Hogescholen in Zwolle

Onderwijsinstellingen

  • Leestijd 2
  • 1617 x Bekeken

Benieuwd of studeren in Zwolle ook wat voor jou is? Op deze pagina zie je in één oogopslag wat de onderwijsinstellingen in Zwolle zijn. Wij hebben alle hogescholen in Zwolle voor je op een rijtje gezet.

Zwolle is een echte studentenstad! Dat blijkt wel uit het brede aanbod aan onderwijsinstellingen, waaronder middelbaar beroepsonderwijs en hogescholen. Met vaardige docenten en moderne faciliteiten zorgen de onderwijsinstellingen in Zwolle ervoor dat studenten de beste onderwijservaring krijgen. Combineer dat met de gezellige sfeer van de stad en de studieverenigingen in Zwolle en je weet zeker dat een school in Zwolle de beste keuze is!

Hogeschool Windesheim Zwolle

Hogeschool Windesheim is de grootste hogeschool in Zwolle. Ruim 19.000 studenten volgen hier een van de 54 hbo-opleidingen. Veelgekozen opleidingen bij Windesheim zijn Accountancy, Communicatie, Journalistiek, Bouwkunde en diverse lerarenopleidingen. Daarnaast kun je bij deze onderwijsinstelling in Zwolle ook deeltijd hbo-opleidingen en Associate Degrees volgen. De campus van Hogeschool Zwolle is goed te bereiken dankzij zijn ligging nabij het treinstation van Zwolle.

Waltertje, Nervi, Vestuvalo en Peer2Peer zijn enkele van de studieverenigingen, waar je je kunt aansluiten wanneer je studeert aan een gerelateerde opleiding van Hogeschool Windesheim. Leuke studentenverenigingen waarbij je je kan aansluiten zijn bijvoorbeeld Gumbo-Millenium, ZHTC, Okios Nomos en ZSR Boreas

ArtEZ Academie voor Art & Design

ArtEZ Zwolle biedt allerlei verschillende, creatieve hbo-opleidingen aan. Animation Design, Illustration Design, Interieurarchitectuur en Docent Beeldende Kunst & Vormgeving zijn hier enkele voorbeelden van. Het is een kleinschalige school, gehuisvest in het gerenoveerde Sophiagebouw.

Hogeschool Viaa

Hogeschool Viaa is een Christelijke Hogeschool in Zwolle, waar je terecht kunt voor diverse opleidingen op het gebied van onderwijs, geloof en zingeving en zorg en welzijn. Je hebt daarbij onder andere keuze uit voltijd- en deeltijdopleidingen, nascholing en post-hbo opleidingen.

Hogeschool KPZ

De Katholieke Pabo Zwolle, is een kleinschalige onderwijsinstelling in Zwolle en biedt onder andere opleidingen aan tot leraar basisonderwijs. Hogeschool KPZ omschrijft zichzelf als van oorsprong katholieke instelling met een open identiteit. Iedereen is hier welkom!

De studievereniging van deze hogeschool is Eudaimon. Het is een kleine vereniging dat zowel studiegerelateerde activiteiten als sociale evenementen organiseert.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle