navigatie overslaan

Activiteiten Zwolle

 • 4 minuten leestijd
 • 2231 x bekeken

Staat een bezoekje aan Zwolle op de planning? Super leuk! In de veelzijdige Hanzestad is van alles te doen. Om jou op ideeën te brengen, hebben wij een lijstje met de leukste activiteiten in Zwolle samengesteld. Welke activiteiten in Zwolle staan bij jou op de planning?

Leuke activiteiten in Zwolle

Zwolle is een ontzettend veelzijdige stad. Er is van alles te doen, voor jong en oud. Of je nou een actief uitje of juist een wat rustigere activiteit in Zwolle zoekt: het kan allemaal! Om jou wat inspiratie te geven voor jouw dagje in Zwolle, stelden we een lijstje samen met de tien leukste activiteiten in Zwolle.

 1. 10

  Vintage shoppen

  Vintage shoppen is beter voor het milieu én voor de portemonnee. Het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om rond te snuffelen tussen allerlei tweedehands spullen. Ga op zoek naar de parels tijdens deze activiteit in Zwolle.

 2. 9

  Terrashoppen

  Wat is er nou lekkerder dan op een zonnige dag spontaan een bezoekje brengen aan het terras in Zwolle? De terrassen in Zwolle verwelkomen jou met open armen. Neem plaats, leun achterover en geniet van een heerlijk drankje met hapje. Neem op een zomerdag plaats op een zonnig plekje op het terras. Of zoek juist een overdekt terras in Zwolle op de regenachtige dagen.

 3. 8

  Rondje suppen

  Op zoek naar een leuke activiteit in Zwolle op een warme zomerdag? Ga het water op! De Zwolse grachten zijn bij uitstek geschikt op een rondje de suppen. Maak een rondje om het centrum heen en beleef de gezelligheid van de Hanzestad of zoek de rust op door iets van het centrum af te suppen.

 4. 7

  Klimmen en klauteren in de boulderhal

  Boulderen is dé activiteit in Zwolle voor de avonturiers onder ons. Laat zien wat je in huis hebt en klim helemaal naar boven. Of overwin juist je angst voor hoogtes! Ga boulderen met collega’s als teambuilding-activiteit of verras je grote liefde met een originele date.

 5. 6

  De voetjes van de vloer tijdens het Zwolse nachtleven

  Houd jij wel van een feestje? Dan is stappen dé activiteit in Zwolle voor jou! Zwolle heeft alle ingrediënten voor een gezellige avond. Hoewel je geen grote discotheken in Zwolle zult vinden, heb je keuze genoeg uit bruisende uitgaansgelegenheden. Laat dat feestje maar beginnen! Trommel al je vrienden en vriendinnen op om de hele nacht te dansen.

 6. 5

  Lokaal bier proeven

  Wist je dat Zwolle zijn eigen biertjes heeft? Een heerlijk koud Zwols biertje gebrouwen in eigen stad, beter dan dat kan bijna niet! Ontdek de Zwolse brouwerijen tijdens deze activiteit in Zwolle. Bohemean, LOK bier, Axes Castellum, Hettinga of Den Duiyk: welke is jouw favoriet? Let us know!

 7. 4

  Cultuur snuiven in de unieke musea in Zwolle

  Een dagje cultuur snuiven is de perfecte activiteit in Zwolle voor cultuurliefhebbers. Naast indrukwekkende musea, zoals Museum de Fundatie en het Herman Brood Museum, beschikt Zwolle over bijzondere exposities en gezellige muziek- en theateravonden. Genoeg te beleven dus!

 8. 3

  Sportieve activiteiten in Zwolle

  Ook aan sportieve activiteiten in Zwolle geen gebrek. Net noemden we al boulderen, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Leef je uit op trampolines, huur een e-chopper met je vrienden of haal de avonturier in je naar boven in een klimhal! Sportievelingen zitten in Zwolle helemaal op hun plek.

 9. 2

  Zwolle leren kennen tijdens een stadswandeling

  De afgelopen jaren is wandelen erg populair geworden. Deze activiteit in Zwolle is een laagdrempelige manier van bewegen en de ideale manier om een nieuwe stad te leren kennen. Kies uit verschillende stadswandelingen in diverse thema’s. Op deze manier leer je veel over kunstenaars uit Zwolle of over Zwolle in de oorlog.

 10. 1

  Foto’s schieten op prachtlocaties

  Schiet een paar Instagrammable foto’s in het mooie Zwolle! In onze Hanzestad vind je tal van fotogenieke plekjes. Het karaktervolle centrum van Zwolle beschikt over veel bijzondere plekjes die Instagram-waardige plaatjes op kunnen leveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Thorbeckegracht? Een andere goede fotoshoot locatie in Zwolle zijn de oude straatjes van onze Hanzestad.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?