Goede voornemens voor 2023

Artikel

  • Leestijd 4
  • 1994 x Bekeken

Bedenk jij ieder jaar weer goede voornemens? Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij denken graag met je mee. En we geven je graag tips over hoe je de goede voornemens daadwerkelijk volhoudt. Alvast een gelukkig nieuwjaar!

Goede voornemens voor 2023

Goede voornemens: sommige mensen houden ervan, andere mensen moeten er niets van weten. De klassiekers: meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken, minder alcohol drinken en ga zo maar door. Voldoende beweging en gezonde voeding is natuurlijk ontzettend belangrijk voor je gezondheid, maar ook genoeg genieten met de dierbaren om je heen is heel erg belangrijk. Uitgebreid borrelen op de vrijdagmiddag, samen een meergangen diner koken of lekker lunchen op het terras als de zon schijnt: ook dit kan een steentje bijdragen aan je geluk. Balans is de sleutel tot succes, toch? Wij helpen je graag met het bedenken van goede voornemens voor 2023.

Ga er bijvoorbeeld wat vaker op uit voor een lange wandeling of een fietstocht. Zwolle omringt zich met de oudste polders van ons land in de IJsseldelta, de rust van het Vechtdal en het prachtige landschap van de Weerribben-Wieden. Je kunt hier dus heerlijk genieten van de natuur tijdens jouw fiets- en/of wandelroute. Of blijf in Zwolle en ontdek al het groen wat de stad zelf te bieden heeft: wandel door de parken in Zwolle.

Goede voornemens: leuke dingen doen met mensen om je heen
Goede voornemens: leuke dingen doen met mensen om je heen

Neem tegelijkertijd ook meer de tijd voor quality-time met de mensen van wie je houdt, of leer nieuwe mensen kennen. Ga op een zonnige dag spontaan lunchen op een van de terrassen in Zwolle. En ga de stad in voor een vrijmibo. Of plan een high-tea bij een van de hotspots in Zwolle met vrienden en vriendinnen.

Goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden is soms aardig lastig. De oude gewoonten kruipen er langzaam, maar zeker weer in. Een bekend voorbeeld: in januari is de sportschool ontzettend druk, maar langzamerhand wordt het steeds wat minder druk. Eigenlijk valt dit wel te verklaren als je kijkt naar hoe ons brein werkt.

Psycholoog Daniel Kahneman heeft een wereldwijde bestseller geschreven genaamd ‘Thinking Fast and Slow’. In dit boek beschrijft hij dat ons brein bestaat uit systeem 1 en systeem 2. Kenmerken van systeem 1 zijn: snel, onbewust, automatisch en moeiteloos. Systeem 1 beslaat maar liefst 98% van ons denken. Kenmerken van systeem 2 zijn: langzaam, doordacht en bewust, gecontroleerd en rationeel.

Goede voornemens: meer sporten
Goede voornemens: meer sporten

Om van jouw goede voornemens voor 2023 een groot succes te maken, moet je dus vooral systeem 2 aan het werk zetten. En bedenk je goed wat je kan doen als systeem 1 om de hoek komt kijken. En maak het systeem 1 zo moeilijk mogelijk door bijvoorbeeld vooral gezonde snacks in huis te halen (als gezond eten een goed voornemen van je is).

Lijst met goede voornemens

Waarom zou je geen lijst met goede voornemens maken in de vorm van een bucketlist? Zo kun je afvinken wat je al hebt gehad en werk je onbewust aan je goede voornemens. Wij helpen je met wat leuke ideeën!

  • Zin om eigenlijk op de bank te ploffen na een dag werken? Trek je jas aan en maak een stadswandeling door Zwolle. Hoewel het lastig is om je ertoe te zetten, kan dit ontzettend veel energie geven!
  • Organiseer voor jou en je vriend(inn)en een high tea bij Villa Suikerberg.
  • Stap op de fiets voor een Hanzerondje die je meeneemt langs het afwisselende rivierenlandschap in de IJsseldelta tussen de twee historische Hanzesteden Hasselt en Zwolle en neem een kijkje in de binnenstad van Hasselt.
  • Breng op een zonnige dag een bezoekje aan bij De Gillende Keukenmeiden voor een heerlijke lunch.
  • Toe aan een flinke uitdaging? Fiets de Vechtdalroute van maar liefst 229 kilometer. Combineer dit met een overnachting onderweg.
  • Ga op een zonnige dag picknicken in Park de Wezenlanden of een van de andere parken in Zwolle. Je bent waarschijnlijk niet de enige, wat het eigenlijk juist alleen maar gezellig maakt!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle