Academiehuis - Grote Kerk Zwolle

Adres
Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Academiehuis - Grote Kerk Zwolle

Een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking: voor jong en oud.

In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt cultuur en kunst een plek, worden meningen uitgewisseld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaatsvindt. De programmering is een interessante toevoeging aan dat wat de Zwolse culturele en educatieve instellingen al bieden. Het verrijkt en verdiept het aanbod, maar heeft ook een eigen identiteit. Het gebouw zelf zet zijn handtekening onder de programma’s.

Hoe doet ze dat? Door programma’s te laten zien die Zwolle zelf wil aanbieden. Of het nu om tentoonstellingen gaat, concerten of theater, films of eindexamenexposities. Daarom zie je hier steeds andere afzenders die hun handtekening zetten in het boek van het Academiehuis.

De Grote Kerk zelf voegt daar de eigen activiteiten aan toe, waaronder de programma’s van de Stadskerk en het wereldberoemde Schnitgerorgel. Een programma dat is samengesteld door Zwolle zelf. Voor jou en voor u.

Agenda

Concert Messiah door de Nieuwe Philarmonie Utrecht

Een mooie kersttraditie: Händels grootse oratorium Messiah.

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

De Grote Kerk is het beste decor voor een mooie kersttraditie: Händels grootse oratorium, de Messiah. ‘Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud’, schreef de pers erover. De uitvoering van de Nieuwe Philharmonie Utrecht, onder leiding van Johannes Leertouwer, krijgt de allergrootste lof. De philharmonie bestaat uit vier prachtige solisten, een klein barok-orkest en een kamerkoor met zestien zangers. Een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.

Kerstnachtviering - Christmette van Praetorius

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Een kerstnachtviering met veel samenzang en delen uit de prachtige Christmette (Lutherse Mis) van M. Preatorius. Je bent welkom om samen met anderen dit feest te vieren. M. Preatorius heeft deze compositie geschreven voor de kerstochtend. In het stuk komt het nog altijd bekende kerstlied ‘Es ist ein Ros entsprungen' voor.

Silent Night

Silent Disco XL in de Grote Kerk

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

De Grote Kerk wordt omgetoverd tot danspaleis. Dit jaar hoef jij je tweede kerstavond niet volgevreten op de bank door te brengen met die foute kerstrui aan. In het hart van de stad organiseren we een Silent Disco XL! Hier kun jij met je vrienden helemaal uit je plaat gaan. Je hebt de keuze uit drie verschillende kanalen waarop de lekkerste house, techno, R&B en hiphop worden gedraaid. Lekker glijden op de dansvloer als een arrenslee!

NYE GRAND BALL 'Gala with a touch of gold'

'Gala with a touch of gold'

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

In de Grote Kerk! Dé gedroomde locatie om de start van 2018 te vieren. Dit spetterende nieuwjaarsfeest op deze heel bijzondere plek mag je niet missen. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een magische feestlocatie.