Het Wezenlandenpark

Het mooiste park van Zwolle!

  • Leestijd 4
  • 6735 x Bekeken

Het Wezenlandenpark is het grootste en meest bezochte park van Zwolle. Dit park is de plek waar je terecht kunt voor rust, om te sporten of om een evenement te bezoeken. Ontdek zelf waarom Park de Wezenlanden zo'n prachtige plek is!

Heerlijk vertoeven in het Wezenlandenpark

Zwolle is een groene Hanzestad met tal van plekjes waar je even aan de drukte kunt ontsnappen. Park de Wezenlanden is zo’n plek. Het is een heerlijke plek om te vertoeven op een zonnige dag en lekker te ontspannen. Naast al het groen en de vele wandelpaden beschikt het Wezenlandenpark ook over een kinderboerderij, speeltuin, skatebaan en voetbalveld. Genoeg te beleven dus!

Ook als je Zwolle een dagje bezoekt, is een wandeling dit park in Zwolle een aanrader. Park de Wezenlanden bevindt zich op slechts 20 minuten lopen vanaf de culturele binnenstad van Zwolle. Neem een picknickmand mee gevuld met lekkernijen en jouw bezoekje aan het Wezenlandenpark is compleet!

Parkpaviljoen de Wezenlanden

Parkpaviljoen de Wezenlanden is een bijzonder plekje in het Wezenlandenpark, waar je lekker kunt ontspannen onder het genot van een drankje. Dit restaurant heeft een unieke ligging aan het water en is voorzien van een hip terras op het ‘strand’. Na een wandeling door het Wezenlandenpark is dit de perfecte plek om even bij te komen. Een verkoelende cocktail en huisgemaakt hapje erbij en je zult je hier heerlijk vermaken.

De ongedwongen en relaxte sfeer staat hier centraal. Met de voetjes in het zand en dankzij de menukaart met Spaanse twist waan je je even in het zonnige Spanje. Zo ervaar je de vakantiesferen lekker dichtbij huis!

Parkpaviljoen de Wezenlanden
Parkpaviljoen de Wezenlanden

Bevrijdingsfestival

De rust en vredigheid van het Wezenlandenpark wordt ieder jaar op 5 mei ingeruild voor een plek bruisend van gezelligheid en feestende mensen. Het Bevrijdingsfestival Overijssel is het grootste bevrijdingsfestival van Nederland en verwelkomt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers.

Zowel internationale als nationale artiesten geven spetterende optredens, er zijn veel verschillende foodtrucks op het festivalterrein te vinden en er worden de hele dag door activiteiten georganiseerd. Hét feest om onze vrijheid te vieren. Pak je agenda er daarom maar alvast bij, want 5 mei wil jij feestvieren in het Wezenlandenpark!

Bevrijdingsfestival Overijssel
Bevrijdingsfestival Overijssel

Kinderboerderij Wezenlanden

Ook voor kinderen is het Wezenlandenpark een aangename plek. Ga bijvoorbeeld picknicken in het park, samen voetballen of lekker wandelen. En wat dacht je van een bezoekje aan Kinderboerderij Wezenlanden? Dit is een van de grootste kinderboerderijen van Zwolle en bevindt zich in het park. Je vindt er veel verschillende dieren, waaronder geiten, kippen, varkens en pauwen. Een unieke ervaring voor de kids om deze schattige beestjes te voeren of een aai te geven. De speeltuin van Kinderboerderij Wezenlanden maakt het dagje uit helemaal af!

Kinderboerderij Wezenlanden
Kinderboerderij Wezenlanden

Nog energie over? Loop dan via de tunnel naar Doepark de Nooterhof aan de overkant. Dit natuurrijk beschikt over een verborgen vleermuizenkelder, een vogelbos en een te gekke speeltuin. Deze speeltuin is ook voor wat oudere kinderen een echte aanrader. Lekker naar buiten!

Wandelingen door het Wezenlandenpark

Park de Wezenlanden is de perfecte plek om een ommetje te maken. Ook je trouwe viervoeter is welkom in dit mooie park in Zwolle. Het grootste deel van het Wezenlandenpark is een hondenlosloopterrein. De perfecte plek in Zwolle, waar je hond mag rondrennen en ravotten!

Naast een wandeling door Park de Wezenlanden zelf, is dit park ook een goed startpunt om wandelingen door de omgeving van Zwolle te maken. Ommetje Veldhoek is zo’n wandeling. Deze wandeling is 10 kilometer lang en brengt je via het Wezenlandenpark door de groene buitengebieden van Zwolle. Dat wordt gegarandeerd een mooie wandeling!

Wandelen door het Wezenlandenpark
Wandelen door het Wezenlandenpark

Je kunt natuurlijk ook gewoon vanaf de binnenstad van Zwolle door Assendorp wandelen en zo je weg maken naar Park de Wezenlanden. Of verleng je wandeling door het park met een korte route langs het Almelose Kanaal over de dijk. Zoveel opties om dit mooie park in Zwolle te combineren met wat activiteit!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle