Leuke winkelstraten in Zwolle

Shoppen geblazen!

  • Leestijd 4
  • 10537 x Bekeken

Heb jij een dagje shoppen in Zwolle gepland staan? Goed idee! Van populaire kledingmerken tot de schattigste boetiekwinkeltjes: in Zwolle vind je de leukste kledingwinkels. Wij hebben op een rijtje gezet welke leuke winkelstraten in Zwolle je absoluut niet mag overslaan!

The place to be: de Diezerstraat

Dé winkelstraat van Zwolle is zonder twijfel de Diezerstraat. Hier bevinden zich alle populaire merken, zoals H&M, Douglas en Zara. Dat wordt gegarandeerd een shop-succes! Maar focus je niet te veel op deze grote ketens, want in de zijstraatjes van de Diezerstraat zijn veel pareltjes verstopt. Zo vind je de té schattige winkeltjes Zus in de Broerenstraat en Moonloft in de Spoelstraat. Zus staat bekend om haar compleet roze decor en originele aanbod, waaronder roze koffie en bijzondere cadeaus.

Een andere adresje aan de Diezerstraat die je niet mag overslaan tijdens een dagje winkelen in Zwolle is IJssalon Salute. Deze prijswinnende ijssalon bevindt zich op de hoek van de Diezerstraat.

De Sassenstraat

Sassy Zwolle
Sassy Zwolle

De Sassenstraat staat terecht hoog in dit lijstje, want deze winkelstraat in Zwolle staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland! De winkelstraat heeft zijn populariteit te danken aan alle leuke, unieke winkeltjes die hier te vinden zijn. Als je houdt van sfeervolle boetiekjes en hippe winkels met vintage kleding zit je hier helemaal goed. Kijk ook vooral eens binnen bij Sassy, Villa Mooi en JOJO & Millows.

Oh, en het mag dan wel geen winkel zijn, maar de Sassenpoort is ook zeker een bezoek waard tijdens een dagje winkelen in Zwolle. Dit bijzondere monument staat in de top 100 van de Nederlandse Unesco monumentenlijst en is hét boegbeeld van Zwolle!

Veelzijdige keuze aan de Luttekestraat

De Luttekestraat is een van de winkelstraten in Zwolle die deze hanzestad zo’n goede shop-bestemming maakt. Iedereen vindt hier namelijk wel een winkel die past bij zijn of haar kledingstijl. Van leuke budgetproof zomerjurkjes tot chique, op maat gemaakte pakken: je vindt het hier allemaal! Enkele favorieten in de Luttekestraat zijn Widaro en River Woods.

Ben je toe aan een korte pauze na al dat winkelen? Bestel dan een heerlijk kopje koffie bij Espressobar Maling! In deze winkelstraat in Zwolle vind je ook het populaire Bagels & Beans, waar je heerlijk kunt ontbijten en lunchen. De perfecte start van jouw shopsessie in Zwolle!

De Oude Vismarkt, de Grote Markt en de Melkmarkt

De Oude Vismarkt is een sfeervolle winkelstraat, waar je unieke winkels vindt, zoals Mode Theater Zwolle. Als je jezelf wilt belonen met een lekkere lunch, kun je hier ook erg gezellig zitten. De Chocolate Company is een echte favoriet onder de Zwollenaren. Je kunt ook iets verder doorlopen naar de Grote Markt, waar op een gezellige terrasje neerploft.

Rondom de Grote Markt bevinden zich ook nog een aantal leuke winkelstraten. Wandel bijvoorbeeld naar het Grote Kerkplein, waar je het Zwolse Balletjeshuis vindt. Voor de zoetekauwen onder ons is dit winkeltje een ware hemel op aarde, want je hebt hier héél veel keuze uit traditioneel oud-Hollands snoepgoed.

Ook de Melkmarkt, gelegen tussen de Grote Markt en het Rodetorenplein, beschikt over leuke shopspots. Søstrene Grene en Primark zijn bijvoorbeeld veelbezochte adresjes in deze winkelstraat.

Het Eiland

Het Eiland is ook echt een leuke winkelstraat in Zwolle die je niet mag overslaan. Van de schattigste hebbedingetjes tot hippe kleding: je vindt het hier! Appel & Ei en Dille & Kamille zijn hier echte must-visits. Als je iets doorloopt, richting Achter de Broeren, vind je de unieke boekenwinkel Van der Velde in de Broeren. Een boekenwinkel als deze heb je gegarandeerd nog nooit eerder gezien!

Winkelen in Zwolle wordt dus een gegarandeerd succes! Elke zondag is het in Zwolle koopzondag, dus ook dan kun je door deze leuke winkelstraten in Zwolle struinen. Welke winkelstraat in Zwolle is jouw favoriet?

Stedentrip Zwolle

Hanzestad Zwolle is ook de perfecte stad voor een stedentrip in eigen land! Verleng je winkelsessie bijvoorbeeld met een dagje cultuur snuiven en verblijf in een hotel in Zwolle. Zo krijg je echt de kans om alle must-visits in Zwolle langs te gaan en deze bijzondere stad helemaal te ontdekken!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle