Dagje uit Zwolle

Een dagje uit in Zwolle is een feestje! Zwolle is de laatste jaren uitgegroeid tot een hippe studentenstad waar van alles te beleven is. Los van al het moois dat in de stad al te bezichtigen is, zijn er tal van activiteiten die je kan ondernemen in de Hanzestad: interessante musea bezoeken, shoppen in unieke boetiekjes, lunchen bij gezellige eettentjes en meer!

Dinoland in Zwolle
Dinoland in Zwolle

Uitjes in Zwolle

Voor diverse gezelschappen zijn er geschikte uitjes in Zwolle. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, personeelsfeest of familiedag. Kies een van de onderstaande uitjes, combineer dit met een drankje op het terras en de dag kan niet meer stuk!

Dinoland is een passend uitje voor een kinderfeestje. De jarige wordt echt in het zonnetje gezet, bovendien kunnen de kinderen van alles doen én leren in dit park. Het feestje begint met een speurtocht, daarna kan de verdere ontdekkingstocht beginnen. Binnen en buiten zijn er activiteiten zoals fossielen zeven, lasergamen, klimmen in het hoogteparcours, minigolfen en meer!

The Great Escape biedt voor heel veel verschillende gezelschappen mogelijkheden. Zo kan je tijdens je familiedag tegen elkaar strijden in de Escape Rooms the Courtroom of the Prison Cell in combinatie met een hapje en drankje. Of wordt er voor een kinderfeestje een Kids Escape geregeld, dat het net zo leuk maakt voor de jongere bezoekers. Tevens is the Great Escape ervaren met het organiseren van zakelijke uitjes. Tijdens het doen van de Escape Rooms leer je namelijk veel over de groepsdynamiek en de verschillende rollen van de teamleden.

Theater de Spiegel is een prachtig theater aan het stijlvolle Spinhuisplein. Bereid je voor op een complete avond met culinaire verrassingen, luxe arrangementen en diners. Het aanbod van voorstellingen is mega divers, er treden grote namen van eigen bodem op maar ook indrukwekkende internationale producties. De locatie wordt regelmatig gebruikt voor intieme meetings, grote congressen en zakelijke events. De Spiegel verbindt, raakt en inspireert.

Dagje Zwolle ontdekken

In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. In het verleden waren kooplieden van het Hanzeverbond hier de baas, tegenwoordig zijn het studenten, ondernemers en creatievelingen die voor het leven in de brouwerij zorgen. Handelsgeest en ondernemerschap zorgen ervoor dat Zwolle een stad is waar je je nooit hoeft te vervelen.

Middenin de binnenstad van Zwolle bevindt zich Museum de Fundatie. Het opvallende gebouw diende voorheen als Paleis van Justitie. In 2004/2005 is het pand verbouwd tot kunstmuseum met als kers op de taart de ‘wolk’ die er in 2012/2013 op is geplaatst. Samen met Kasteel het Nijenhuis vormt Het Paleis (het pand aan de Blijmarkt in Zwolle) de Fundatie. Tentoonstellingen worden op beide locaties afgewisseld met eigen collecties.

Van der Velde in de Broeren is niet zomaar een boekhandel, het is een belevenis. De boekhandel is gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw met een rijke geschiedenis. Van der Velde in de Broeren biedt een wisselende boekencollectie, maar ook een veranderend assortiment aan cadeauartikelen, lekker eten en interessante lezingen, concerten en exposities.

Van der Velde in de Broeren
Van der Velde in de Broeren

Zwolle beschikt over een breed aanbod aan winkels. Bekende winkelstraten in Zwolle zijn de Diezerstraat, Sassenstraat, Luttekestraat en de Oude Vismarkt. Je vindt hier de welbekende internationale ketens, maar ook heel veel boetiekjes die je nergens anders vindt. In combinatie met een lunch bij een van de gezellige eettentjes op de Oude Vismarkt, is een shopdagje in Zwolle compleet.

Dagje uit in Zwolle met de vriendinnen

Sommige uitjes zijn gewoon het leukst om met je vriendinnen te doen. Daarom is een dagje uit in Zwolle met de vriendinnen een top idee. Hier een aantal activiteiten om samen met jouw vriendinnen te ondernemen.

Met lekker weer is een bootje huren in Zwolle zeker een aanrader. Hiawatha Actief heeft een enorm uitgebreid assortiment aan vaartuigen. Je kan bijvoorbeeld actief bezig gaan met suppen, waterfietsen en kanoën. Of ontspan en geniet in een sloep of donut met BBQ of tapas!

Een high tea, high wine of high beer is de perfecte gelegenheid om even bij te kletsen. Onder het genot van verschillende theesoorten, wijnen en/of bieren plus een hapje ben je dan weer helemaal van elkaar op de hoogte! Check eens bij De Gillende Keukenmeiden, Bij Hartje Zwolle of Stadscafé Blij naar hun aanbod.

Genieten bij de Gillende Keukenmeiden
Genieten bij de Gillende Keukenmeiden

Even helemaal uit je dak gaan samen met je vriendinnen? Bij Poppodium Hedon kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de leukste concerten en dance-events. Of je voorkeur nu uitgaat naar pop, jazz, rock, blues of zelfs metal: in Hedon vind je altijd wel een evenement die hierbij aansluit.

Dagje uit in de omgeving van Zwolle

Niet alleen het centrum van Zwolle biedt een fijne plaats voor een dagje uit, ook in de omgeving kan er genoten worden. Even lekker naar buiten, op de fiets of te voet, genieten van al het moois rondom de Hanzestad.

Vreugderijkerwaard is een weids landschap waar je van kan genieten tijdens een fietstocht over de dijk of wandeling over het laarzenpad. Er is tevens een picknickplek met betoverend uitzicht over de IJssel en vanuit de vogelkijkhut kan je de vele vogels in het gebied spotten. Wil je nog meer vogels zien? Ga dan eens mee op excursie met een van de boswachters.

Naast de fiets- en wandelroutes in Vreugderijkerwaard zijn er nog veel meer hele leuke routes rondom Zwolle. Probeer bijvoorbeeld een dagje uit in Overijssel via het Vechtdalpad.

#Zwolle