Sinterklaasmuseum

Assendorperstraat 82 en 33 8012 CB Zwolle

Het Sinterklaasmuseum Zwolle blijft je verbazen! Verscholen in een kelder onder de winkel van Meinesz & Bennesz vind je een unieke collectie over Sinterklaas.

Daar is van alles te zien: Sinterklaas- en Zwarte Pietbeelden in soorten en maten, lp’s, boeken, tekeningen, een kam en borstel, foto’s, poppen, snoepgoed, kandelaars en natuurlijk ontbreekt de bisschopswijn niet. Er gaat een hele Sinterklaaswereld voor je open in deze sfeervolle ruimte van twaalf vierkante meter, boordevol bijzondere voorwerpen en een schat aan informatie over de Goedheiligman en alles wat bij de traditie hoort. Je raakt er niet uitgekeken.

Uniek

Het Sinterklaasmuseum Zwolle voorziet in een behoefte. Dat is in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Een gemiddeld bezoek duurt zo’n twintig minuten en de reacties zijn positief. Sinds de opening op Sint Maarten 2006 hebben al tienduizenden mensen de afdaling naar de kelder gemaakt. Het museum is dan ook in vele opzichten uniek. Niet alleen vanwege de ongelofelijk omvangrijke en bijzondere collectie, maar ook vanwege het feit dat het zich onder de grond bevindt. En wie kent er een museum met een oppervlakte van slechts twaalf vierkante meter! Het Sinterklaasmuseum Zwolle is het best lopende museum per vierkante meter, dat kan met zekerheid gesteld worden.

Categorieën

#Zwolle