Drostenhuis

Adres
Melkmarkt 41, 8011 MB Zwolle

Drostenhuis

Drostenhuis Midden in het centrum van Zwolle staat het Drostenhuis; een van de mooiste woonhuizen van de stad! Dit sfeervolle woonhuis werd in 1551 in opdracht van Engelbert van Ensse gebouwd.

Midden in het centrum van Zwolle staat het Drostenhuis; een van de mooiste woonhuizen van de stad! Dit sfeervolle woonhuis werd in 1551 in opdracht van Engelbert van Ensse gebouwd. Engelbert was als Drost van Drenthe en vertrouweling van de Habsburgse vorsten een bijzonder rijk en machtig man. Zijn rijkdom en status zijn vandaag nog goed voelbaar in de verschillende stijlkamers van het huis. De salon ademt nog steeds de elegantie uit die tijd. De keuken is de mooiste museumkeuken van Nederland!

In het Drostenhuis krijgt u een goede indruk van de wooncultuur van Zwolle in de 18e eeuw. Naast de keuken en de salon, vindt u in de voormalige eetzaal een pronkkast met bijzondere Zwolse zilveren objecten. Het plafond in de Patriottenkamer is een absolute must-see evenals de kelder met bijzondere archeologische vondsten en de Blokzijlkamer met meubels en accessoires uit de tijd van de Hollandse renaissance.

Het Drostenhuis is onderdeel van het Stedelijk Museum Zwolle. Naast de vaste collectie toont het museum meerdere wisselexposities per jaar waarin de rijke cultuurhistorie van Zwolle wordt verbonden met de stad van nu.

Prijs:

Volwassenen €7,50, 65+ €5,00, Groepsentree (vanaf 10 personen) €5,00 p.p. Kinderen t/m 18 jaar €2,50, Museumkaart en CJP gratis