Bezienswaardigheden tijdens de kerst in Zwolle

Van versierde kerstbomen tot lichtbeelden!

  • Leestijd 3
  • 3441 x Bekeken

Een bezoek brengen aan Zwolle is altijd een goed plan! En wat is er nou mooier dan Zwolle te bezoeken in de kerstperiode? Slenter door de prachtig verlichte winkelstraten, aanschouw de bijzondere lichtbeelden en warm jezelf op met een warme chocolademelk. De historische binnenstad in combinatie met de vele lichtjes maak het een waar spektakel.

Zwolle in kersttijd is de moeite waard!

Op zoek naar een leuke bestemming voor tijdens de kerstperiode? Sla dan zeker Hanzestad Zwolle niet over. Je vindt hier historische bezienswaardigheden, zoals delen van de oude stadsmuur, de Sassenpoort, de Peperbustoren en de Broerenkerk: genoeg voor een volledig dagje weg. Daarnaast beschikt Zwolle over tal van culinaire opties in iedere prijsklasse. Ook voor de liefhebbers van een dagje winkelen is Zwolle bij uitstek geschikt. Naast de welbekende internationale ketens vind je er knusse boetiekjes met bijzondere items.

foto: Jan van Dijk
foto: Jan van Dijk

In de kerstperiode is de hele binnenstad prachtig verlicht: van de leuke straatjes tot de gezellige pleinen. De ondernemers dragen hun steentje hieraan bij. Het is dan ook zeker de moeite waard om een avondwandeling te plannen door het centrum van Zwolle. Je zult versteld staan de vele verlichte gebouwen en beelden.

Bewonder de kerstbomen van Zwolle

Kerstboom Zwolle
Kerstboom Zwolle

Bij kerst hoort natuurlijk een sierlijke kerstboom. Laat Zwolle daar nou verschillende van hebben! Tijdens je wandeling door Zwolle zul je ze tegenkomen. Zoals ieder jaar pronkt er een kerstboom op de Grote Markt, naast de Glazen Engel en de Grote of Sint-Michaëlskerk. De verlichte boom is maar liefst achttien meter hoog en draagt zeker bij aan de gezelligheid in de binnenstad van Zwolle.

Via de Thorbeckegracht naar De Spiegel

Wanneer je wandelt door de straten van Zwolle dan kun je niet om de mooie verlichting heen. Een mooie route is om via de Thorbeckegracht naar Theater De Spiegel te wandelen. Je bewondert dan een deel van de oude stadsmuur en verschillende verlichte boten. Via het Pelserbrugje wandel je in no-time naar het theater. Je denkt misschien waarom specifiek naar het theater? Nou, De Spiegel is namelijk feestelijk verlicht. Het doel hiervan is om te dienen als een baken voor de stad en hierdoor moed en levenslust uit te stralen. Vergeet De Spiegel dus zeker niet tijdens je wandeling!

De Lichtbeeldenroute in Zwolle

Een populaire activiteit in december en januari is het bewandelen van de Lichtbeeldenroute in Zwolle. Op verschillende plekken tussen de jaarlijkse kerstverlichting vind je sfeervolle lichtbeelden. Het beste ontdek je deze prachtige objecten met een audiotour. Zwolle Unlimited biedt verschillende audiotours die je deze winter kunt ervaren. Zo zijn er voor de kinderen de volgende routes om te beleven: 'De dennenboom die groot wilde zijn' en 'Nemia - Het meisje zonder handen'. Ook voor 12-plussers en volwassenen zijn er leuke audiotours door Zwolle: 'De Witte Wieven Spooktocht', 'De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute' en de 'Midwinterspooktocht'.

Lichtbeeldenroute in Zwolle
Lichtbeeldenroute in Zwolle

De Lichtbeeldenroute is voorzien van unieke beelden, zoals 'Santa's Arreslee' en 'Bethlehem Stars'. Ook de grote kerstboom wordt niet vergeten tijdens deze wandeling. Voor bijna alle audiotours heb je de app 'Voicemap' nodig, deze kun je gratis downloaden in de appstore of playstore op je telefoon.

IJsbeeldenfestival

Foto: Klaas Jelmer Sixma
Foto: Klaas Jelmer Sixma

Bezoek het grootste ijssculpturenfestival van Europa van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar de IJsselhallen in Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle