Hier verveel je je geen moment!

Leuke activiteiten in Zwolle

  • 4 minuten leestijd
  • 45 x bekeken

Toe aan een dagje uit? Kies dan voor één van de leuke activiteiten in Zwolle! Bezoek Museum de Fundatie, ga gezellig winkelen en maak een vaartocht door de Zwolse grachten. Ook voor kinder- en groepsactiviteiten ben je in Zwolle aan het juiste adres!

Leuke activiteiten in Zwolle!

Varen in Zwolle
Varen in Zwolle

Één van de populairste activiteiten in Zwolle is natuurlijk winkelen! Slenter door gezellige straatjes zoals de Diezerstraat, Sassenstraat, Luttekestraat en Oude Vismarkt. Tussendoor relax je op een leuk terras op de Grote Markt met uitzicht op de Grote of St. Michaëlskerk met daarvoor de Glazen Engel. Zwolle vanaf het water ontdekken? Kies dan voor een leuke activiteit op het water van de Zwolse grachten. Ga bijvoorbeeld suppen, kanoën of bootje varen in Zwolle. Dit doe je bij Hiawatha Actief of Botenverhuur Schoone. Vergeet onderweg niet te stoppen voor een verfrissend drankje bij Café 't Beugeltje of een ijsje bij IJssalon Salute. Deze vind je aan de karakteristieke Thorbeckegracht, nabij de Broerenkerk met daarin een heuse boekenwinkel. Waanders In de Broeren is zéker de moeite waard om te bezoeken.

De liefhebbers van cultuur en historie komen eveneens goed aan hun trekken in de binnenstad van Zwolle. Bezoek bijvoorbeeld het prestigieuze Museum de Fundatie met daarop de unieke “wolk”. Hier vind je vele interessante exposities met beeldende kunst. Vanaf dit museum loop je door het stadspark aan de Potgietersingel zó naar De Sassenpoort. Deze voormalige stadspoort mag je ook zeker niet overslaan. Nog een leuke activiteit in Zwolle is het bezoeken van het Herman Brood Museum & Experience. Hier aanschouw je een brede collectie aan kunst en werken van Herman Brood. Daarnaast worden er regelmatig verzamelobjecten van fans getoond. Of beklim de imposante Peperbustoren. Vanaf deze 75 meter hoge klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over Zwolle!

Activiteiten rondom Zwolle

Ook buiten het centrum vind je tal van toffe activiteiten. Een leuke activiteit rondom Zwolle is wandelen. Struin door Park het Engelse Werk of de Vreugderijkerwaard. Dit laatste is een prachtig rivierenlandschap vol bijzondere planten en vogels. Vergeet vooral je laarzen niet! Ook voor fietsliefhebbers zijn er leuke activiteiten rondom Zwolle. Fiets bijvoorbeeld “Rondje Zwolle”, deze route brengt je door afwisselende landschappen rondom Zwolle. Of kies voor een leuke fietsroute over de IJsseldijk richting Kampen of Wijhe.

Fietsen in Zwolle
Fietsen in Zwolle

Op een zonnige dag mag een bezoek aan het strand niet ontbreken. Kom tot rust op het strand van de Wijthmenerplas. Bestel een drankje in de kiosk of ga waterskiën bij Lakeside Zwolle. Ook de Agnietenplas en de Milligerplas zijn ideaal voor een verfrissende duik in het water. Zoek je een culturele activiteit rondom Zwolle? Breng dan een bezoekje aan het Anton Pieck Museum en het Bakkerijmuseum in Hattem.

Groepsactiviteiten in Zwolle

Zwolle is eveneens the place to be voor groepsactiviteiten! Ga bijvoorbeeld gezellig samen picknicken in Zwolle. Dit kan in één van de vele groene parken in Zwolle, zoals het Ter Pelkwijkpark of Park de Wezenlanden. Een leuke groepsactiviteit in Zwolle is een stadswandeling. Er zijn verschillende routes door het centrum van de stad. Kies voor een georganiseerde wandeling, zoals een literaire wandeling, een natuurhistorische wandeling of een kunstzinnige wandelroute. Zo kom je alles te weten over de Hanzestad Zwolle. Of ga juist op je eigen gemak wandelen in Zwolle!

Toe aan een groepsactiviteit in Zwolle met extra spanning? Doe dan samen met je familie of vrienden een escape room bij The Great Escape. Kies bijvoorbeeld voor The Lost Package, waarbij je met je rechercheteam uitzoekt waar alle waardevolle pakketjes toch blijven. Of stap The Courtroom in waarbij je je eigen rechtszaak beleeft. Voor leuke groepsactiviteiten in Zwolle in de buitenlucht ga je naar Buitensport Zwolle. Hier beleef je sportieve uitjes, zoals mountainbiken, kajakken en boogschieten.

Gezellige kinderactiviteiten in Zwolle

Ga je een dagje uit met kinderen in Zwolle? Ook dan hoef je je geen moment te vervelen met de vele kinderactiviteiten in Zwolle. De kids vermaken zich bijvoorbeeld uitstekend in het Bonami SpelComputer Museum. Dit is een uniek interactief museum met collectors items, allerlei bijzondere games en merchandise producten. Daarnaast kunnen de kinderen en jij zelf ook spelen in de grote arcadehal. Of beleef een dagje tussen de dinosaurussen in Dinoland Zwolle! Hier leer je alles over deze prehistorische dieren. Ga minigolfen, lasergamen of klimmen in dit leerzame pretpark.

Monkey Town Zwolle
Monkey Town Zwolle

Andere kinderactiviteiten in Zwolle zijn bijvoorbeeld het bezoeken van indoor speeltuinen, ideaal voor wanneer het regent. Zo kun je kiezen uit Djambo Kidsplay, Krazy Kangaroo Zwolle en Monkey Town Zwolle. Bij Krazy Kangaroo kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken op trampolines. Dus voor jong én oud ben je op de goede plek in Zwolle!