ANNO

ANNO is een initiatief van Collectie Overijssel, de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle.

ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief straks samen onder één dak zijn te vinden. Het museum in de maak wordt het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen. ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw.

Stadsmuseum ANNO is leuk om te bezoeken voor zowel Zwollenaren als voor toeristen. Het museum zorgt voor herkenning, verbinding en inspiratie bij inwoners van de stad Zwolle. Het museum biedt inspiratie en informatie voor toeristen. Stadsmuseum ANNO is namelijk ook een toeristisch informatie punt (TIP).