Zomerse evenementen in Zwolle

Vier de zomer!

 • Leestijd 3
 • 7202 x Bekeken

Ben jij toe aan een dagje uit? Bezoek dan één van de zomerse evenementen in Zwolle! Er zijn diverse evenementen, voor jong én oud, die jaarlijks georganiseerd worden in Zwolle. Of je nou op zoek bent naar iets cultureels, culinairs of actiefs: het is er allemaal!

 1. 5

  Het Land van OAK ‘Indian Summer’

  OAK Wine & Food presenteert: Het Land van OAK ‘Indian Summer’. Na een warme zomer is het tijd voor een goed glas wijn en leuke muziek! Kies uit uit meer dan 30 verschillende wijnen uit alle windstreken. Laat je vooral adviseren door de wijnspecialisten! Proef culinaire hoogstandjes en geniet samen met je vrienden van een zwoele zomeravond. Op 26,27,28 augustus 2022 beleef je een ideale nazomer met verschillende DJ's uit binnen- en buitenland op het Gasthuisplein in Zwolle.

 2. 4

  Het Wijn Festijn

  Elk jaar wordt Park de Wezenlanden omgetoverd tot een gezellig wijnfestival. Je hebt dan de keuze uit meer dan 100 verschillende wijnen met bijpassende lekkernijen. En wat is er nou leuker dan toffe muziek en een potje Jeu de Boules met je vrienden? Het wordt allemaal geregeld door Het Wijn Festijn in Zwolle. Dit zomerse evenement vindt plaats op 25 juni 2022.

 3. 3

  Zwetsen & Kletsen

  Het gloednieuwe zomerse evenement Zwetsen & Kletsen strijkt neer in Park de Hogenkamp in Zwolle. Tijdens dit festival worden tal van lokale kwaliteiten aan het publiek getoond. Zo zijn er samenwerkingen met muzikale talenten, sportaanbieders, theatermakers, kunstenaars en horeca-aanbieders. Zwetsen & Kletsen wordt georganiseerd door Stichting Wildebras. Zij focussen als stichting op talentontwikkeling en het bevorderen van de sociale samenhang. Op 16,17,18 september 2022 kun jij een bezoek brengen aan dit nieuwe zomerse evenement!

 4. 2

  De Bruisweken

  Voor nieuwe MBO en HBO-studenten in Zwolle zijn de Bruisweken een must! Tijdens deze introductieweek maak je kennis met je opleiding, de campus en uiteraard Zwolle zelf. Je wordt als nieuwe student dan begeleid door ouderejaars studenten van je opleiding. Hoe leuk is dat?! De Bruisweek is altijd een week voordat de opleidingen beginnen. Elk jaar worden er tal van gezellige activiteiten georganiseerd zoals een 'Playground XXL' en een 'Escape Zwolle'.

 5. 1

  Stadsfestival Zwolle

  Het zomerse evenement dat je écht niet mag missen is het Stadsfestival Zwolle. Dit is een meerdaags festival vol theater, muziek, kunst en dans. En dát op unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Op 3 t/m 5 september 2022 maak je kennis met een muziekprogramma in Nijkerkbolwerk, pop-up voorstellingen op het Grote Kerkplein, voorstellingen in Odeon en nieuwe tentoonstellingen van Museum de Fundatie. Onder het genot van een hapje en drankje geniet je van de gezelligheid van het Stadsfestival. Kom jij ook?

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle