navigatie overslaan
Ontdek het zelf

24 uur in Zwolle

  • 1 minuten leestijd
  • 3407 x bekeken

Wat doe je als je als je maar kort vrij hebt, maar je er wel even tussenuit wilt? Juist, een bliksembezoek aan een stad in Nederland. Hanzestad Zwolle is ready for you! Tijdens 24 uur in Zwolle wil je er natuurlijk alles uithalen. Wij helpen graag een handje en geven je wat ideeën, waardoor jij alles uit je bliksembezoek aan Zwolle haalt.

10:00

Bodem leggen met een voedzaam ontbijt

Goedemorgen en welkom in Zwolle! Vanaf het station is het maar een paar minuten lopen naar de binnenstad van Zwolle. Maar ook met de auto is het goed te doen. Er zijn voldoende parkeergelegenheden rondom het centrum van Zwolle. Om de dag goed te beginnen ben je welkom voor een goed ontbijt bij Brasserie het Vliegerhuys. Voor een goede bak boerenkwark, bananen-havermout pannenkoekjes of een vers croissantje zit je hier goed. De perfecte manier om jouw 24 uurs-bezoekje in article:Zwolle af te trappen.

11:00

Cultuur snuiven in Zwolle

Zwolle heeft op cultureel gebied veel te bieden. Zonde dus om dit over te slaan tijdens jouw bliksembezoek aan de Hanzestad. Ben je vooral geïnteresseerd in beeldende kunst? Breng dan een bezoekje aan Museum de Fundatie. Alleen het gebouw al is de moeite waard om er langs te gaan. Ook de Herman Brood Experience is een aanrader om naartoe te gaan. Tijdens jouw bezoekje aan het Herman Brood Museum zie je onder andere brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes.

13:00

Tijd voor lunch

Loop voor een lekkere én gezellige lunch naar De Gillende Keukenmeiden. In de keuken van De Gillende Keukenmeiden gebruiken ze zoveel mogelijk biologische en lokale producten. De broodjes worden met veel liefde bereid en dit proef je dan ook terug. Ook voor ontbijt, taartjes en andere zoeternijen zit je hier goed. ‘s Zomers is het heerlijk vertoeven in de tuin, maar ook in het winterzonnetje is de tuin van De Gillende Keukenmeiden een lekker plekje.

14:30

Shop till you drop!

Een goede shopsessie mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw 24 uur in Zwolle. Zwolle kent bekende winkelketens, maar ook unieke boetiekjes. De bekendste winkelstraat van Zwolle is de Diezerstraat. Maar ook de Sassenstraat mag je zeker niet overslaan: deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. En als je dan toch in de Sassenstraat bent, kun je ook meteen iets lekkers halen bij Corners’ Cake. Shoppen in Zwolle doe je ook in de Luttekestraat, de Oude Vismarkt, de Grote Markt en de Melkmarkt.

16:00

Borreltijd

Shoppen maakt moe. Trakteer jezelf daarom op een borrel met wat lekkers. In Zwolle kun je op veel plekken goed borrelen. Zo kun je terecht bij Het Refter, een speciaalbiercafé met 24 speciaalbieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles. Daarnaast bereiden ze ook nog eens lekkere hapjes, zoals (grote) borrelplanken. Ook bij Las Rosas kun je goed borrelen. Bij de Spaanse tapasbar bestel je goede wijnen en typische Spaanse tapas. Lekker om te delen met je reisgezelschap. Sharing = caring! Dit is tevens een goede plek voor een diner.

17:00

Wandelen door de stad

Tussen de borrel en het diner is de perfecte mogelijkheid om nog even wat hidden gems van de stad te bewonderen. Dwaal zelf door de eeuwenoude straten van de Hanzestad of volg een samengestelde stadswandeling. Op internet vind je allerlei routes door de stad, maar je kan ook aan de hand van de app ‘Walk The City’ de wandeling genaamd ‘Bolwerk Zwolle’ volgen. Tijdens deze wandeling leer je hoe Zwolle is ontstaan en kom je langs allerlei bouwwerken uit de 14e- en 15e eeuw. Denk hierbij aan oude stadspoorten- en muren en prachtige kerken. Deze wandeling brengt je naar verborgen plekjes, waar je anders waarschijnlijk niet zo snel zou komen.

19:30

De dag eindigen met een diner

Na een lange dag in Zwolle is het goed om terug te blikken onder het genot van een lekker diner. Ben je sushi liefhebber? Ga dan naar het Japanse restaurant Blue Sakura. Het restaurant zit gevestigd in een oude kerk, waardoor de ervaring nóg bijzonderder is. De koks van Blue Sakura werken dan ook uitsluitend met dagverse producten die met een hoge kwaliteit bereid worden.

Of eindig je dag bij Thais Restaurant Bai Yok. Tijdens jouw bezoekje aan dit restaurant in het centrum van Zwolle maak je een reis naar Thailand. Het restaurant is sfeervol ingericht en beschikt ook nog eens over een prachtig buitengedeelte aan de Zwolse gracht waar het ‘s zomers heerlijk toeven is.

22:00

Slapen in Zwolle

Overnachten in Zwolle doe je in een hotel of een B&B. Kies bijvoorbeeld voor een kamer in Hotel van der Valk of verblijf in een bijzondere B&B in het centrum, zoals in De Pelsertoren. De Pelsertoren is een gerenoveerde middeleeuwse verdedigingstoren gelegen aan de gracht in de binnenstad van Zwolle. Herbeleef vroegere tijden door in deze bijzondere B&B te verblijven.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?