Kinderboerderij Zwolle

6x leuke adresjes

 • Leestijd 3
 • 1132 x Bekeken

Zeg je kinderboerderij Zwolle dan zeg je kakelende kippen, stoeiende geiten, knuffelachtige schaapjes en spelende kinderen. Een bezoekje aan de kinderboerderij staat garant voor een geslaagd uitje met kinderen! Wat de leukste kinderboerderijen in Zwolle zijn, lees je hieronder.

 1. 6

  Kinderboerderij Wezenlanden

  Als je op zoek bent naar een leuke activiteit met kinderen is de kinderboerderij Zwolle een echte aanrader. Kinderen kunnen al hun energie kwijt in de speeltuin en krijgen de kans om meer te leren over alle dieren. Super leuk én leerzaam dus! Kinderboerderij Wezenlanden is de grootste kinderboerderij in Zwolle, gelegen in Park de Wezenlanden. In de dierenwijde lopen geiten, kippen, varkens, pauwen en schapen. Alle dieren geaaid en gevoerd? Dan is het tijd om naar de speeltuin te gaan!

 2. 5

  Kinderboerderij Eekhout

  Nog zo'n leuke kinderboerderij Zwolle vind je in Park Eekhout. Dit park in Zwolle bevindt zich op loopafstand van het station en de binnenstad van de Hanzestad. Ooit was dit de tuin van Villa Eekhout, maar tegenwoordig een veelbezocht park met kinderboerderij. Je vindt er allerlei verschillende dieren, waaronder cavia’s, kalkoenen, ezels en geiten. Tip: in de zomermaanden kun je op zondagmiddag genieten van een kopje thee bij de theeschenkerij. Ook worden hier vaak activiteiten georganiseerd, zoals de Dierenclub en het Peuteruurtje.

 3. 4

  Wijkboerderij De Eemhoeve

  Het mooie aan een kinderboerderij in Zwolle is dat het mensen samenbrengt. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij Wijkboerderij De Eemhoeve. Deze kinderboerderij beschikt naast verschillende dieren ook over een hondenspeelweide en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Dus ga lekker naar buiten en geniet samen van de mooie natuur bij Wijkboerderij De Eemhoeve!

 4. 3

  Kinderboerderij Stadshagen

  Op een mooie dag is kinderboerderij Stadshagen, te vinden in Park de Stadshoeve ook een heerlijke plek. Jong en oud zal zich hier vermaken. Zo vind je er een natuurspeeltuin, speelkasteel, belevenistuin, bistro en een kinderboerderij. Naast het aaien en voeren van de dieren kunnen de kids hier iedere vierde woensdag van de maand ook ezeltje rijden. Dus als je een bezoekje aan de kinderboerderij Zwolle wilt combineren met nog meer leuke activiteiten in de buitenlucht, is dit de perfecte plek!

 5. 2

  Wijkboerderij de Klooienberg

  Ook Wijkboerderij de Klooienberg mag niet aan dit lijstje ontbreken. Ook deze kinderboerderij Zwolle brengt wijkbewoners samen door middel van activiteiten. Zo wordt hier jaarlijks het schaapsscheerdersfeest georganiseerd. Verder kun je bij Wijkboerderij de Klooienberg knuffelen met alle dieren, een kijkje nemen bij de stadstuinen en een bezoekje brengen aan de speeltuin. En dat allemaal op een prachtige plek: op de dijk aan het Zwarte Water.

 6. 1

  Wijkboerderij de Schellerhoeve

  We sluiten het lijstje af met Wijkboerderij de Schellerhoeve. Deze kinderboerderij aan de rand van Zwolle-Zuid is een diverse plek, midden in de natuur. Grote en kleine dieren, mooie tuinen en tal van plekken om te spelen, het is hier allemaal! Neem een gevulde picknickmand mee naar deze kinderboerderij Zwolle en je kunt je hier gemakkelijk een middag vermaken. Veel plezier!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle