De leukste winterevents!

Tips

 • Leestijd 3
 • 1548 x Bekeken

Verken de betoverende evenementen in Zwolle tijdens de feestmaand december met deze tips. Van het kleurrijke evenement "Kleur de Hanze" en het indrukwekkende "Panorama Hanze" tot sfeervolle concerten en de avontuurlijke "Midwinter Spooktocht", de stad barst van levendige activiteiten.

Naast de onderstaande evenementen zijn er uiteraard nog talloze andere festiviteiten, bekijk de uitagenda voor een uitgebreid overzicht.

 1. 8

  Kleur de Hanze

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in alle negen Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw. Bewonder Kleur de hanze van 22 t/m 30 december.

 2. 7

  Lichtbeeldenroute Zwolle

  Een stralend moment in deze sombere dagen: de Lichtbeeldenroute. Deze wandelroute neemt je mee langs diverse sfeervolle lichtcreaties die door de binnenstad van Zwolle verspreid zijn. Dit jaar kun je de lichtbeelden van woensdag 7 december tot en met zondag 8 januari 2023 in Zwolle bewonderen.

 3. 6

  Het Nederlands IJsbeelden Festival 2023

  De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, daarmee bouwen zij een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. De creaties zijn te bewonderen vanaf 16 december t/m 25 februari.

 4. 5

  Midwinter Spooktocht

  Griezel jij mee tijdens de spannende theatrale spooktocht in Zwolle op 16 en 17 december? De eeuwenoude IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven. Deze trol leeft in de IJslandse bergen met haar dertien kerstkerels. Als Kerstmis nadert, komt Grýla uit de bergen op zoek naar stoute kinderen die zij in de zak stopt, om later te kunnen opeten.

 5. 4

  Panorama Hanze | Laatste kans!

  In de experience Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie je Zwolle door de ogen van de bewoners van toen. Hét startpunt om deze mooie stad verder te gaan ontdekken. Panorama Hanze is in december dagelijks geopend.

 6. 3

  Kerstconcert Grootkoor Zwolle

  Het is inmiddels een traditie geworden. In december genieten jaarlijks vele mensen van de befaamde Grootkoor kerstconcerten. Dit jaar wordt het Kerstconcert gehouden op 24 december vanaf 14:00 uur.

 7. 2

  Sassenpoort open!

  De Sassenpoort is een Zwols icoon, één van de eyecatchers van de stad. En dat niet alleen, je kunt er namelijk ook naar binnen! De Sassenpoort is elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

 8. 1

  Hanze Expositie: Van Ridder Zweder tot Hanzekoopman

  Zoek je een verdieping van de Hanze? De verhalen in ANNO gaan over een verschillende Zwolse personages uit de Hanzetijd van Ridder Zweder tot Hanzekoopman. Reis terug in de tijd, stap in hun voetsporen en maak kennis met de Hanze door hun ogen. De expositie is wekelijks te bewonderen van dinsdag t/m zondag.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle