Werken in Zwolle

Artikel

  • Leestijd 3
  • 1233 x Bekeken

Gemeente Zwolle is onderdeel van Regio Zwolle, een samenwerkingsverband tussen 22 Gemeenten en 4 Provincies. De Regio Zwolle is in een aantal sectoren specialiseert en trekt daarmee bepaalde bedrijven aan die tot deze sectoren behoren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bewezen en veelbelovende sectoren. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Logistiek

Veelbelovende sector Regio Zwolle heeft veel aandacht voor de versterking van de mobiliteit in de logistieke sector.  We hebben een stevige distributiesector met grote bedrijfslocaties als Wehkamp, Wärtsilä, Scania, TNT, Post NL en het AH-distributiecentrum. Logistiek gerelateerde organisaties in Regio Zwolle hebben de krachten gebundeld in het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. Met als doel om vanuit één agenda Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten en corridor naar Noord- en Oost-Europa.

Health

Bewezen sector Omdat de zorg snel verandert, is innovatie in de zorg van groot belang voor het behoud van het zorgstelsel. Met topklinisch ziekenhuis Isala en de onderwijsinstellingen (Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, Deltion College en Landstede) heeft Regio Zwolle een innovatieklimaat waarin ondernemers hun innovatie kunnen toetsen in de praktijk. Zo is door onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden het Zorgtrainingscentrum opgericht.

Kunststoffen

Bewezen sector De kunststofindustrie in Nederland is sterk geconcentreerd in Regio Zwolle. Nieuwe, slimme producten, processen en diensten creëren meerwaarde die  veiliger, betrouwbaarder en energiezuiniger zijn. Sensortechnologie levert een directe bijdrage aan efficiënt gebruik van grondstoffen. Hele ketens worden door deze technologie opnieuw ingericht.

E-commerce

Veelbelovende sector Regio Zwolle kent een uitgebreide e-commercesector met een uniek palet aan nationale en internationale bedrijven. Voorbeelden zijn De Nieuwe Zaak, IQ-Media, Yourhosting en wehkamp. In het Topcentrum E-commerce werken tientallen e-commercebedrijven, onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel, Provincie Flevoland en de gemeenten van Regio Zwolle samen om dé e-commerceregio van Nederland te worden.

Agri-Food

Bewezen sector Agri & Food is een belangrijke sector in Regio Zwolle, waarbij de circulair-economische toekomst van de Agri & Food-business centraal staat.  Duurzame ketens en het vinden van oplossingen voor energievraagstukken of nieuwe samenwerkingsvormen staan op de agenda. Met de ‘world potato city’ Emmeloord en de grootste vertical farm van Europa in Dronten is het logisch dat er vanuit de hele wereld gekeken wordt naar wat onze regio te bieden heeft. En met de Green East beschikt de regio over een onderzoeks- en innovatiecentrum om de circulaire economie voor de Agri & Food-business te realiseren. De kracht van de regio komt vooral tot uitdrukking in veel voorbeelden van toegepaste innovatie: ondernemers die oplossingen vinden voor de vragen van morgen.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle