. Of bezoek een van de parken in Zwolle, zoals het Wezenlandenpark, het Ter Pelkwijkpark of de Dobbe. Je kijkt je ogen uit!

Herfstwandeling Zwolle
Herfstwandeling Zwolle

Cultuursnuiven in Zwolle

Een regenachtige dag in de herfstvakantie is perfect om lekker te gaan cultuursnuiven in Zwolle. Kunst en cultuur zijn onmisbare elementen van Hanzestad Zwolle en dat zie je meteen terug in het grote aanbod aan musea, theaters en galerieën. Begin je herfstvakantie uitje in Zwolle bijvoorbeeld bij Museum de Fundatie en ga vervolgens naar het Herman Brood Museum, Galerie Nende Kunst en een van de bezienswaardigheden, zoals de Sassenpoort. Er is genoeg te zien en te doen in de herfstvakantie in Zwolle!

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

De beste afsluiting van zo’n cultuurrijke dag in Zwolle in de herfstvakantie is het bezoeken van een theater. Wanneer het buiten pijpenstelen regent, zit jij met gezonde spanning in de zaal van je favoriete voorstelling te genieten. Kijk eens naar de voorstellingen die er in Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel worden gegeven. Dans, toneel, cabaret, musicals en jeugdvoorstellingen: er zit vast iets leuks voor je tussen!

Herfstvakantie activiteiten met kinderen in Zwolle

Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven in de herfstvakantie in Zwolle. Dit weekje in het najaar is het ideale moment om leuke activiteiten met het gezin te ondernemen. En het fijne is: leuke herfstvakantie uitjes in Zwolle met het gezin hoeven helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn! Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van Kinderboerderij Wezenlanden, Zwembad de Vrolijkheid of bioscoop Pathé. Met een grote bak popcorn op schoot en een goede film vermaakt het hele gezin zich!

Op een droge dag is Dinoland Zwolle een uniek uitje in de herfstvakantie. Het hele park staat in het teken van dinosaurussen en avontuur. Maak kennis met wel 100 verschillende dinosoorten, leef je uit in het klimpark, ga op zoek naar fossielen of een potje lasergamen. Een fantastische plek voor de kleine dino-fans!

Dinoland Zwolle
Dinoland Zwolle

Ook is een bezoekje aan Bakkerijmuseum Hattem in de naastgelegen Hanzestad altijd een goed idee. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van brood en banket. In de herfstvakantie worden er altijd leuke activiteiten georganiseerd voor kids én volwassenen. Doe mee aan een speurtocht, haal de bakker in jezelf naar boven tijdens een baksessie en bezoek een familievoorstelling in het historisch bakmuseum. Een uitje naar dit museum is voor jong en oud een uniek uitje in de herfstvakantie!

Zoek de gezelligheid op

High tea Zwolle
High tea Zwolle

De herfstvakantie is het ideale moment om weer eens lekker bij te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Want ondanks het grauwe weer van de herfst, is dit seizoen super gezellig! Goed gezelschap, een gezellig plekje in de binnenstad van Zwolle en een lekker hapje en drankje zijn alles wat je nodig hebt!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een high tea in Zwolle? Onder het genot van een warm kopje thee en allerlei lekkernijen hebben jij en je vriendinnen echt even die welverdiende quality time samen. Een andere aanrader is een high wine. Bij deze variant wordt de thee vervangen door wijn in combinatie met hartige snacks. Dat wordt ongetwijfeld een geslaagd herfstvakantie uitje in Zwolle!

Gezellige adresjes, waar je terecht kunt voor een leuk herfstvakantie uitje in Zwolle zijn bijvoorbeeld Barista Cafe Zwolle, Brasserie Het Vliegerhuys, Brasserie Dunnik en Wanna Waffle.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle