Waanders In de Broeren

De mooiste boekhandel van Nederland

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 18:00
Adres
Achter de Broeren 1, 8011 VA Zwolle

Waanders In de Broeren

Waanders In de Broeren wordt door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd. Gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw net een rijke historie.

De moderne inrichting is verweven met de traditionele stijlelementen van de oude kloosterkerk. Wij willen onze bezoekers blijvend verrassen, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met een continu veranderend assortiment cadeauartikelen, lekker eten en drinken of genieten van een lezing, concert of expositie. Dit is niet zo maar een boekhandel maar een belevenis!

Tourist Info - Waanders In de Broeren

Hier begint je bezoek aan Zwolle. Je vindt de Tourist info helemaal linksachter in de hoek, onder het orgel. Ga je een gezellig weekeindje weg of wil je uitjes zoeken in eigen stad? In de wereld ‘Op stap’ haal je de wandel- en fietskaarten, informatie over evenementen, over de mooiste musea en over bijzondere, verstopte boetiekjes.

Bij Tourist info oriënteer je je op de beste plekjes voor een hapje eten in Zwolle en vanaf hier starten ook de stadswandelingen. Hier koop je bovendien grappige, typisch Nederlandse cadeauartikelen om mee te nemen naar huis, zoals het ‘Delfts blauwe’ porselein van het label Hollandsche Waaren en leuke historische uitgaven over stad en regio.

Agenda

Kerstmuziek dirigeren met het Orkest van het Oosten

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Altijd al eens een orkest willen dirigeren? Schuilt er een echte maestro in jou? Probeer het zelf en kom op donderdagavond 14 december naar Waanders In de Broeren. Daar zit een strijkensemble van het Orkest van het Oosten klaar op het podium om door jou gedirigeerd te worden. Ook als je niet wilt dirigeren, is het de moeite waard te komen. Tussen de hectische kerstinkopen door kun je even genieten van hilarische momenten en de mooiste kerstmuziek.

Verhalen over Zwolle: Historische atlas Zwolle

Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Historische atlas Zwolle: ‘Een ster aan het Zwarte Water’. In de afgelopen jaren zijn Historische Atlassen verschenen van verschillende steden. De Historische Atlas beschrijft op een aantrekkelijke manier de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, de zogenaamde ‘spatial turn’, aan de hand van kaarten, cartografische reconstructies, schilderijen en foto’s.

Verhalen over Zwolle: 150 jaar stationsgebouw

Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

150 jaar geleden, in juni 1868, werd het stationsgebouw in Zwolle, één van de vijf Nederlandse stations ‘der eerste klasse’, in gebruik genomen. Hoe belangrijk was en is Zwolle als spoorwegknooppunt?