De Zwolse Cultuur: ECO

Artikel

  • Leestijd 1
  • 3910 x Bekeken

De cultuur van Zwolle is gevormd door twee belangrijke periodes in de geschiedenis van stad en regio: de tijd van de Hanze en de Moderne Devotie. Ze brachten de regio ondernemersmentaliteit, internationaal besef, onderwijs en omzien naar elkaar. Dit DNA is vandaag de dag nog steeds voelbaar in Zwolle. Drie woorden, samen afgekort als ECO, geven de Zwolse kwaliteiten weer: Experimenteel, Creatief en Ondernemend, waarbij de Zwolse waarde ‘er voor elkaar zijn’ er als een rode draad doorheen loopt. Of we nou experimenteren, creëren of ondernemen, Zwollenaren doen dit met elkaar en voor elkaar.

Experimenteel Innovatiekracht heeft de stad gemaakt tot wat het is. Zwolle durft. Of het nou gaat om klimaatbestendig bouwen, innovatie in de zorg, digitalisering van het stedelijk weefsel of vormgeven aan gedurfde samenwerkingen, Zwolle doet het.

Creatief Zwolle is een creatieve stad. De stad wemelt van kunstenaars, creatieve vormgevers en ontwikkelaars. De culturele sector is zeer herkenbaar aanwezig in de stad. En de maakindustrie is bezig aan een nieuwe opmars.

Ondernemend Ondernemerschap heeft Zwolle tot een bloeiende en vooruitstrevende stad gemaakt. De handelsgeest is overal in de stad voelbaar en de gevolgen ervan zijn zichtbaar in de rijkdom van de stad.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle