Uit eten in Zwolle

De lekkerste restaurants

  • Leestijd 5
  • 1843 x Bekeken

Uit eten in Zwolle is nog nooit zo leuk geweest. Door het brede aanbod is er voor ieder wat wils. Of je nou in de binnenstad of juist buiten het centrum wilt eten, wat je budget ook is en waar je ook zin in hebt: het kan allemaal in Zwolle.

Uit eten in Zwolle

Tijdens een bezoekje aan Zwolle, kan een lekker etentje niet ontbreken. Neem plaats in een restaurant in de binnenstad en ga lekker uit eten in Zwolle. Of zoek de rust op in een restaurant in een van de prachtige parken van Zwolle. Heb je eigenlijk helemaal geen zin om je huis te verlaten? Dan kun je natuurlijk ook eten bestellen in Zwolle.

Restaurants in Zwolle

Zwolle beschikt over veel restaurants op allerlei verschillende plekken en met allerlei verschillende keukens. Frans, Indiaas, Italiaans, Hollands, gemengd of iets anders: je vindt vele verschillende restaurants in Zwolle. En wat dacht je van een sterrenrestaurant? De Librije in Zwolle heeft drie sterren. De chefkok van het 3-sterrenrestaurant maakt veel gebruik van duurzame streekproducten en werkt met inventieve technieken. Aan een bezoekje aan De Librije hangt wel een flink prijskaartje en je moet ruim van te voren reserveren.

Betaalbaar dineren doe je bij Bistro de Buik van Parijs. De Buik van Parijs is een gezellige bistro aan de rand van het centrum van Zwolle. Terwijl je in de bistro zit, heb je het gevoel dat je in Frankrijk bent. Dat komt door de sfeer, maar ook door de menukaart. Zo kies je steak au poivre, coq au vin, confit de canard en andere Franse delicatessen.

Bistro de Buik van Parijs
Bistro de Buik van Parijs

Goedkoop uit eten in Zwolle

Uit eten in Zwolle betekent niet dat het duur hoeft te zijn. Tussen het uitgebreide aanbod vind je namelijk ook genoeg budgetproof-opties. Goedkoop uit eten in Zwolle kan bij PizzaBar De Plataan. Bij PizzaBar De Plataan is ál het eten namelijk slechts €10,- (of zelfs minder). Dus bestel een pizza, burger of pasta voor een prikkie. De prijs zegt echter niets over de kwaliteit van het eten, want de koks doen er alles aan om jou een lekker gerecht te serveren. Tip: reserveer van tevoren een plekje om teleurstellingen te voorkomen.

Ook bij Ingeburgerd bestel je al een burger of salade vanaf €10,-. Ingeburgerd biedt allerlei lekkere runderburgers aan, maar ook vegetariërs zijn hier aan het juiste adres, want ze bieden ook twee vega(n) burgers aan. Volg je een dieet of heb je een allergie? Geef het gewoon even aan en het personeel houdt er rekening mee.

Uit eten in Zwolle centrum

Verblijf je in Zwolle en wil je het liefst uit eten in Zwolle centrum? Dat kan! Als sushi liefhebber mag je Blue Sakura niet overslaan. Blue Sakura is namelijk een All You Can Eat sushi restaurant, gevestigd in een voormalige kerk. Naast sushi, bestel je er ook kleine grillgerechten. Het restaurant bevindt zich aan een gezellige pleintje in de binnenstad van Zwolle.

Op hetzelfde pleintje als waar Blue Sakura zit, vind je ook andere restaurants waar je uit eten kunt. Een voorbeeld hiervan is Het Refter. Het Refter is een populair stadscafé onder de Zwollenaren. Dat komt door de gezellige sfeer, maar ook door de vele speciaalbieren die je er bestelt. Ze hebben namelijk meer dan 200 bieren op de kaart staan.

Een andere plek waar je kunt uit eten in Zwolle centrum is restaurant UNO. Bij UNO Zwolle bestel je onbeperkt eten voor een vaste prijs. Maak een reis rond de wereld, want je bestelt Italiaanse pizza’s, Spaanse tapas, Aziatische gerechten en nog meer. Als we dan toch op culinaire wereldreis zijn, mag je Las Rosas ook niet overslaan. Bij het Spaanse restaurant kun jij onbeperkt genieten van de tapaskaart. Proef Spaanse vleeswaren, vis gerechten, verse groenten en meer. Maak de avond compleet met een overheerlijke cocktail.

Het Refter in Zwolle
Het Refter in Zwolle

Uit eten in de buurt van Zwolle

Uit eten in Zwolle hoeft niet alleen in het centrum van de Hanzestad. Aan de rand van Zwolle vind je Het Engelse Werk, een prachtig park waar je even helemaal op adem komt. Na een wandeling langs de IJssel en door het park, verwelkomt het personeel van Uitspanning Het Engelse Werk je graag voor een hapje eten. Terwijl je geniet van een lekker diner, kijk je uit over de uiterwaarden van de IJssel en met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang.

Uit eten in de buurt van Zwolle kan ook bij restaurant Pinsa Romana Hattem. In dit restaurant staat de Pinsa Romana centraal, een eeuwenoud slow-food gerecht. Slow-food omdat het gerecht maar liefst 72 uur moet rijzen. Omdat de Pinsa Romana super makkelijk verteerbaar is en minder vetten en calorieën bevat dan pizza, wordt het ook wel eens als een gezond alternatief gezien op de pizza. De Pinsa Romana wordt belegd op verschillende manieren en jij kiest jouw persoonlijke favoriet uit.

Eten bestellen in Zwolle

De laatste jaren kozen steeds meer Zwolse ondernemers ervoor om eten te bezorgen bij de mensen thuis. Eten bestellen in Zwolle is dus zeker een aanrader als je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Veel ondernemers bieden de mogelijkheid om rechtstreeks via hun eigen website eten te bestellen.

Eten bestellen in Zwolle kan ook makkelijk via de bezorgwebsite Zwolle-eet.nl. Zwolle-eet is voor restauranthouders goedkoper dan andere bezorgwebsites. Daarnaast krijg jij regelmatig gratis extra’s via Zwolle-eet. Win-win situatie voor jou én voor de Zwolse ondernemers.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle