Terras in Zwolle

Hier moet je zijn!

De terrassen in Zwolle verwelkomen jou met open armen. Neem plaats, leun achterover en geniet van een heerlijk drankje met hapje. Want wat is er nou fijner dan om op een zonnige dag de gezelligheid van de Zwolse terrassen op zoeken? Of zoek juist een overdekt terras in Zwolle op de regenachtige dagen. Trek erop uit en geniet van alles wat de Hanzestad te bieden heeft.

Terras in Zwolle
Terras in Zwolle

Leukste terrassen in Zwolle centrum

Wat is er nou lekkerder dan op een zonnige dag spontaan een bezoekje brengen aan het terras in Zwolle? Zodra je de stad inloopt op een zonnige dag ontkom je er bijna niet aan: de terrassen in Zwolle staan klaar om jou te ontvangen. Ga met vrienden, familie en buren de stad in of ontmoet juist nieuwe mensen in de stad.

Als je op zoekt bent naar een terras in Zwolle hoef je alleen maar de stad in te lopen. Langs de Thorbeckegracht vind je wat terrassen, maar ook op de Grote Markt vind je terrassen. En ook op de Melkmarkt staan meer dan genoeg terrassen voor je klaar.

Café 't Beugeltje

Café ‘t Beugeltje is een van de gezelligste kroegen van Zwolle. De kroeg ligt op een unieke locatie: het is gevestigd in een wijndragerstoren aan de Thorbeckegracht. Als je op het terras in Zwolle zit, heb je uitzicht op de prachtige grachtenpanden aan de overkant. Café ‘t Beugeltje is een van de exclusieve Grolsch beugelcafés, wat betekent dat de Grolsch beugel centraal staat. Maar geen zorgen, er is nog veel meer lekkers te bestellen.

Blue Bayou Zwolle

Een geliefd terras in Zwolle centrum was altijd het Stadsstrand Zwolle. Blue Bayou is sinds 2022 de opvolger van het Stadsstrand. Dit terras in Zwolle is net even wat anders dan je gewend bent. Lekkere biertjes, cocktails en snacks wordt gecombineerd met cultuur. Denk hierbij aan muziek, workshops en nog veel meer. Blue Bayou is ‘s zomers ongetwijfeld een van de leukste terrassen in Zwolle.

Las Rosas

Aan de andere kant van Blue Bayou vind je Las Rosas. Neem op een zonnige middag of op een zwoele zomeravond plaats op het gezellige loungeterras. Bestel een goed glas wijn en kies je favoriete tapas uit, want Las Rosas is de ultieme tapasbar. Je geniet 2,5 uur onbeperkt van de tapaskaart waardoor je het gevoel hebt dat je in Spanje zit. Is het terras in Zwolle zo gezellig en wil je graag blijven slapen? Dat kan, want Las Rosas biedt ook een aantal hotelkamers aan in het Hanze Hotel.

Brasserie de Hofvlietvilla

Tegenover Blue Bayou, aan het water, vind je de terrastuin van Brasserie de Hofvlietvilla. Het personeel van de stijlvolle brasserie ontvangt jou en je gezelschap met open armen, waardoor jullie je meteen welkom voelen. Lunchen en dineren, maar ook een high wine of gewoon een lekkere borrel kan hier op het terras. Terwijl je geniet van een verfrissend drankje op het terras in Zwolle, kijk je uit op het water. Heb je nog geen genoeg van de zon en wil je graag het water op? Huur een luxe sloep van de brasserie en bewonder de gezellige grachten van Zwolle vanaf het water. Je kunt er zelfs een arrangement bijboeken, waardoor je geniet van allerlei lekkere hapjes terwijl je rondvaart.

Brasserie de Hofvlietvilla
Brasserie de Hofvlietvilla

Overdekte terrassen in Zwolle

Wil je graag lunchen op het terras in Zwolle? Breng dan eens een bezoekje aan Vito’s. Het Italiaanse restaurant is de plek voor een gezellige lunch op het terras. Bestel je favoriete broodje en geniet van alle verschillende mensen die voorbij komen lopen.

Ook de Gillende Keukenmeiden is een aangename plek om uitgebreid te lunchen. De tuin heeft gezellige zitjes klaarstaan voor de liefhebbers waardoor het heel ‘huiselijk’ aanvoelt. De dames doen er alles aan om je een positieve ervaring te laten beleven.

Restaurants met een terras in Zwolle

Tijdens een zonnige dag is het heerlijk om de dag in het zonnetje op het terras door te brengen. Als het heel gezellig is, kun je de avond voortzetten met een diner op het terras. Restaurants in Zwolle met een terras geven deze mogelijkheid.

La Terra Zwolle

La Terra Zwolle is een restaurant met een terras in Zwolle. In dit Italiaanse restaurant worden gerechten bereid met authentieke streekproducten uit Italië. Tijdens de warme zomerdagen is het terras van La Terra Italiana een heerlijk plekje om plaats te nemen. Bestel een Italiaans gerecht en waan je in Italië.

De Agnietenberg

Rust, kalmte en een ongedwongen sfeer vind je bij De Agnietenberg, een restaurant met een terras in Zwolle. Op zonnige zomerdagen strijk je neer op het terras in de tuin. Neem de tijd voor een heerlijk diner of bestel een goede ijscoupe als je verkoeling zoekt. Je kijkt uit op het gazon en de mooie tuinen van De Agnietenberg. Wordt het wat koeler in de avond? Dan zorgen de heaters ervoor dat het alsnog goed toeven is op het terras.

Jaffa Jaffa

In de buurt van Café ‘t Beugeltje vind je Jaffa Jaffa. Hier maak je een culinaire wereldreis want op de kaart vind je gerechten van over de hele wereld. De koks van het restaurant gebruiken zo veel mogelijk lokale ingrediënten en er wordt zo min mogelijk weggegooid. Neem plaats op het terras en proef streetfood vanuit allerlei plekken op de wereld.

Terras van De Agnietenberg
Terras van De Agnietenberg

#Zwolle