Stadswandelingen

Wandel langs de geheimen van de dynamische Hanzestad en kom op plekken die zonder gids niet toegankelijk zijn.

Hanze stadswandeling

Eén van de populairste stadswandelingen is de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’. Tijdens de historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en je bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven.

Wijn wandeling

Eerst wandelen door de Zwolse historische binnenstad en vervolgens lekker genieten van een heerlijke wijnproeverij in combinatie met een kaasplankje of paté. De vinoloog vertelt over de kunst van het wijn proeven.

Moderne Devotie

Zwolle in het licht van de Moderne Devotie. Een stadswandeling over de middeleeuwse religieuze hervormingsbeweging, die streefde naar zuiverheid in de kerk, innerlijke vroomheid en een sobere levenswijze. De Moderne Devotie werd in de 15e eeuw door Thomas a Kempis (1380-1471) in Zwolle geïntroduceerd. Daarmee is de IJsselstreek onbetwist de bakermat van de wereldwijd bekende en nog altijd actuele Moderne Devotie.

De meisjes van plezier

Voor elk (vrijgezellen)feestje, (bedrijfs)uitje of teamdag heeft Evenementenbureau de Meisjes van Plezier het juiste aanbod! Ze hebben allerlei muzikale- en theateracts, smaakroutes.nl, (ludieke) stadsrondleidingen en kunnen als geen ander uw ideale uitje op maat samenstellen. Kijk op www.demeisjesvanplezier.com en op www.smaakroutes.nl of bel (038) 230 75 41.