Bioscoop in Zwolle

Ervaar de magie van het witte doek!

  • Leestijd 3
  • 2464 x Bekeken

Een ontspannen avondje uit met vrienden, een romantische date of gewoon een solo filmervaring, met een bezoekje aan de bioscoop zit je altijd goed! In Zwolle zijn twee verschillende bioscopen te vinden, waar je keuze hebt uit een breed scala aan films. Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de bioscopen in Zwolle. Ga er lekker voor zitten, neem een bak popcorn op schoot en geniet van de film!

Pathé Zwolle

De grootste bioscoop is Pathé, gelegen aan het Katwolderplein. Bij deze bioscoop kun je rekenen op een geslaagde filmavond! Je hebt keuze uit verschillende filmervaringen. Denk aan de normale 2D-film of een 3D-film, waarbij het lijkt alsof de beelden uit het scherm komen. Maak het nog een tikkeltje specialer met een 4D-film. Bij dit type film word je helemaal meegenomen in het verhaal, door middel van bewegende stoelen, weersimulaties en geuren. Een unieke ervaring!

De filmagenda van Pathé staat altijd gevuld met een breed aanbod films, waaronder de nieuwste blockbusters, actiefilms en romcoms om bij weg te zwijmelen. Voordat je de bioscoopzaal binnenstapt, kun je bij deze bioscoop in Zwolle eerst nog iets lekkers scoren. En dan is het tijd om in de stoel te ploffen en lekker relaxed te gaan genieten van de film!

Bekijk de filmagenda van Pathé!

Pathé Zwolle
Pathé Zwolle

Een uniek concept van Pathé is de Drijf-Inn Cinema in Zwolle. Samen met andere organisaties heeft Pathé deze buitenbioscoop een aantal keer georganiseerd. Aan en op de gracht kun je dan genieten van de aangeboden film. Een super leuk avondje uit! Wanneer er een volgende Drijf-Inn Cinema wordt georganiseerd, vind je dat terug in onze uitagenda. Houd deze dus goed in de gaten!

Fraterhuis

Filmtheater Fraterhuis is een andere bioscoop in Zwolle. De bioscoop is gehuisvest in een bijzonder pand. In de middeleeuwen diende het pand namelijk als een convent en convict. Tegenwoordig is het Fraterhuis een heerlijke plek om een film te kijken. Deze bios beschikt over twee 4K-filmzalen en heeft een verrassende programmering. In Café Foyé kun je voorafgaand of na afloop van de film nog iets lekkers bestellen en kletsen over de film.

Daarnaast beschikt het Fraterhuis ook over de Fraterhuis Academie. Als je een echte filmliefhebber bent, is een bezoekje aan deze beeldende lezing echt iets voor jou. Gastdocenten delen van alles over filmgeschiedenis, de filmindustrie en alles wat daarbij komt kijken. Super leerzaam en het geeft je een bijzonder kijkje in de filmwereld!

Kijk snel in de filmagenda van het Fraterhuis!

Fraterhuis Zwolle
Fraterhuis Zwolle

De Kloosterbioscoop

De kloosterbioscoop maakt onderdeel uit van het dominicanenklooster in Zwolle. Dit is een bewonderenswaardige plek in de wijk Assendorp. Elk jaar worden er hier vijf verschillende films aangeboden. Deze films hebben allemaal een diepere kern en worden na afloop besproken. Voor een klein prijsje kun je op deze bijzondere plek een geslaagd filmavondje beleven.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle