Met de auto

Kom je met de auto naar Zwolle? Dat kan! Zwolle is uitstekend bereikbaar via de A28 vanuit alle richtingen en doorgaans ook nog eens filevrij. Wist je dat Zwolle vanuit de randstad al met een uurtje te bereiken is?

Parkeren in Zwolle is geen enkel probleem. We beschikken over voldoende parkeerplekken in onze parkeergarages, parkeerterreinen of gewoon op straat. Hieronder hebben we alles wat je moet weten even voor je op een rij gezet.

Parkeerlocaties 24/7 beschikbaar

Alle gemeentelijke parkeeraccommodaties zijn 7 dagen per week 24 uur beschikbaar. Je vindt de betaaltijden en de parkeertarieven op de betaalautomaten die ter plaatse zijn. In 2020 gelden de volgende parkeertarieven in de binnenstad van Zwolle:

  • Zone 1 het centrum: € 3,00 p/u

  • Zone 2 het gebied ten westen van de binnenstad: € 2,00 per uur

  • Zone 3 het gebied ten oosten van de binnenstad: € 1,20 per uur

In Zwolle parkeer je op kenteken. Daarnaast kun je op veel plekken ook belparkeren: parkeergeld betalen via je mobiele telefoon. Je hoeft dan niet naar de parkeerautomaat te lopen.

Op parkeerplaatsen van de gemeente met een slagboom kun je in- en uitrijden met je bankpas.

Volledig overzicht van betaaltijden en parkeertarieven 2020

Overzicht van de parkeerzones op de kaart

Maximale parkeertijd

Binnen de stadsgrachten mag je op straat tussen 9.00 en 18.00 uur maximaal 60 minuten parkeren. In de parkeergarages kun je onbeperkt parkeren.

Parkeerplek vinden

Rondom de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem aan hoeveel parkeerplaatsen er in de buurt beschikbaar zijn.

Parkeren tourbussen

Chauffeurs van tourbussen kunnen hun passagiers voor een bezoek aan de binnenstad het beste laten uitstappen aan de Eekwal. Deze locatie ligt tegen het centrum aan en is ingericht voor bussen (bushalteplaats). De wandeltijd naar het winkel- en uitgaansgebied is ongeveer 5 minuten. Een andere optie is het parkeerterrein van de IJsselhallen. Hierover dien je van tevoren zelf te overleggen met de IJsselhallen over de mogelijkheden. Deze locatie is ongeveer op 5 tot 10 minuten lopen van de binnenstad.

Gratis parkeren

Je kunt gratis gebruikmaken van het parkeerterrein bij de Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Via de Schuurmanstraat, het Kerkbrugje en de Kerkstraat kom je in het centrum. Dit parkeerterrein is beschikbaar buiten kantoortijden:

  • maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 07.00 uur,

  • vrijdag vanaf 18.00 uur tot en met maandag 07.00 uur.

Christelijke feestdagen en Nieuwjaarsdag

In Zwolle kun je op de christelijke feestdagen (Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerstmis) en op nieuwjaarsdag gratis parkeren. Let op: met uitzondering van de gereserveerde plekken voor vergunningshouders.