Evenementen in Zwolle

Dit wil je niet missen!

  • Leestijd 5
  • 9728 x Bekeken

In Zwolle is er het hele jaar door genoeg te beleven. Wat deze hanzestad zo bijzonder en bruisend maakt zijn de evenementen in Zwolle. Zo telt Zwolle jaarlijks een groot aantal festivals en evenementen, waaronder het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Daar wil je bij zijn!

Festivals Zwolle

Zwolle is een echte festivalstad en organiseert jaarlijks trots het Stadsfestival en het cultuurrijke evenement Zwolle Unlimited. Het Stadsfestival is al negen jaar op rij een groot succes. Tijdens dit festivalweekend kan jong en oud genieten van theater, kunst, muziek, film en dans, verspreid door de hele stad. Verder kun je lekkere snacks en drankjes scoren bij de foodtrucks en bars. Dit festival in Zwolle is een echte must-visit!

Zwolle Unlimited
Zwolle Unlimited

Ook Zwolle Unlimited organiseert ieder jaar weer verschillende festivals in Zwolle en de nabije omgeving. Zo is ook Het Tussenland een bezoekje waard. Het doel van Zwolle Unlimited is om de meest bijzondere verhalen, van eeuwenoude tot recente boodschappen, met mensen te delen. Deze verhalen komen terug in bijvoorbeeld storytelling, danstheater en muziek. Het Tussenland is een gratis festival en wordt georganiseerd in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.

Het Bevrijdingsfestival, het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland, is het bewijs dat Zwolle zo’n heerlijke festival-locatie is! Tijdens Het Bevrijdingsfestival staan er ieder jaar Nederlandse en internationale artiesten op het podium die een echt feestje bouwen in Park de Wezenlanden. Samen met wel 130.000 andere bezoekers vier jij hier onze vrijheid! Andere populaire festivals in Zwolle zijn: Het Stratenfestival, Kingdance en het Wijnfestijn. Kortom: de beste festivals van Overijssel vind je in Hanzestad Zwolle!

Bevrijdingsfestival Zwolle
Bevrijdingsfestival Zwolle

De leukste evenementen in Zwolle

Ben je naast een festival ook wel in voor een evenement? Check, in Hanzestad Zwolle vind je te gekke evenementen! Een uniek evenement in Zwolle is Night Skate Zwolle. Dit sportieve evenement geeft je de kans om met een hele groep door Zwolle en omgeving te skaten! Alles is tijdens dit evenement geregeld: van verkeersregelaars en leenskates tot een bezemwagen, waar je in kunt stappen als het nodig is. Dit sportieve evenement in Zwolle staat gegarandeerd voor een hoop lol en een unieke ervaring!

De jaarlijkse Zomerkermis zorgt ook ieder jaar weer voor een feestje in Zwolle. De Zomerkermis geeft kermis-liefhebbers van alle leeftijden de kans om te genieten van de 40 adrenaline-verhogende attracties. De afgelopen twee jaar is de Zomerkermis in Zwolle georganiseerd in Park de Wezenlanden. De voorgaande jaren was de kermis altijd te vinden in de binnenstad van Zwolle. Hoe dan ook, dit evenement in Zwolle is ieder jaar een groot succes.

IJsselhallen Zwolle

De IJsselhallen in Zwolle vormen een groot evenementencomplex, waar je de meest bijzondere evenementen kunt bijwonen. Of je nou houdt van muziek, creatief bezig zijn, feesten in Zwolle of exposities, je zit hier helemaal goed! Iedere maand worden er nieuwe evenementen bekend gemaakt.

Ook het populaire Nederlands IJsbeelden Festival is ieder jaar te vinden in de IJsselhallen in Zwolle. De beste ijskunstenaars ter wereld verzamelen zich op deze locatie, waar zij vervolgens de meest prachtige ijssculpturen (tot wel 6 meter hoog!) creëren van ijs en sneeuw. Ieder jaar wordt er weer een nieuw thema ingezet, waardoor dit event in Zwolle altijd weer bijzonder blijft. Pssst, ben je een echte koukleum? Vergeet dan niet om je warm aan te kleden, want het is -10°C in de loods, waar de ijssculpturen zich bevinden. Brrrr!

Ijsbeelden Festival Zwolle
Ijsbeelden Festival Zwolle

Unieke evenementenlocaties in Zwolle

Naast deze festivals en events in Zwolle, beschikt deze stad ook over een aantal goede locaties, waar je zelf een event kunt organiseren. Wij hebben alvast een aantal goede locaties waar je terecht kunt voor het organiseren van een klein of groot event voor je op een rijtje gezet.

Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel zijn de twee theaters in Zwolle waar je onder andere terecht kunt voor musicals, cabaret, muziek en dansvoorstellingen. Jong en oud vindt hier een leuke voorstelling! Daarnaast zijn deze Zwolse theaters de perfecte locaties voor evenementen in Zwolle. Deze twee theaterlocaties hebben elk hun eigen sfeer en zijn voorzien van verschillende ruimtes, waar je ook zelf een evenement of congres kunt organiseren. Dat is nog eens een unieke locatie!

Ook Lumen Hotels is een unieke locatie. Deze evenementenlocatie bevindt zich namelijk in het PEC Zwolle stadion. Enkele voordelen van deze eventlocatie zijn de goede bereikbaarheid, het grote aantal parkeerplekken en het hotel en restaurant die zich in hetzelfde gebouw bevinden.

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

Als je graag een eventlocatie nabij Zwolle wilt reserveren, is Hotel Mooirivier ook een echte aanrader. Dit is een boetiekhotel dat zich aan rivier de Vecht bevindt, net buiten Zwolle. Dit traditionele pand heeft een prachtig uitzicht en het interieur beschikt over een moderne twist. Een heerlijke eventlocatie nabij Zwolle, in een prachtige omgeving dus! Theater Buitensoos is eveneens een authentieke eventlocatie in Zwolle dat maar liefst 30 verschillende zalen telt. De technische mogelijkheden bij Theater Buitensoos zijn oneindig en de chefs die hier werken maken jouw ervaring helemaal compleet. Deze locatie in Zwolle is een smaak- en spraakmakende plek voor jouw evenement in Zwolle!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle