Academiehuis - Grote Kerk Zwolle

Adres
Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Academiehuis - Grote Kerk Zwolle

Een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking: voor jong en oud.

In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt cultuur en kunst een plek, worden meningen uitgewisseld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaatsvindt. De programmering is een interessante toevoeging aan dat wat de Zwolse culturele en educatieve instellingen al bieden. Het verrijkt en verdiept het aanbod, maar heeft ook een eigen identiteit. Het gebouw zelf zet zijn handtekening onder de programma’s.

Hoe doet ze dat? Door programma’s te laten zien die Zwolle zelf wil aanbieden. Of het nu om tentoonstellingen gaat, concerten of theater, films of eindexamenexposities. Daarom zie je hier steeds andere afzenders die hun handtekening zetten in het boek van het Academiehuis.

De Grote Kerk zelf voegt daar de eigen activiteiten aan toe, waaronder de programma’s van de Stadskerk en het wereldberoemde Schnitgerorgel. Een programma dat is samengesteld door Zwolle zelf. Voor jou en voor u.

Agenda

Toon Hagen - Bachconcert

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Organist Toon Hagen, de Zwolse Bach vertolker bij uitstek, zal 28 juli een aantal werken van Bach laten horen in de Grote Kerk in Zwolle.

Van Buxtehude tot Brahms - Orgelconcert Jan Jansen

Jan Jansen bespeelt het Leeuwenberg orgel in de Grote Kerk Zwolle

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Op 25 augustus is organist Jan Jansen te gast in Academiehuis de Grote Kerk. Jan Jansen studeerde aan het Utrechts Conservatorium en van 1987 tot mei 2011 was hij organist van de Domkerk te Utrecht. Jan Jansen heeft voor dit concert een bijzonder fraai programma samengesteld met muziek van Buxtehude tot Brahms. Meer informatie op: https://www.academiehuis.nl/evenement/jan-jansen-van-buxtehude-tot-brahms/