Cafés in Zwolle

Hier moet je zijn!

  • Leestijd 5
  • 4118 x Bekeken

Bezoek tijdens een avondje uit een van de cafés in Zwolle. Door de veelzijdigheid is er zeker weten een café waar jij je helemaal thuis voelt. Een barista café, een typische stamkroeg, een café met live muziek of toch liever een café-restaurant? Het kan allemaal, want de keuze is reuze in Zwolle!

De leukste Zwolse stamkroegen

Zwolle kent veel stamkroegen waar de Blauwvingers graag komen. De Tagrijn is hier een van. De Tagrijn is een van de oudste kroegen van Zwolle en heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft het café in Zwolle gefungeerd als woonhuis tot bordeel, en van opslag tot café. In 2017 opende het pand haar deuren om als café te dienen.

Ook Café Het Beugeltje is een geliefde kroeg in de Hanzestad. Door haar ideale ligging aan de gracht en haar unieke huisvesting in de historische Wijndragerstoren komen mensen hier graag een drankje doen op een zonnige dag.

Barista Café in Zwolle

Barista café
Barista café

Bij een barista café bestel je jouw favoriete koffie. Vaak maken baristas een prachtig kunstwerk van jouw koffie. Naast het feit dat de koffie er vaak erg mooi uitziet, smaakt het ook nog eens goed. Baristas weten namelijk alle ins en outs over koffie en weten daardoor precies hoe zij jouw bestelling goed bereiden.

Bij Barista Café Zwolle beleef je het zelf. De baristas ontvangen jou met open armen in de gezellige ontmoetingsplek. Ga er lekker lunchen met een vriend of vriendin of neem juist alleen plaats in de zithoek. Het Barista Café in Zwolle bevindt zich midden in het centrum waardoor je het goed combineert met een dagje shoppen in Zwolle.

Voor de lekkerste koffie kun je ook naar Espressobar Maling. De passie én jaren ervaring van de eigenaren van de zaak proef je zeker terug in de koffies. Bestel jouw favoriet met iets lekkers erbij uit de bakkerij. Uniek aan Espressobar Maling: als je een feestje viert of een ander evenement organiseert kun je zelfs een barista op locatie huren mét koffiebar.

Cafés in Zwolle met live muziek

Met de voetjes van de vloer in een café met live muziek? Jack’s Music Bar it is! Elk weekend geniet je hier van live muziek: van ska en blues tot rock en metal. Luister naar de lekkerste deuntjes onder het genot van een Amerikaans biertje, een goede whiskey of een ander drankje. Of neem je vrienden mee om een potje te poolen of darten.

Een andere café in Zwolle met live muziek is The Dublin House. Regelmatig treden talenten hier op om de gasten van het café in Zwolle te entertainen. Onder het genot van jouw favoriete drankje en een heerlijke borrelplank luister jij naar de mooiste stemmen en noten op de gitaar. Houd de socials van The Dublin House in de gaten om te weten wanneer jij hier moet zijn voor live muziek.

Iedere woensdag staan bij Het Vliegende Paard lokale muzikanten op het podium. Dit kan iedere week weer wat anders zijn: van jamsessies tot muziekbingo’s. Het Vliegende Paard noemt zichzelf ook wel de grootste studentenkamer van Zwolle, dus studenten mogen dit café in Zwolle niet overslaan. Maak je zelf muziek en wil je dit graag delen met het publiek? Neems eens contact op met de studentenkroeg in Zwolle en wie weet deel je binnenkort jouw talent met het publiek.

Het Vliegende Paard
Het Vliegende Paard

Café-restaurants in Zwolle

Wil je een hapje eten in een laagdrempelig en gezellig restaurant? Bezoek dan een van de café-restaurants in Zwolle. Of je nou langskomt voor een uitgebreide borrel, een snel drankje of een diner: het kan allemaal in de café-restaurants in Zwolle.

Als je in de buurt van het station bent, is Grand Café Lubeck een aanrader. Het café ligt precies achter het station en daarom ideaal als je met de trein of bus reist. Bestel een lekkere kipsaté om de dag mee te eindigen of begin juist de dag in Zwolle met een koffie + gebakje.

Ook De Belgische Keizer is een bezoekje waard. Het café in Zwolle bevindt zich midden in het centrum en is daarom ideaal tijdens een bezoekje aan de binnenstad van Zwolle. Je vindt hier een heerlijke eetkaart, maar ook een ontzettend uitgebreide drinkkaart. Tijdens een bezoekje aan het café-restaurant kies je namelijk uit ontzettend veel speciaalbieren.

Café Blij in Zwolle

Café Blij in Zwolle behoort misschien wel tot een van de bekendste cafés in Zwolle. Dat kan ook niet anders, want als je het centrum van Zwolle bezoekt kan het stadscafé je niet ontgaan. Het café in Zwolle bevindt zich namelijk midden in het centrum, op de Grote Markt.

Zeven dagen per week is Café Blij in Zwolle geopend. Ontbijten, lunchen, dineren, borrelen, theeleuten: het kan hier allemaal. De chefs bereiden met alle liefde iets lekkers voor je, wat het ook mag zijn. Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een evenement? Ook dan staat de café in Zwolle voor je klaar.

Grote Markt Zwolle
Grote Markt Zwolle

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle