Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Grote Markt 8011 LW Zwolle

Een gebouw van ruim 600 jaar oud, met historische verhalen en geheimen. De schoonheid van het grootste rijksmonument van Zwolle wordt ontsloten door audiotours en games. Een bezoek aan de boekenmarkt en een kopje koffie maakt het bezoek compleet.

Dit grootste rijksmonument van Zwolle heeft net een ingrijpende restauratie en bouwkundige verduurzaming ondergaan. Op de muren en gewelven prijken laatmiddeleeuwse schilderingen. De kerk bevat uitzonderlijke interieurstukken: de imposante preekstoel, het ambachtelijke koorhek en het grandioze Schnitgerorgel; de koning onder de instrumenten.

Het Academiehuis heeft een dagcafé en een grote inpandige duurzame boekenmarkt waar boeken een tweede leven krijgen. Jong en oud kunnen er audiotours en rondleidingen volgen om alles te weten te komen van dit bijzondere gebouw.

Je kunt genieten van een kopje koffie of thee, terwijl je plaats neemt op het overdekte plein van Zwolle: het Academiehuis. Laat je verwonderen door de 600 jaar oude gewelven en je verrijken door een van onze audiotours. Ook kan je hier uitstekend terecht om te werken of te studeren of een moment van rust te vinden.

Het Academiehuis wil functioneren als baken in de stad, dat actief zoekt naar waardevolle toevoegingen met een positieve impact. Dat kan vele vormen aannemen. Van inspirerende masterclasses en lezingen, discussie- en debatavonden, online streaming en podcasting tot festivals, coaching- en leiderschapssessies en maatschappelijke evenementen. Kortom: het grootste overdekte plein van Zwolle.

Je vindt deze locatie in de volgende categorieën

#Zwolle