Vier de zomer!

Zomerse evenementen in Zwolle

 • 3 minuten leestijd
 • 371 x bekeken

Ben jij toe aan een dagje uit? Bezoek dan één van de zomerse evenementen in Zwolle! Er zijn diverse evenementen, voor jong én oud, die jaarlijks georganiseerd worden in Zwolle. Of je nou op zoek bent naar iets cultureels, culinairs of actiefs: het is er allemaal!

 1. 7

  Het Land van OAK ‘Indian Summer’

  OAK Wine & Food presenteert: Het Land van OAK ‘Indian Summer’. Na een warme zomer is het tijd voor een goed glas wijn en leuke muziek! Kies uit uit meer dan 30 verschillende wijnen uit alle windstreken. Laat je vooral adviseren door de wijnspecialisten! Proef culinaire hoogstandjes en geniet samen met je vrienden van een zwoele zomeravond. Van 9 t/m 12 september 2021 beleef je een ideale nazomer met verschillende DJ's uit binnen- en buitenland op het Gasthuisplein in Zwolle.

 2. 6

  Het Wijn Festijn

  Elk jaar wordt Park de Wezenlanden omgetoverd tot een gezellig wijnfestival. Je hebt dan de keuze uit meer dan 100 verschillende wijnen met bijpassende lekkernijen. En wat is er nou leuker dan toffe muziek en een potje Jeu de Boules met je vrienden? Het wordt allemaal geregeld door Het Wijn Festijn in Zwolle. Dit zomerse evenement vindt plaats op 24, 25 & 26 september 2021.

 3. 5

  Zwetsen & Kletsen

  Het gloednieuwe zomerse evenement Zwetsen & Kletsen strijkt neer in Park de Hogenkamp in Zwolle. Tijdens dit festival worden tal van lokale kwaliteiten aan het publiek getoond. Zo zijn er samenwerkingen met muzikale talenten, sportaanbieders, theatermakers, kunstenaars en horeca-aanbieders. Zwetsen & Kletsen wordt georganiseerd door Stichting Wildebras. Zij focussen als stichting op talentontwikkeling en het bevorderen van de sociale samenhang. Op 18 en 19 september 2021 kun jij een bezoek brengen aan dit nieuwe zomerse evenement!

 4. 4

  De HBO Bruisweken

  Voor nieuwe HBO-studenten in Zwolle zijn de Bruisweken 2021 een must! Tijdens deze introductieweek maak je kennis met je opleiding, de campus en uiteraard Zwolle zelf. Je wordt als nieuwe student dan begeleid door ouderejaars studenten van je opleiding. Hoe leuk is dat?! De HBO Bruisweek vindt plaats tussen 30 augustus en 3 september 2021. Dit jaar is het een hybride evenement. Dat betekent dat je zowel een fysiek programma als een online programma kunt volgen. Er worden tal van gezellige activiteiten georganiseerd zoals een 'Playground XXL' en een 'Escape Zwolle'. Daarnaast maak je kennis met een inspirerende spreker bij de TED Talk in Poppodium Hedon.

 5. 3

  De Picknicktuin Zwolle

  De Picknicktuin in Park de Wezenlanden is de perfecte plek om samen met je familie of vrienden te genieten van een volle picknickmand. Tijdens dit zomerse evenement in Zwolle proef je heerlijke hapjes en drankjes, samengesteld door een chef. Ondertussen wordt er live muziek gespeeld! Zo is er bijvoorbeeld een saxofonist en een aantal toffe DJ's. Ook voor kinderen is de Picknicktuin geschikt. Er worden diverse kidsproof activiteiten georganiseerd. De Picknicktuin is geopend op zondag 25 juli 2021. Dat wordt dus chillen in een heerlijk stadspark!

 6. 2

  Kattegat Festival

  Bewoners, ondernemers, artiesten en kunstenaars uit Zwolle slaan de handen ineen om het Kattegat Festival te organiseren. Dit driedaagse festival vindt plaats vanaf 27 t/m 29 augustus 2021. Beluister muziek van unieke artiesten uit de regio en bestel gevarieerde gerechten bij de foodtrucks! Daarnaast kun vele creaties bewonderen, gemaakt door kunstenaars. Geïnspireerd geraakt? Volg dan zelf één van de leuke workshops.

 7. 1

  Stadsfestival Zwolle

  Het zomerse evenement dat je écht niet mag missen is het Stadsfestival Zwolle. Dit is een meerdaags festival vol theater, muziek, kunst en dans. En dát op unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Op 3 t/m 5 september 2021 maak je kennis met een muziekprogramma in Nijkerkbolwerk, pop-up voorstellingen op het Grote Kerkplein, voorstellingen in Odeon en nieuwe tentoonstellingen van Museum de Fundatie. Onder het genot van een hapje en drankje geniet je van de gezelligheid van het Stadsfestival. Kom jij ook?