Theaters in Zwolle

Een theater in Zwolle is dé bestemming voor een fijne avond uit. Met je ouders, buren, vrienden, partner of juist lekker alleen: met het veelzijdige aanbod van de Zwolse theaters is er voor ieder gezelschap een passend programma.

Zwolse theaters

De Zwolse theaters bieden alles voor een geschikt avondje uit. In de Hanzestad vind je meerdere theaters. Schouwburg Odeon wordt ook wel het culturele hart van de stad genoemd. Theater de Spiegel is een groot en stijlvol theater aan het Spinhuisplein.

Daarnaast vind je aan de Blijmarkt in Zwolle het Filmtheater Fraterhuis. Filmtheater Fraterhuis biedt een veelzijdig programma met een mix van publieksfilms en artistieke films. Het Filmtheater is heel anders dan ‘gewone’ bioscopen. Het is een stuk kleinschaliger waardoor er een persoonlijke sfeer heerst. Je voelt je hier snel thuis en het personeel zorgt ervoor dat je je welkom voelt.

Een ander Zwolse theater is Theater Buitensoos. Dit is de ideale ruimte om zelf voorstellingen te organiseren. Podiumsessies, een musicalvoorstelling of zelfs een zakelijk congres: het kan bij Theater Buitensoos.

Odeon Zwolle

Schouwburg Odeon Zwolle gaat way back. In het Zwolse theater beleef je maar liefst 175 jaar theatergeschiedenis. Met een aantal prachtige zalen, ontbreekt het hier aan helemaal niets. De bonbonnièrezaal staat zelfs op de rijksmonumentenlijst. Schouwburg Odeon wordt niet voor niets het culturele hart van de Hanzestad genoemd.

Voor een complete avond uit, reserveer je een tafel in Café Foyé in Odeon Zwolle. Schuif aan voor een hapje eten voor de voorstelling of blijf na de voorstelling nog even hangen voor een goede borrel. Maar het voordeel van de locatie midden in het centrum is dat je ook tal van andere restaurants om de hoek vindt!

Zwolse theater: Schouwburg Odeon
Zwolse theater: Schouwburg Odeon

De Spiegel Zwolle

Theater de Spiegel in Zwolle is een groot en stijlvol theater aan het Spinhuisplein. Met ruim 900 stoelen is Theater de Spiegel verreweg het grootste theater in Zwolle.

De Rabozaal in Theater de Spiegel is splinternieuw en daardoor voorzien van de nieuwste snufjes aan technologieën. Muziek, musicals of iets anders: het kan in deze zaal. Zelf ‘diner on stage’ is een mogelijkheid. Vanuit de prachtige zaal bekijk je vol bewondering naar de voorstellingen die worden gegeven.

Theater Zwolle agenda

In Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel worden jaarlijks wel 400 voorstellingen gegeven. Denk hierbij aan musicals, dans, toneel, cabaret en jeugdvoorstellingen. Ook muziekliefhebbers halen hun hart op bij een voorstelling met de lekkerste deuntjes en mooiste stemmen. Swing lekker mee of luister vol bewondering naar de talentvolle mensen op het podium.

De agenda van het Zwolle theater is ontzettend veelzijdig waardoor er voor iedere theaterliefhebber wel een geschikte voorstelling te vinden is in de Zwolse theaters. Bezoek een voorstelling waar je graag naartoe gaat of verleg je grenzen en bezoek een voorstelling in een voor jou nieuwe genre.

Theater kindervoorstelling Zwolle

Bijna iedere dag vindt er wel een voorstelling plaats in een theater Zwolle. Wil je jouw kids kennis laten maken met het theater? Bezoek dan bijvoorbeeld Nijntje de musical. De voorstelling bestaat uit een mooi verhaal, vol met vrolijke liedjes. Wordt Nijntje de musical niet meer gespeeld? Bezoek dan een ander stuk dat speciaal voor de jongsten is ontwikkeld.

Een uur voordat een kindervoorstelling in het theater in Zwolle start, kunnen kinderen zich uitleven met allerlei activiteiten in de Kids Foyé. De eerste ervaring met het theater wordt een groot feest!

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

#Zwolle